26.11.2023 | Prva liga Telemach
Aluminij presenetil Koprčane

Aluminij - Koper 3:2 (2:1)

* Stadion v športnem parku, sodniki: Kondić, Kovačič, Habuš.
* Strelci: 0:1 Omladič (14.), 1:1 Matić (22.), 2:1 Martić (28.), 3:1 Schaubach (78.), 3:2 Palčič (82.).
* Aluminij: Petek, Šubarić, Zeljković, Schaubach, Jovan, Jagić, Martić, Jovanović, Gorenak, Kljun (od 71. Bilji), Matić (od 71. Susso).
* Koper: Koprivec, Pabai, Mittendorfer, Palčič, Pavlović (od 64. Tepsić), Marsetič (od 35. Groznica), Ankrah (od 64. Mulahusejnović), Vešner Tičić, Omladič (od 64. Jelenič), Nkada, Osuji.
* Rumeni kartoni: Martić, Petek, Susso; Pavlović, Ankrah, Mulahusejnović.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Kopra so na gostovanju v Kidričevem zabeležili drugi zaporedni poraz. Po domačem proti Domžalam so tokrat vknjižili še prvi prvenstveni neuspeh na gostovanjih. Priznati so morali premoč Aluminiju, ki si je po petih tekmah vendarle zagotovil poln izkupiček.

Koprčani so tekmo dobro začeli, tudi povedli, nato pa še do odmora dovolili domačim preobrat. Ker v drugem delu kljub premoči niso prišli do izenačenja, se je njihov zaostanek za vodilnima ekipama prvenstva še povečal. Na tretjem mestu za Celjem zaostaja devet, za Olimpijo pa štiri točke.

Tekma je bila dokaj dinamična, ekipi sta se izkazali z realizacijo, saj sta izkoristili večino večjih priložnosti. Koprčane je v 14. minuti v vodstvo popeljal Nik Omladič, ki je izkoristil natančen predložek Mihaela Pavlovića in z glavo premagal vratarja Jana Petka, potem ko so se gosti za kratek čas postavili v obrambo, pa so bili takoj kaznovani.

Po lepi akciji Sandra Jovanovića in Gala Gorenaka na desni strani kazenskega prostora je Tin Matić v 22. minuti najprej poskusil s strelom s peto, ta poskus mu je vratar Jan Koprivec, v drugem poskusu pa je bil hrvaški napadalec natančnejši.

Le šest minut pozneje je Koprivčevo mrežo zatresel še njegov rojak, soimenjak in branilec s podobnim priimkom, Martić. Po prostem strelu, ki ga je izvedel Jovanović, je v kazenskem prostoru Rok Schaubach preskočil gostujočo obrambo, ta je v gneči prišla do Martića, branilec se je pred vrati dobro znašel in poslal žogo v mrežo.

Na začetku drugega dela so gledalci videli nekaj strelov od daleč, prva večja priložnost pa se je ponudila Tomislavu Jagiću, po njegovem strelu se je izkazal Koprivec.

Kar ni uspelo Hrvatu, pa je v 78. minuti uspelo Schaubachu. Mladi branilec je bil po kotu spet najvišji v kazenskem prostoru, tokrat pa ni podajal, ampak je dovolj natančno streljal.

Gosti so se z golom Mateja Palčiča sicer vrnili, imeli v zadnjih naletih še nekaj priložnosti, najlepšo pa je zapravil Bede Osuji. Nigerijec ni izkoristil velike napake vratarja Petka, slednjega je rešil Aleksandar Zeljković, ki je strel napadalca blokiral.

Koper bo v naslednjem krogu gostoval v Celju, Aluminij pa v Rogaški.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Koper
    Spored zaostalega tretjega kroga Prve lige Telemach bodo s tekmo v Kidričevem zaključili nogometaši Aluminija in Kopra. Kdo se bo veselil v "šumi"?

DELI NA