25.11.2016 | 2. SNL
Brici in Ankarančani z zaostalimi obveznostmi

Večina drugoligašev je z jesenskimi obveznostmi že zaključila, zaradi obilnega deževja, ki že celoten november otežuje izvedbo nogometnih dvobojev, pa se je tekmovanje podaljšalo za trojico klubov. Največ smole z vremenom in posledično z razmočenimi igrišči so imeli Brici, saj jim je višla sila odnesla vsa tri novembrska srečanja, v nedeljo bo, če ne bo vnovičnih vremenskih nevščenosti, odigran primorski dvoboj z Ankaranom.

Nedelja, ob 14:00: BRDA - ANKARAN HRVATINI
Sodnik: Iztok Gornjak
Prepoved nastopa: Marko Rojc (Brda) in Luka Badžim (Ankaran Hrvatini)

Ankarančani so imeli v primerjavi z zasedbo, ki domuje v Vipolžah, več sreče z vremenskimi pogoji, čeprav je bilo minulo soboto tudi brežiško igrišče po obilnih padavinah pošteno razmočeno. Na njem so se bolje znašli domači nogometaši, ki so še drugič v letošnji sezoni ugnali tretjo ekipo 2. SNL, ki je sicer že v končnici prvega polčasa ostala brez izključenega Luke Badžima, ki, tako kot Marko Rojc pri domačih, v nedeljo ne bo imel pravice nastopa. Prvič v letošnji sezoni se je zgodilo, da varovanci trenerja Vlada Badžima niso našli poti do nasprotne mreže, medtem ko so imeli Brici z doseganjem zadetkom letos že več težav, saj so šest od skupno od skupno 13 odigranih tekem sklenili brez doseženega zadetka.

Tako je bilo tudi na prvem letošnjem primorskem dvoboju, ki so ga s kar petimi doseženimi zadetki dobili Ankarančani. Po porazu na Obali se je z briške klopi poslovil Mitja Kristančič, ki ga je nasledil Tonči Žlogar. Nekdanji reprezentant je Brice uvodoma popeljal do nekaj dobrih rezultatov, a so uspešnemu nizu sledili trije zaporedni porazi, niz štirih tekem brez zmage pa je z golom v mreži Zarice prekinil Leon Marinič. Prav gostovanje v Kranju je predstavljajo zadnjo odigrano srečanje Brd, od 29. oktobra pa je do danes minil že dober mesec. Je premor rdeče-črnim prinesel tudi kaj koristi?

Tekst: NZS
Foto: NK Ankaran

SORODNE NOVICE

  • 06.04.2017 | 2. SNL
    Primorski spopad v Goriških Brdih
    Drugoligaše v soboto in nedeljo čakajo tekme 20. kroga, v nedeljo popoldne bo v prenosu na NZS.si moč spremljati primorski spopad Bricev in Ankarančanov.
  • 28.11.2016 | 2. SNL
    V Brdih slavili Ankaran Hrvatini
    V zaostali tekmi 14. kroga druge slovenske nogometne lige so nogometaši Ankaran Hrvatinov premagali Brda v Vipolžah z 2:1.

DELI NA