20.03.2019 | 2. SNL
Brežice po presenečenje, Tabor po nadaljevanje niza

Zadnja nedelja tekma 20. kroga 2. SNL bo odigrana na Krasu, obračun Tabora in Brežic pa si boste lahko ogledali tudi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Brežičani bodo iskali novo presenečenje, Tabor želi nadaljevati uspešno serijo.

Sežanci so po zimski prenovi ekipe, ki so jo okrepili s še nekaj uveljavljenimi imeni, silovito krenili v nadaljevanje prvenstva. Kraševci so po domačem skalpu Fužinarja še drugič v sezoni na kolena spravili tudi Radomlje in ujeli vodilno ekipo prvenstva. Radomeljska obramba ni našla prave rešitve za Kebeja, ki je dvakrat premagala domačega vratarja Davida Adama. Francoski napadalec je bil osrednji junak pomembne zmage Tabora, ki si pred 20. krogom deli vrh lestvice z Radomljami in Bravom, ki pa ta konec tedna ne bo igral.

Kraševci imajo priložnost, da se vsaj začasno otresejo enega od tekmecev, v nedeljo pa bodo lovili že peto zmago v nizu. Andrej Razdrh je bil po treh zadetkih v domači mreži zadovoljen s predstavo svoje ekipe, tokrat pa se bo moral znajti brez dveh izjemno pomembnih akterjev. Ob Marku Vukeliću bo tekmo izpustil Antonio Azinović, ki se je v Sežano preselil prav iz vrst nedeljskega nasprotnika. Brežice na Primorsko prihajajo po domači zmagi nad Fužinarjem, po zaslugi četrtega kompleta točk pa so se vsaj za teden dni znebili zadnjega mesta.

Sežanski branilci bodo morali paziti predvsem na zimskega prišleka Luko Duvnjaka, saj je posojeni napadalec Olimpije zadel na obeh pomladanskih tekmah. Brežičani so eno od skupno 15 točk iztržili tudi v začetku septembra, ko se je dvoboj v Posavju razpletel z izidom 1:1. Gostitelji so v 23. minuti povedli z golom Luke Čagalja, Sežanci pa so za izenačenje potrebovali manj kot deset minut, v polno je meril Klemen Nemanič.

Tabor je najuspešnejše domače moštvo, varovanci Andreja Razdrha so dobili osem od devetih tekem, Sežano so neporaženi zapuščali zgolj Ptujčani, nogometaši Brežic pa so z devetih gostovanj prinesli vsega dve točki. Kakšen bo nedeljski izplen?

Tekst: PDo
Foto: NK Tabor Sežana/Matej Glavina 
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

DELI NA