25.04.2023 | Ženska A
Borut Jarc prejel častno trenersko licenco

Zveza nogometnih trenerjev Slovenije je Borutu Jarcu, uspešnemu selektorju ženske članske reprezentance, izdala častno trenersko licenco.

Izpolnil pogoje

Častno licenco lahko pridobi častni član ZNTS v skladu s svojo strokovno usposobljenostjo in na podlagi vloge, ki mora vsebovati utemeljene razloge. Častna licenca je brezplačna, o njeni podelitvi odloča UO ZNTS. Borut Jarc je, kot veleva pravilnik, podal vlogo, v kateri je navedel vse, kar je bilo zahtevano, oz. je izpolnjeval vse pogoje za dodelitev častne licence. Trener mora za podelitev priznanja Častni član ZNTS izpolnjevati naslednje pogoje:

:: mora biti star več kot 60 let,

:: predhodno mora biti prejemnik priznanja Plaketa ZNTS in Zaslužni član ZNTS,

:: podeli pa se trenerju za dolgoletno in uspešno delo, pri čemer je bil dosežen napredek stroke, nogometne igre ali organizacije.

Velikokrat dokazal

„V bistvu gre za prvi takšen primer v naši organizaciji, ali bodo temu primeru sledili drugi, pa je težko predvideti. Borut Jarc je v svoji karieri velikokrat dokazal, da gre za pretkanega trenerja, ki zna ekipo pripraviti za tekmovanje na višjem nivoju, kar nenazadnje govorijo tudi rezultati njegovega dela,“ je ob tem povedal Zdenko Maučec, generalni sekretar ZNTS.

„Tovrstno priznanje mi predstavlja veliko čast, navdaja me z zadovoljstvom in ponosom. Okronalo je moje 38 let trajajoče profesionalno delo v trenerskem poklicu. Po drugi strani pa je to veselje, ker sta ZNTS, trenerska organizacija, in NZS prepoznala moje dolgoletno delo in vsemu temu s to častno licenco dala tudi velik pečat,“ je o priznanju povedal dobitnik Borut Jarc.

Doma in tujem, v klubu in reprezentanci

Borut Jarc se je rodil 13.11. 1959 v Mariboru, kjer se je zapisal nogometu. Med letoma 1967 in 1984 je bil član NK Maribor, potem desetletje (1984 – 1994) avstrijskega kluba FC Voitsberg. Bil je kadetski, mladinski in članski reprezentant Slovenije (1972 – 1984) in mladinski reprezentant Nogometne zveze Jugoslavije. Trenersko pot je začel v Avstriji, v Sloveniji pa je kot trener deloval v Publikumu, Korotanu, Rudarju, Šmartnem ob Paki, Dravi in Kopru. Trikrat je igral finale pokala, dvakrat ga je tudi osvojil. Od leta 2008 je bil selektor reprezentanc NZS U-15 do U-19, med letoma 2008 in 2010 tudi strokovni supervisor A-reprezentance. Bil je tudi podpredsednik ZNTS, član UO Športne Zveze Maribor, podpredsednik MNZM in predsednik ZNTM.

Nikoli tako visoko

Borut Jarc od februarja 2018 vodi žensko člansko reprezentanco. V tem času je reprezentanca pod njegovo taktirko odigrala 41 tekem, vknjižila je 23 zmag, osem remijev in 10 porazov. Pod Jarčevim vodstvom je reprezentanca napredovala za kar 22 mest na Fifini lestvici – z 62. na 40. mesto. Tako visoko ženska reprezentanca v svoji zgodovini še ni bila.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.09.2023 | Ženska A
  Prva točka članic v ligi narodov
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na drugi tekmi lige narodov v ligi B in skupini 4 v Zenici z Bosno in Hercegovino igrala 1:1 (0:1). Izbranke Saše Kolmana naslednji tekmi čakata konec oktobra, obe proti Belorusiji.
 • 26.09.2023 | Ženska A
  V Zenici po prve tri točke v ligi narodov
  „Na petkovi tekmi proti Češki je bilo kar nekaj prilik, ki pa jih nismo izkoristile. Bosna in Hercegovina je po prvi tekmi pri treh točkah, mi na ničli. Upam, da se to danes po tekmi menja in da bomo realizirali, kar bomo imeli,“ se Kaja Korošec nadeja boljšega izkoristka priložnosti, ki si jih naša reprezentanca ustvari.
 • 25.09.2023 | Ženska A
  Pokazati, da znajo zmagovati
  Ženska nogometna reprezentanca v torek proti Bosni in Hercegovini lovi prve točke v ligi narodov. Tekma v Zenici se začne ob 16. uri.
 • 24.09.2023 | Ženska A
  Optimistično v Bosno in Hercegovino
  Ženska članska reprezentanca je danes odpotovala v Bosno in Hercegovino, kjer v torek varovanke selektorja Saše Kolmana čaka 2. tekma lige narodov. Slovenija se bo v torek, 26.9., ob 16. uri pomerila z domačinkami, ki so v 1. krogu z 2:1 premagale Belorusijo.
 • 22.09.2023 | Ženska A
  Kljub pogumni in podjetni igri brez točk
  Varovanke selektorja Saše Kolmana so kljub podjetni in napadalni igri po dveh napakah klonile z rezultatom 0:2. Slovenija ostaja brez zmage proti Češki, ki je sebi v prid odločila vseh šest dosedanjih medsebojnih obračunov.
 • 22.09.2023 | Ženska A
  Ligo narodov začenjajo proti Češki
  Slovenija in Češka bosta danes v Krškem ob 16. uri tudi pred kamerami Sportkluba odigrali tekmo 1. kroga Lige narodov, novoustanovljenega tekmovanja za evropske ženske članske reprezentance. Slovenija v tekmovanje vstopa z novim selektorjem Sašo Kolmanom in željo po uspešnem nastopu.
 • 21.09.2023 | Ženska A
  Po prve tri točke v ligi narodov
  V Krškem je vse pripravljeno, da v petek ob 16. uri gosti uvodno tekmo slovenske ženske reprezentance v ligi narodov. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo ob 16. uri pomerile s Češko. V prvem sklopu tekmovanja sledi še gostovanje v Zenici, kjer Slovenija v torek, 26.9., gostuje pri Bosni in Hercegovini.
 • 20.09.2023 | Ženska A
  Brez strahu po zmago
  Ženska članska nogometna reprezentanca bo v petek v Krškem ob 16. uri odigrala prvo tekmo v novoustanovljenem tekmovanju Uefini ligi narodov. V Posavje prihaja Češka, to bo tekma 40. in 27. reprezentance na Fifini jakostni lestvici.
 • 19.09.2023 | Ženska A
  Motivirane v pričakovanju Češke
  Ženska članska nogometna reprezentanca se pripravlja na skorajšnji začetek tekmovanja v ligi narodov. V petek, 20.9., ob 16. uri Slovenija v Krškem gosti Češko, prihodnji torek, 26.9., pa Slovenija gostuje v Zenici pri Bosni in Hercegovini.
 • 18.09.2023 | Ženska A
  Selektor Kolman izpostavlja velik potencial reprezentantk
  Novi selektor ženske nogometne reprezentance Saša Kolman, danes bo popoldan zbral svoje varovanke, je izpostavil velik potencial, ki ga imajo članice ekipe. Na klopi selekcije bo prvič že ta petek, ko bo Slovenija začela tekmovanje v ženski ligi narodov B.

DELI NA