16.05.2012 | 2. SNL
Aluminij v naslednji sezoni v 1. SNL

Vodstvo drugoligaša Aluminija je sprejelo odločitev, da bo klub v naslednji sezoni zaigral v najmočnejši slovenski nogometni ligi. Odločitev je vodstvo predstavilo v spodnjem sporočilu za javnost.

Sporočilo za javnost NK Aluminij

NK Aluminij je že drugič zapored osvojil prvo mesto v drugi slovenski nogometni ligi. Na ta rezultat smo ponosni, zahvala za tak dosežek pa gre igralcem in vsem, ki so klubu kakorkoli pomagali. Delo v našem klubu poteka na prostovoljni bazi, kar visoko cenimo in spoštujemo.

V klubu imamo jasno strategijo in vizijo delovanja že dolga leta. Poudarek dajemo ustvarjanju kvalitetnih pogojev, ki omogočajo čim večjemu številu mladih, da lahko igrajo nogomet. Te politike tudi v prihodnje ne bomo spreminjali. 

Pred nami je bila ponovno zelo težka odločitev. Zavedamo se namreč, da vstop v prvo ligo pomeni korak, za katerega so potrebni močni finančni temelji.

Največji pokrovitelj, skupina Talum, nam je sporočil, da nima te možnosti, da bi klubu z vso odgovornostjo nudil dodatne finančne pogoje ne samo za igranje temveč tudi za vso infrastrukturo, ki je za igranje kluba v prvi nogometni ligi potrebna. To razumemo in se Talumu istočasno zahvaljujemo, da vsa ta leta vztraja s klubom, podpira razvoj kluba in po svojih zmožnostih veliko pomaga.

Takšnega koraka torej ne moremo narediti brez novih sponzorjev, brez razumevanja NZS Slovenije, da se infrastrukturni pogoji izpolnijo postopoma in najpomembneje, brez strinjanja igralcev, da v ta projekt lahko gremo zgolj z finančno konstrukcijo, ki jo imamo danes. Sredstev namreč povečevati ne moremo.

Pogovor z igralci smo že opravili. S takšnimi pogoji se strinjajo, ostajajo skupaj kot ekipa in z odgovornostjo podpirajo vstop kluba v prvo ligo. V preteklih dneh smo že pridobili nekatere nove sponzorje, odpiramo pa vrata tudi drugim, saj potrebujemo res močne finančne temelje. Tudi z NZS smo že uskladili nekatera odprta vprašanja.

Zaradi vseh navedenih razlogov, se je upravni odbor kluba odločil, da NK Aluminij v novi sezoni 2012/2013 gre v prvo slovensko nogometno ligo.

Še enkrat pa želimo poudariti, da sicer smo za to, da odpremo vrata tudi novim sponzorjem, vendar ne za vsako ceno. Za sklenitev sodelovanja morajo biti izpolnjeni določeni pogoji, ki bodo upoštevali nadaljnjo rast in razvoj kluba ter ustrezno začrtali in izpeljali določene potrebne investicije.

Samo pod temi pogoji lahko kvalitetno nadaljujemo svoje delo in k temu bomo tudi stremeli.

Ob tej priložnosti vabimo navijače, podpornike in splošno javnost, da si skupaj, to soboto, 19.5.2012 ob 17.00, ogledamo še zadnjo tekmo v tej sezoni, se veselimo osvojenega naslova in proslavimo vstop kluba v prvo ligo. 

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2022 | 2. SNL
  Ples kroglic določil pare 2. SNL
  Ne le pari Prve lige Telemach, v Nacionalnem nogometnem centru Brdo smo na tradicionalnem žrebu dobili tudi tekmovalni spored 2. SNL. 
 • 21.05.2022 | 2. SNL
  Krka spomladanski niz brez poraza podaljšala tudi v Ajdovščini, Krško dobilo posavski derbi za obstanek
  Posavski derbi za obstanek je pred 900 gledalci pripadel Krčanom, vodilna Gorica pa je sezono sklenila s porazom v Velenju. Lendavčani so niz porazov prekinili s pol ducata zadetkov v mreži Jadrana, Krka pa se je od nogometne pomladi poslovila brez izgubljene tekme.
 • 19.05.2022 | 2. SNL
  Zadnji krog: v Krškem dvoboj sosedov za obstanek
  Sezono zaključujejo tudi drugoligaši. Gorica se vrača med prvoligaše, Triglav pa bo s Taborom igral v dodatnih kvalifikacijah. Jasno je, da se od 2. SNL poslavlja Drava, ki bo v zadnjem krogu gostila Rogaško, pred kamero NZS pa se bodo za obstanek udarili posavski sosedje Krčani in Brežičani.
 • 19.05.2022 | 2. SNL
  Licenciranje 2. SNL: Petnajst vlog uspešnih
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 2. SNL za sezono 2022/23. Petnajst prosilcev za licenco je bilo uspešnih, ena prošnja pa je bila na prvi stopnji zavrnjena.
 • 15.05.2022 | 2. SNL
  Prekmurski derbi Beltincem, v severnoprimorskem slavila Gorica
  Beltinčani so v prekmurskem derbiju ugnali Nafto, Krka pa je na zgodovinski tekmi napolnila mrežo Drave. Goričani, ki so si zagotovili povratek med prvoligaše, so v severnoprimorskem derbiju ugnali Primorje, po tekmi pa so pred domačimi navijači dvignili pokal.
 • 12.05.2022 | 2. SNL
  V petek prekmurski, v soboto severnoprimorski derbi
  Boj za vrh lestvice je odločen, več vprašanj pa je odprtih v boju za obstanek. V predzadnjem krogu letošnje sezone 2. SNL bomo priča dvema vročima lokalnima spopadoma. Beltinci se bodo udarili z Nafto, Gorica, ki se vrača med prvoligaše, pa gosti severnoprimorski derbi s Primorjem. Obe tekmi bo na svojem programu prenašal Sportklub.
 • 08.05.2022 | 2. SNL
  Triglav izgubil z Brežicami, Gorica se vrača med prvoligaše
  Nogometaši Gorice se vračajo med prvoligaše. Triglav je v soboto doma klonil v obračunu z Brežicami in s tem potrdil razplet boja za prvo mesto, Goričani pa so dan kasneje remizirali na Ptuju. Zapleta se boj za obstanek v 2. SNL.
 • 06.05.2022 | 2. SNL
  Goričani na Ptuju potrjujejo povratek med prvoligaše
  Drugoligaši v tem tednu igrajo dvojni spored preizkušenj, v soboto in nedeljo bo odigran 28. krog. Prvouvrščeni Goričani bodo na Ptuju lovili potrditev povratka med prvoligaše, kamere Sportkluba bodo pospremile dvoboj Rudarja in Fužinarja, na spletni strani NZS pa si boste ogledali tekmo Nafte in Rogaške.
 • 04.05.2022 | 2. SNL
  Kranjčani v Biljah do točke, Goričani povečali prednost na prvem mestu
  Drugoligaši so na prvo majsko sredo odigrali tekme 27. kroga 2. SNL. Vodilna Gorica je s skalpom Dobljanov povečala naskok pred Triglavom, ki je v Biljah iztržil točko. Krka je z zmago v obračunu z Lendavčani ujela tretjo Nafto.
 • 03.05.2022 | 2. SNL
  Drugoligaši v sredo za nove točke
  Drugoligaše po prostem prazničnem vikendu ta teden čaka dvojni spored preizkušenj, sreda bo namenjena tekmam 27. kroga. Na spletni strani NZS boste lahko spremljali obračun Fužinarja in Primorja, Gorica in Dob pa bosta pred kamerami Sportkluba zaprla krog.

DELI NA