28.10.2023 | Prva liga Telemach
Castro priboril zmago Mariboru

Maribor - Rogaška 2:1 (1:1)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Matoša, Kasapović, Praprotnik.
* Strelci: 0:1 Kregar (5.), 1:1 Repas (26.), 2:1 Castro (90+1).
* Maribor: Jug, Žinič, Watson, Šoštarič Karič, Urata, Pihler, Lorber (od 61. Soudani), Repas, Iličić (od 90+3. Feta), Božić (od 82. Castro), Skuka (od 61. Jakupović).
* Rogaška: Vodišek, Andrejašič (od 85. Pirtovšek), Mihalić, Rantuša Lampreht, Flis, Thalisson (od 79. Čuić), Majcen (od 79. Korošec), Benedičič (od 85. Kantužer), Majcenić, Kregar (od 73. Vinogradac), Gradišar.
* Rumeni kartoni: Šoštarič Karič; Benedičič, Andrejašič, Vinogradac, Majcenić.
* Rdeči karton: /.

Maribor je z veliko težavami prišel do zmage proti zadnjeuvrščeni Rogaški, ki je v Ljudskem vrtu pokazala borbeno predstavo, a v končnici tekme je njeno usodo zapečatil Erico Castro. Slatinčani so tako doživeli četrti zaporedni poraz, Maribor pa kljub zmagi ostaja na petem mestu z 12 točkami zaostanka za vodilnim Celjem.

Gosti bi lahko vodili že po 10 sekundah tekme, ko je po ogromni napaki v obrambi sam proti Ažbetu Jugu stekel Nejc Gradišar, vendar se je zapletel, dobro je posredoval tudi Sven Šoštarič Karič (ter popravil svojo napako), tako da je mariborski vratar žogo ujel.

A v peti minuti so gosti, ki so začeli odločno, povedli, Jug je najprej obranil strel od daleč, nato še enega od blizu, v tretje pa je do žoge prišel Oliver Kregar, ki jo je le pospravil v mrežo za 1:0.

Maribor je kmalu zatem začel dobivati žvižge nezadovoljstva s tribun, razen v 12. minuti, ko je Josip Iličić poskusil z roba kazenskega prostora, a streljal preveč po sredini, namreč ni bil posebej nevaren.

Ob agresivnih Slatinčanih, ki so visoko pritiskali, je imel težave pri gradnji napada, v 26. minuti pa je vendarle Marko Božić prodrl po levi strani, ob štirih tekmecih prišel v kazenski prostor ter žogo oddal v sredino, kjer jo je dočakal Jan Repas in zadel za 1:1.

Po tem golu so pobudo povsem prevzeli Mariborčani, v 43. minuti so imeli tudi na voljo prosti strel z dobrih 20 metrov, ki ga je dobro izvedel Iličić, vendar se je izkazal Rok Vodišek.

V uvodu drugega polčasa so najprej resno nase opozorili spet gosti, v 51. minuti so tudi zadeli, vendar je posnetek pokazal nedovoljeni položaj, tako da je ostalo pri 1:1.

V 54. minuti so tudi domači prišli do nevarnega strela, Xhuliano Skuka pa je bil z glavo premalo natančen. Malce zatem je moral spet posredovati Vodišek, ko je ustavil strel Božića malce z leve strani iz bližine, pozneje pa so bili nenatančni Repas, Iličić in Božić.

Vmes je Ante Šimundža še okrepil napadalni del ekipe z Arnelom Jakupovićem in El Hilelom Soudanijem, v 66. minuti pa je Max Watson s strelom z glavo zatresel okvir vrat.

Čeprav je Maribor iskal zmagoviti zadetek in prevladoval v polju, pa posebej nevaren ni bil ob borbeni predstavi gostov v obrambi. Izjema je bila 90. minuta, ko je Iličić iz bližine zgrešil z volejem.

Sodniški dodatek pa je prinesel olajšanje domačim, ko je najprej Vodišek obranil strel Soudanija, a je odbitek v mrežo pospravil Erico Castro.

Maribor bo v 15. krogu prihodnjo soboto gostoval pri Domžalah, Rogaška pa bo gostila Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Maribor je v Šiški doživel boleč poraz, oktober pa bo sklenil z domačo tekmo proti Rogaški. Tudi Slatinčani so skušali čimprej pozabiti na dvoboj s Celjem, kakšen pa bo razplet v Ljudskem vrtu?

DELI NA