Bravo po preobratu do zmage proti Domžalam

Bravo - Domžale 2:1 (0:0)

* Stadion Žak, sodniki: Perić, Vojska in Mikača.
* Strelci: 0:1 Vuk (55.), 1:1 Brekalo (58.), 2:1 Baturina (81.).
* Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj, Žinko, Kirm (od 79. Orginec), Agboyi, A. Matko (od 66. Kramarič), Nukić, Baturina (od 90. Primc).
* Domžale: Mulalić, Sikošek (od 67. Urbančič), Vujadinović, Ilić, Žinić, Kim, Svetlin (od 87. Lazarević), Husmani, Podlogar, Jakupović, Vuk (od 74. Sikimić).
* Rumeni kartoni: Agboyi, Trontelj; Ilić, Husmani.
* Rdeči kartoni: /.

Bravo tudi po četrtem spomladanskem krogu ostaja neporažen, tokrat je na kolena spravil Domžalčane, ki so precej skromnejše v tem delu sezone, saj so doslej zbrale vsega točko. Pri slednjih so še vedno manjkali Marco Da Silva, Tilen Klemenčič, Senijad Ibričić, Janez Pišek, Matic Fink in Sven Šoštarič Karič, a kljub temu vrsta Andreja Razdrha kaže manj od pričakovanj oziroma napovedi. Bravo se jim je s šesto zmago približal zgolj na točko in se je vsaj začasno otresel devetega mesta.

Obe ekipi sta v prvem polčasu imeli nekaj (pol)priložnosti, najlepšo pa je v 28. minuti zapravil domači napadalec Aljoša Matko, ki je malce po levi prišel v kazenski prostor pred Ajdina Mulalića, toda domžalski vratar se je izkazal.

Sicer pa je pri domačih v 17. minuti Roko Baturina zadel le zunanji del mreže, pri gostih pa so bili neuspešni po poskusih Arnela Jakupovića v 11., Mateja Podlogarja v 18. ter dveh Zenija Husmanija v 21. in 44. minuti. V tej je z glavo po kotu poskusil tudi Branko Ilić, a je tudi on preslabo meril.

Po mirnem uvodu drugega dela so Domžalčani povedli v 55. minuti, ko je Slobodan Vuk zadel iz obrata s 14 metrov ter tako dosegel svoj osmi gol sezone. A vodstvo ni trajalo dolgo. V 58. minuti je prosti strel z desne izvedel Žan Trontelj, žoga pa je prišla vse do Davida Brekala na drugo vratnico, kjer jo je nato nogometaš ljubljanske ekipe z glavo poslal v mrežo za svoj drugi zadetek sezone.

Domači so do preobrata prišli v 81. minuti, ko je Luka Žinko podal za hrbet domžalske obrambe, kamor je stekel Baturina, nato pa je slednji obšel še vratarja Mulalića in žogo poslal v prazno mrežo za 2:1 in svoj tretji spomladanski zadetek. Isti igralec je v 86. minuti stekel še v protinapad, spet prišel sam pred Mulalića, a je bil takrat domžalski čuvaj mreže uspešnejši.

Ob koncu 87. minute je z 20 metrov sprožil še Mustafa Nukić, a bil le malce premalo natančen. Že v sodniškem dodatku je na drugi strani poskusil Predrag Sikimić, vendar je dobro posredoval Igor Vekić.

Bravo bo v 25. krogu v soboto gostoval v Mariboru, Domžale pa bodo gostile Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Bravo - Domžale
    Šiška bo gostila rumeni spopad Brava in Domžal. Četa Andreja Razdrha je po dveh porazih osvojila prvo spomladansko točko, Ljubljančani pa so v nadaljevanju prvenstva še neporaženi, do Domžalčanov pa jih ločijo štiri točke zaostanka.

DELI NA