28.10.2023 | Prva liga Telemach
Bravo vzel točko tudi v Kopru

Koper - Bravo 1:1 (1:0)

* Stadion Bonifika, sodniki: Bubek, T. Jug, Kalan.
* Strelca: 1:0 Orazov (32.), 1:1 Ivanšek (58.).
* Koper: Hvalič, Pabai, Mittendorfer, Prce, Pavlović, Vešner Tičić, Ankrah (od 79. Tepšić), Orazov (od 60. Groznica), Barišić, Osuji, Nkada (od 60. Jelenič).
* Bravo: Orbanić, Jakšić, Štravs (od 74. Gurlica), Kavčič, Španring, Trdin, Selan, Stanković (od 90+2. Hribar), Ivanšek, Pečar (od 65. Maher), Poplatnik.
* Rumeni kartoni: Orazov, Mittendorfer; Trdin.
* Rdeči karton: /.

Koprčani in Šiškarji so na Bonifiki prikazali kar všečno predstavo, ki se je glede na prikazano kar nekako zasluženo končala brez zmagovalca. To pomeni, da so Primorci niz neporaženosti podaljšali na deset tekem in vsaj začasno ostajajo drugi s šestimi točkami zaostanka za Celjem, Bravo pa je četrti z 11 točkami manj od vodilne zasedbe prvenstva.

Ekipi v prvih 20 minutah nista imeli nevarnejše akcije, v 21. pa je nekoliko boljši Bravo prišel do strela z glavo, a je Matej Poplatnik meril preveč po sredini.

Koprčani so se počasi prebujali, zadeli pa iz prve nevarne akcije, ko so gosti v 32. minuti žogo odbili na rob kazenskega prostora, od koder je kazahstanski reprezentant Ramazan Orazov natančno meril v zgornji kot Bravovih vrat za 1:0.

Ljubljančani so bili blizu izenačenju v 36. minuti, ko je Poplatnik s strelom z glavo zadel vratnico, tudi v naslednjih minutah pritiskali proti koprskim vratom, a jim kljub obetavni igri ni uspelo premagati Klemna Hvaliča.

Tudi v uvodu drugega dela je Bravo kazal napadalne namere, med drugim je moral Hvalič s konicami prstov v kot odbiti žogo po nevarnem strelu Marka Španringa v 55. minuti.

Matic Ivanšek pa je v 58. minuti izid poravnal na 1:1, potem ko je najprej Poplatnik streljal, Hvalič je žogo odbil, na pravem mestu pa je bil 19-letni Ivanšek in nato zadel na drugi zaporedni tekmi.

V 77. minuti so v teh trenutkih spet napadalnejši domači imeli priložnost za vodstvo, vendar se je z obrambo po strelu Maksa Barišića z roba kazenskega prostora izkazal Matija Orbanić.

Tri minute pozneje je bil Poplatnik blizu izjemnega zadetka, ko je z volejem poskusil s približno 35 metrov in zadel prečko, pri Kopru pa je Enej Jelenič na drugi strani iz bližine zadel vratnico ob posredovanju Orbanića.

Jelenič je v 87. minuti poskusil še z glavo, vendar žogo poslal malce čez gol, to pa je bila zadnja nevarna akcija tekme.

Koper bo v 15. krogu prihodnjo soboto gostoval pri Rogaški, Bravo pa bo dan pozneje gostil Radomlje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Bravo
    Koprski niz neporaženosti se po remiju v Murski Soboti nadaljuje, Bravo pa bo skušal nadgraditi uspeh proti Mariboru.

DELI NA