16.05.2012 | 2. SNL
Aluminij v naslednji sezoni v 1. SNL

Vodstvo drugoligaša Aluminija je sprejelo odločitev, da bo klub v naslednji sezoni zaigral v najmočnejši slovenski nogometni ligi. Odločitev je vodstvo predstavilo v spodnjem sporočilu za javnost.

Sporočilo za javnost NK Aluminij

NK Aluminij je že drugič zapored osvojil prvo mesto v drugi slovenski nogometni ligi. Na ta rezultat smo ponosni, zahvala za tak dosežek pa gre igralcem in vsem, ki so klubu kakorkoli pomagali. Delo v našem klubu poteka na prostovoljni bazi, kar visoko cenimo in spoštujemo.

V klubu imamo jasno strategijo in vizijo delovanja že dolga leta. Poudarek dajemo ustvarjanju kvalitetnih pogojev, ki omogočajo čim večjemu številu mladih, da lahko igrajo nogomet. Te politike tudi v prihodnje ne bomo spreminjali. 

Pred nami je bila ponovno zelo težka odločitev. Zavedamo se namreč, da vstop v prvo ligo pomeni korak, za katerega so potrebni močni finančni temelji.

Največji pokrovitelj, skupina Talum, nam je sporočil, da nima te možnosti, da bi klubu z vso odgovornostjo nudil dodatne finančne pogoje ne samo za igranje temveč tudi za vso infrastrukturo, ki je za igranje kluba v prvi nogometni ligi potrebna. To razumemo in se Talumu istočasno zahvaljujemo, da vsa ta leta vztraja s klubom, podpira razvoj kluba in po svojih zmožnostih veliko pomaga.

Takšnega koraka torej ne moremo narediti brez novih sponzorjev, brez razumevanja NZS Slovenije, da se infrastrukturni pogoji izpolnijo postopoma in najpomembneje, brez strinjanja igralcev, da v ta projekt lahko gremo zgolj z finančno konstrukcijo, ki jo imamo danes. Sredstev namreč povečevati ne moremo.

Pogovor z igralci smo že opravili. S takšnimi pogoji se strinjajo, ostajajo skupaj kot ekipa in z odgovornostjo podpirajo vstop kluba v prvo ligo. V preteklih dneh smo že pridobili nekatere nove sponzorje, odpiramo pa vrata tudi drugim, saj potrebujemo res močne finančne temelje. Tudi z NZS smo že uskladili nekatera odprta vprašanja.

Zaradi vseh navedenih razlogov, se je upravni odbor kluba odločil, da NK Aluminij v novi sezoni 2012/2013 gre v prvo slovensko nogometno ligo.

Še enkrat pa želimo poudariti, da sicer smo za to, da odpremo vrata tudi novim sponzorjem, vendar ne za vsako ceno. Za sklenitev sodelovanja morajo biti izpolnjeni določeni pogoji, ki bodo upoštevali nadaljnjo rast in razvoj kluba ter ustrezno začrtali in izpeljali določene potrebne investicije.

Samo pod temi pogoji lahko kvalitetno nadaljujemo svoje delo in k temu bomo tudi stremeli.

Ob tej priložnosti vabimo navijače, podpornike in splošno javnost, da si skupaj, to soboto, 19.5.2012 ob 17.00, ogledamo še zadnjo tekmo v tej sezoni, se veselimo osvojenega naslova in proslavimo vstop kluba v prvo ligo. 

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2022 | 2. SNL
  Rogaška bo prezimila na vrhu lestvice
  Pomlad bodo na vrhu 2. SNL pričakali nogometaši Rogaške. Slatinčani so po preobratu premagali Kidričane in drugouvrščeni ekipi prvenstva pobegnili na štiri točke prednosti.
 • 24.11.2022 | 2. SNL
  Za konec jeseni še derbi vodilnih
  Zadnji novembrski konec tedna bo postregel z zaključkom jesenskega dela 2. SNL. Osemnajsti krog prvenstva bosta z derbijem za vrh lestvice odprla Aluminij in Rogaška. Slatinčani v Kidričevo prihajajo s točko prednosti, dvoboj vodilnih klubov lige pa boste lahko spremljali v prenosu na spletni strani NZS.
 • 19.11.2022 | 2. SNL
  Rogaška dobila dvoboj preobratov z Rudarjem, Kidričani premagali Ilirijo
  Predzadnji jesenski krog je postregel s slavjem vodilne trojice. Vodilni Slatinčani so v obračunu preobratov s 5:3 premagali Velenjčane, Krka je bila boljša od Nafte, Kidričani pa so v Ljubljani premagali Ilirijo.
 • 17.11.2022 | 2. SNL
  Ilirija pred kamero NZS z Aluminijem, Krka gosti Nafto
  Drugoligaši bodo pred zimskim premorom odigrali le še dva kroga, ta konec tedna bo na sporedu 17. Vodilna Rogaška bo gostila Velenjčane, drugi Kidričani pa se bodo v Šiški pred kamero NZS pomerili s četrto Ilirijo. Na Sportklubu si boste lahko ogledali dvoboj tretje Krke in pete Nafte.
 • 13.11.2022 | 2. SNL
  Četa Oskarja Drobneta ostaja na prvem mestu, Slatinčani prekinili niz Ilirije
  Drugoligaši so s tekmami 16. kroga vstopili v drugo polovico prvenstva. Rogaška je v derbiju kroga premagala Ilirijo, končala šest tekem dolgo serijo Ljubljančanov in ostala na vrhu lestvice.
 • 11.11.2022 | 2. SNL
  Drugoligaši vstopajo v drugo polovico sezone, vodilna Rogaška s tretjo Ilirijo
  Drugoligaši s tekmami 16. kroga odpirajo drugo polovico sezone, v katero kot vodilna ekipa 2. SNL vstopa Rogaška. Slatinčani se bodo v soboto pred kamero NZS udarili s tretjo Ilirijo, ki je dobila zadnjih šest tekem.
 • 06.11.2022 | 2. SNL
  Kranjčani petkrat zatresli mrežo Doba, Rogaška po remiju Kidričanov skočila na prvo mesto
  Krka je v Kidričevem remizirala z Aluminijem, delitev točk v štajersko-dolenjskem dvoboju pa so izkoristili Slatinčani, ki so premagali Krško in skočili na vrh 2. SNL. Kranjčani so v petkovem večeru petkrat zatresli mrežo Doba, Ilirija pa je s šesto zmago v nizu skočila pred Novomeščane.
 • 03.11.2022 | 2. SNL
  Drugoligaši pred polovico prvenstva, vodilni Aluminij gosti tretjo Krko
  Drugoligaši bodo s tekmami 15. kroga zalključili uvodno polovico sezone. Trenutno najbolje kaže Aluminiju, ki bo prvo mesto branil v petkovem spopadu s tretjo Krko, ki si ga boste lahko ogledali na Sportklubu. Kamera NZS bo pospremila dvoboj Bistričanov in Beltinčanov.
 • 31.10.2022 | 2. SNL
  Slatinčani slavili v Novem mestu, Aluminij ostaja na vrhu
  Portoval je gostil dvoboj pred 14. krogom tretje Krke in druge Rogaške. Točk so se veselili Slatinčani, ki po novi zmagi Kidričanov ostajajo za petami vodilnega Aluminija. Drugič zapored so slavili Grosupeljčani, Velenjčani pa so za tretjo zmago v nizu premagali Bistrico.
 • 27.10.2022 | 2. SNL
  Vodilni Kidričani v Ajdovščino, Krka in Rogaška v petek pred kamero NZS
  Drugoligaši bodo oktober zaključili s tekmami 14. kroga. Aluminij bo vodstvo branil v Ajdovščini, že v petkovem popoldnevu pa se bosta udarila prva zasledovalca Kidričanov. Obračun Krke in Rogaške boste lahko pospremili na spletni strani NZS.

DELI NA