13.04.2024 | Prva liga Telemach
Celjani do zmage tudi v Rogaški

Rogaška - Celje 1:2 (0:0)

Nogometaši Celja so v prvi tekmi 31. kroga prve lige Telemach v gosteh premagali Rogaško z 2:1 (0:0), s tem pa je vodilna ekipa slovenskega prvenstva naredila nov velik korak na poti do osvojitve naslova prvaka.

* Športni center Rogaška Slatina, gledalcev 1.100, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Vojska.
* Strelci: 0:1 Bajde (60.), 0:2 Bajde (63.), 1:2 Mijić (84.).
* Rogaška: Lorber (od 3. Mulalić), Kambić, Vujčić, Korošec, Lovrić, Thalisson, Flis, Kregar (od 69. Majcenič), Kurež (od 69. Castro), Pirtovšek, Mijić.
* Celje: Rozman, Ajhmajer (od 65. Zec), Viklišević, Nemanič, Karničnik, Svetlin (od 78. Vrbanec), Zabukovnik, Popović, Aarons (od 57. Bajde), Matko, Prucev (od 65. Bobičanec).
* Rumeni kartoni: Aarons, Vujčić, Rozman.
* Rdeči karton: /.

Celjani imajo po novi zmagi (22) sedaj na lestvici 15 točk prednosti pred drugouvrščeno Olimpijo, ki v nedeljo gostuje v Domžalah. Ljubljančani imajo sicer ta čas dve tekmi manj od Celjanov, a je to v izdihljajih prvenstva za njih še vedno zelo velik zaostanek.

Rogaška, ki se je v drugem delu prvenstva ne le otresla prepričljivo zadnjega mesta po jesenskem delu, ampak je zdaj tudi precej oddaljena od izpada, se je nadejala prve zmage v tej sezoni nad Celjani, a je doživela še četrti poraz.

Obe ekipi sta v prejšnjem krogu zmagali, igra je bila zelo izenačena, v prvem delu so imeli domači celo nekaj več priložnosti.

Tekma se je vnovič začela z menjavo v gostujočih vratih. Mladi domači vratar Žan Lorber je že v prvi minuti posredoval, nato pa ga je že ob koncu druge minute zamenjal izkušeni Ajdin Mulalić in bil skupaj s svojim vratarskim kolegom na drugi strani Matjažem Rozmanom zaslužen, da na tekmi ni padlo še več golov.

Rolando Aarons je s "škarijcami" v šesti minuti le za malo zgrešil vrata domačih. Patrik Mijič je v 10. minuti nevarno streljal, Rozman se je dobro postavil in zaustavil strel. Denis Popovič je ob koncu 12. minute z obrata z levico nevarno streljal z desetih metrov, a je Mulalić žogo ukrotil.

Gregor Bajde, ki je v igro vstopil v 57. minuti, ko je zamenjal Rolanda Aaronsa, je nato spremenil potek izenačene tekme. Prvič je zadel po podaji Aljoše Matka po protinapadu. V kazenskem prostoru se je v 60. minuti nato dobro obrnil in z diagonalnim udarcem s kakšnih 15 metrov poslal žogo v mrežo. Le tri minute pozneje je Bajde znova streljal, žoga se je odbila od noge igralca domačih Nika Vujčića v gol in s tem presenetila vratarja.

V 82. minuti je sodnik Rade Obrenović po prekršku Davida Zeca nad Di Mateom Lovrićem brez oklevanja dosodil kazenski strel za domače, čeprav je bil deležen silovitih žvižgov s tribun. Mijić je nato zadel za znižanje izida.

Celjani so tik pred koncem praktično ostali z igralcem manj, niso namreč imeli več na voljo zamenjav, da bi nadomestili poškodovanega Bajdeta. Ta je imel poškodovano stegensko mišico in je moral z igrišča. Ko je sodnik dosodil še šest minut dodatka, se je šepajoč sicer vrnil v igro, do konca pa je izid kljub trudu domačih za izenačenje ostal nespremenjen.

V naslednjem krogu, v nedeljo, 21. aprila, bo Rogaška gostovala v Mariboru, Celjani pa se bodo doma pomerili z Domžalami.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Celje
    Tako Rogaška kot Celje sta v prejšnjem krogu vpisala izredno pomembni zmagi. Kako se bo razpletla medsebojna tekma?

DELI NA