10.04.2024 | Prva liga Telemach
Celjani do nove zmage za utrditev na vrhu

Celje - Bravo Kostel 2:1 (1:0)

* Stadion Z'Dežele, sodniki: Mertik, Herženjak, Špur.
* Strelci: 1:0 Edmilson (43.), 2:0 Prucev (52.), 2:1 Pečar (63.).
* Celje: Rozman, Ajhmajer, Zec, Nemanič, Karničnik, Svetlin (od 64. Dulca), Zabukovnik, Popović (od 77. Bobičanec), Aarons, Edmilson (od 64. Bajde), Prucev (od 90. Vrbanec).
* Bravo Kostel: Orbanić, Hribar (od 90. Kerin), Gurlica, Jakšić, Kavčič, Selan (od 67. Maher), Trdin, Stanković, Gidado (od 79. Maksimović), Pečar, Poplatnik.
* Rumeni kartoni: Zabukovnik, Zec, Rozman.
* Rdeči karton: /

Nogometaši Celja nadaljujejo pohod k svojemu drugemu naslovu državnega prvaka. Tokrat so na domačem igrišču zasluženo premagali Bravo, pri tem pa so spet požrli nekaj živcev navijačem. Mnogi so se ob zapravljenih priložnostih spomnili na zadnjo domačo tekmo proti Aluminiju, ko so po veliki prevladi in dveh napakah v obrambi z Aluminijem le remizirali 2:2. Tokrat so bili kljub zapravljeni enajstmetrovki, zadeti vratnici in prečki vendarle uspešnejši oziroma srečnejši. Obrambno naravnane goste so "odprli" ob koncu prvega polčasa, na začetku drugega polčasa vodstvo povišali, na koncu pa vnovič poskrbeli za nekaj pogrizenih nohtov svojih navijačev, saj so prejeli gol, nato naredili še nekaj grobih napak, tekmecem dovolili še nekaj nevarnih akcij, ki pa jih gosti niso kronali z drugim golom.

Festival zapravljenih priložnosti so začeli v deveti minuti, ko je Ronaldo Aarons z desne strani podal v sredino, kjer je z neposredne bližine gola do strela prišel Edmilson, njegov strel je z nogo ubranil vratar Matija Orbanič. Že naslednjo minuto je po kotu z glavo zunanji del mreže zadel Klemen Nemanič, v 18. minuti je Jegor Prucev pripravil priložnost Marku Zabukovniku, a je Gašper Trdin njegov strel blokiral, David Zec pa je v 25. minuti po enem izmed osmih kotov Celjanov v prvem polčasu iz ugodnega položaja streljal čez gol.

V 27. minuti je Aarons zavrnil žogo na rob kazenskega prostora do Tamarja Svetlina, žoga je po njegovem strelu zadel vratnico, le minuto pozneje je okvir vrat, takrat prečko, zadel še Zec. Ko je Orbanić ubranil še strel Denisa Popovića z bele točke, je bilo videti, da je gol Brava začaran.

Toda v 43. minuti se je mreža vendarle zatresla. Aarons in Edmilson sta izvedla podobno akcijo kot pri prvi priložnosti, le da je Jamajčan tokrat podajal po zraku, Brazilec pa je bil bolj natančen z glavo.

V drugem delu so prvi zagrozili gosti, Jakovu Gurlici je vratar Matjaž Rozman, ki se je enkrat izkazal že v prvem polčasu, ko je ubranil strel z glavo Mateja Poplatnika.

Gol pa so spet prvi dosegli Celjani, ko je v 52. minuti po protinapadu v polno zadel Prucev. Videti je bilo, da je usoda Ljubljančanov zapečatena, toda deset minut pozneje so se vrnili v tekmo. Martin Pečar je lepo izvedel prosti strel, Rozman je sicer bil blizu obrambe, vendar mu je žoga ušla v mrežo.

To je v vrste Celja vrinilo nekaj negotovosti. Bravo je zaigral bolj pogumno, prisilil domače v napake, a tega ni znal kaznovati. Najlepšo priložnost za to je zapravil Tihomir Maksimović, ki je iz neposredne bližine streljal mimo gola.

Celje bo v naslednjem krogu gostovalo pri Rogaški, Bravo bo gostil Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Bravo
    Celje je s preobratom v Murski Soboti prišlo do nove zmage, vodilni grofje pa se bodo med tednom pomerili z Bravom, ki je po Rogaški izgubil še z Domžalami. Kdo bo uspešnejši v knežjem mestu?

DELI NA