10.06.2010 | A
Alžirci v (skoraj) polni postavi

Čeprav bi na srečanju Slovenije in Alžirije na klopi afriškega nasprotnika morala ostati Chaouchi in Belhadj, bosta nogometaša ob posredovanju Mednarodne nogometne zveze (FIFA), ki je igralca pomilostila, v nedeljo nared. Pričakovana poteza je le še podžgala slovensko izbrano vrsto in dvoboj počasi dobiva tekmovalni naboj.

Najboljši alžirski vratar Faouzi Chaouchi in tudi sicer močno orožje prvih nasprotnikov Slovenije na 19. mundialu si je na polfinalni tekmi afriškega prvenstva prislužil počitek dveh tekem, saj je fizično (udarec z glavo) napadel sodnika. Drugi v tej zgodbi, Nadir Belhadj je z enakim prekrškom iz 28. januarja letos dobil prepoved srečanja s Slovenijo, a je FIFA v tabor Puščavskih lisic vnesla optimizem. Nogometaša bosta v nedeljo nared za boj s slovenskimi fanti in bržkone bosta tudi pričela srečanje.

V slovenskem taboru zaradi novice ni prišlo do večjega preplaha, nasprotno. Popolni Alžirci sedaj predstavljajo še večji motiv, igralci pa vse stavijo na to, da so boljši kot ekipa in to naj bi bilo glavno orožje Kekovih varovancev, ki pa se z nasprotnikom do danes še niso pretirano ukvarjali. »Šteje naša igra,« vedno poudarja glavni trener. To, kdo bo stal nasproti izbrani enajsterici ni ključnega pomena. Ko fantje enkrat razvijejo svojo igro ni pomembno v kakšne drese so oblečeni njihovi nasprotniki in nenazadnje – vsak je premagljiv.

Nista pa to edina nogometaša, ki bosta dobila priložnost, da zaigrata še na uvodni tekmi. Pomilostitev sta ob alžirskem dvojcu dočakala še Emmanuel Eboue (Slonokoščena obala) in Aurelien Chedjou (Kamerun). Sicer bi omenjena četverica zaradi rdečih kartonov morala počivati, a so na zasedanju v Johannesburgu odločili, da glede na to, da so samo Afričani priredili tekmovanje na celinski ravni, kazni umaknejo. Tako je FIFA oprostila vse, ki so bili kaznovani na afriškem prvenstvu.

Alžirci bodo proti Sloveniji in na svetovnem prvenstvu kljub vsemu pogrešali Yazida Mansourija, saj se je selektor Rabah Saadane presenetljivo odločil, da na njegove usluge med svetovnim prvenstvom ne bo računal. Mansouri naj bi bil preslabo pripravljen, v medijih pa se že pojavljajo govorice, da je zdaj že nekdanji kapetan sam želel zapustiti izbrano vrsto.

Bodo pa uvodno tekmo SP preskočila novozelandski čuvaj mreže Glen Moss in zvezni igralec Severne Koreje Kim Yong-jun. Prav tako pa na prvem srečanju ne bo selektorja Hondurasa Reinalda Rueda.

Tekst: Andreja Potočnik

SORODNE NOVICE

 • 04.06.2021 | A
  Slovenci v mrežo Gibraltarja pospravili šest žog
  Reprezentanca Slovenije je v Kopru dobila drugo junijsko prijateljsko tekmo. V mreži Gibraltarja je končalo šest žog, dvakrat sta bila uspešna Andraž Šporar in Josip Iličić, prvega zadetka v dresu z državnim grbom pa sta se razveselila Jan Mlakar in Jon Gorenc Stankovič.
 • 03.06.2021 | A
  Tudi z mislijo na jesenske preizkušnje
  Slovenska nogometna reprezentanca bo po torkovem remiju v Skopju proti Severni Makedoniji v petek ob 20.45 v Kopru igrala še eno prijateljsko tekmo. Tekmec bo Gibraltar, selektor Matjaž Kek pa bo najverjetneje dal priložnost kar nekaj tistim, ki je doslej niso dobili.
 • 01.06.2021 | A
  Iz Skopja z neodločenim rezultatom
  Reprezentanca Slovenije je na prijateljski tekmi s Severno Makedonijo, udeleženko letošnjega evropskega prvenstva, iztržila neodločen rezultat. V Skopju smo videli dva različna polčasa Slovencev, spodbudnemu prvemu polčasu je sledilo skromnejše nadaljevanje, poraz pa je globoko v sodniškem dodatku preprečil Domen Črnigoj.
 • 01.06.2021 | A
  Danes s Severnimi Makedonci
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri v Skopju igrala prijateljsko tekmo s Severno Makedonijo. Ta bo ob petkovi tekmi v Kopru proti Gibraltarju služila kot priprava na jesensko nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022.
 • 31.05.2021 | A
  V Skopju tudi po nove rešitve
  Člansko izbrano vrsto v torek, ob 18. uri, čaka prva od dveh junijskih pripravljalnih tekem. Slovenci se bodo v Skopju pomerili s Severno Makedonijo, ki se pripravlja na krstni nastop na evropskem prvenstvu. Selektor Matjaž Kek bo dvoboj izkoristil za iskanje novih rešitev.
 • 29.05.2021 | A
  Izbrana vrsta odšteva do tekme v Skopju
  Članska reprezentanca Slovenije nadaljuje priprave na junijski tekmi s Severno Makedonijo in Gibraltarjem. Selektor Matjaž Kek bo prijateljski tekmi izkoristil tudi za preizkus novih obrazov, ki jih v razširjenem kadru 26 nogometašev ne manjka.
 • 27.05.2021 | A
  Začela se je predprodaja vstopnic za tekmo z Gibraltarjem
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 4. junija ob 20.45 v Kopru odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Gibraltarja. Člani navijaške skupnosti Biti kot eno si lahko vstopnice že zagotovijo v predprodaji, ki traja do 30. maja do 23.59.
 • 27.05.2021 | A
  Kek: Tekmi s Severno Makedonijo in Gibraltarjem za vpogled v širši kader
  Slovenska nogometna reprezentanca se je zbrala na Bledu, kjer je začela priprave na prijateljski tekmi s Severno Makedonijo in Gibraltarjem 1. in 4. junija. V tej reprezentančni akciji je kar nekaj novih imen, kot je na Gorenjskem pojasnil selektor Matjaž Kek, si želi ti tekmi izkoristiti za vpogled v kakovost tega širšega kadra.
 • 19.05.2021 | A
  Slovenija z udeležencem Eura 2020, Kek objavil seznam
  Slovenska članska reprezentanca bo v junijskem reprezentančnem terminu odigrala dve pripravljalni tekmi, ki bodo selektorju Keku služili kot priprava na nadaljevanje kvalifikacij za SP 2022. Slovenci bodo najprej gostovali v Severni Makedoniji pri udeleženki evropskega prvenstva, nekaj dni kasneje pa v Koper prihaja še Gibraltar. Selektor Matjaž Kek je danes že objavil seznam igralcev za junijski tekmi.
 • 17.05.2021 | A
  Bajrić slovaški prvak, Belec se vrača med italijanske prvoligaše
  Sezona se bliža h koncu, med reprezentanti pa smo dobili še enega državnega prvaka. Kenan Bajrić je s Slovanom znova osvojil slovaško prvenstvo, Vid Belec pa je že v začetku tedna potrdil povratek med italijanske prvoligaše.

DELI NA

0