20.05.2016 | 2. SNL
2. SNL: V Radomljah slavje, na Primorskem o obstanku

Tudi pred drugoligaši je še zadnje dejanje letošnje sezone. Medtem ko je naslov že oddan Radomljam, se bosta Aluminij in Drava v zadnjem krogu udarila za drugo mesto, pestro pa bo tudi v boju za obstanek, za katerega se bodo udarili Ankarančani in Tolminci.

Petek, ob 19:00: ŠENČUR – FARMTECH VERŽEJ

Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved nastopa: /

Že v petkovem večeru pa se bodo na Gorenjskem udarili nogometaši Šenčurja in Veržeja. Šenčurjani, ki so v drugoligaški konkurenci igrali vse od leta 2009/10, se po letošnji sezoni selijo v tretji rang slovenskega nogometa. Četa domačega stratega Gorana Stankovića se bo skušala od drugoligaške druščine posloviti z zmago, šele peto v letošnji sezoni. V goste prihajajo Prleki, ki v zadnjih tednih prav tako ne blestijo, s slabšimi izidi in vsega štirimi točkami v zadnjih sedmih krogih je moštvo trenerja Zlatka Gaborja ogrozilo tudi šesto mesto, saj se je Zarica krog pred koncem prvenstva približala na vsega točko zaostanka. Veržej je v zadnji tekmi nenadejano dobil močno orožje v napadu, saj je Matej Andrejč, sicer prvi vratar kluba, po vstopu v drugem polčasu v mrežo Ankarana pospravil kar dva zadetka.

Sobota, ob 17.00: ANKARAN – ROLTEK DOB

Sodnik: Vojko Goričan
Prepoved nastopa: Tim Vodeb (Ankaran) ter Gregor Čretnik (Dob)

Podobno kot Veržej, je tudi Dob že nekaj časa na varnem, na sredini lestvice. Tudi Dobljani pa bi lahko v zadnji tekmi sezoni ostali brez petega mesta, saj Zarica zaostaja zgolj točko. Četa trenerja Damjana Romiha ima za sabo izjemno slab zaključek sezone, saj je drugoligaški prvak izpred dveh let izgubil zadnjih pet tekem. Nazadnje je bila od Doba, ki bo tokrat zaigral brez Gregorja Čretnika, boljša še Zarica, oslabljena zasedba je brez sedmerice članov prve ekipe, tudi prvega vratarja Albina Vezirovića, ki že nekaj krogov brani mrežo drugega moštva, prejela štiri zadetke. Bolje je šlo Ankarančanom, ki so v Veržeju storili pomemben korak k obstanku v 2. SNL, saj so si krog pred koncem sezone zagotovili tri točke prednosti pred Tolminom. Četa trenerja Vlada Badžima, ki bo v moštvu pogrešal Tima Vodeba, v tekmi z Dobom potrebuje najmanj točko, obeti pa so dobri, saj so Primorci dobili obe jesenski tekmi.

Sobota, ob 17.00: TKK TOLMIN – TRIGLAV KRANJ

Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved nastopa: Jaka Lipužič Bratuž (Tolmin) ter Mario Guberac in Momir Bojić (Triglav)

S kotičkom očesa bodo proti Ankaranu pogledovali tudi v taboru Tolmina, ki morajo za podaljšanje drugoligaškega bivanja najprej opraviti svoj del naloge, ob tem pa upati, da bo na Obali slavil Dob. Primorska drugoligaša ločijo tri točke, Tolminci pa imajo boljši izkupiček v dvobojih z Ankaranom. V goste prihaja kranjski Triglav, ki je po porazu z Radomljami zapravil vse možnosti za preboj na drugo mesto lestvice, ki prinaša dodatne kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Kranjčani bodo v Posočju zaigrali brez Momirja Bojića in Maria Guberca, medtem ko bodo gostitelji pogrešali Jako Lipužiča Bratuža. Posoški drugoligaš je v jesenskem delu sezone že zagodel favoriziranemu nasprotniku, saj sta se oba obračuna zaključila z delitvijo točk. Tako v Kranju kot Tolminu je bilo 2:2, na obeh tekmah pa je kranjsko mrežo zatresel Dejan Sokanović, ki ima v zadnjem krogu priložnost, da s 15. golom sezone skoči pred Lovra Bizjaka, napadalca Aluminija.

Sobota, ob 17.00: ZARICA KRANJ – ALUMINIJ

Sodnik: Mitja Žganec
Prepoved nastopa: Anton Rogina, Dejan Krljanović in Lovro Bizjak (Aluminij)

Mirno bodo zadnje dejanje sezone pospremili v taboru kranjske Zarice, saj so si krog pred koncem prvenstva že zagotovili drugoligaško vstopnico za prihodnje leto. Za nameček imajo Kranjčani priložnost, da krstno drugoligaško sezono zaključijo v zgornji polovici lestvice, saj za petim Dobom zaostajajo vsega točko. A naloga ne bo lahka, saj v gorenjsko prestolnico prihajajo Kidričani, ki so v izredni formi, za nameček pa se četa trenerja Bojana Špehonje bori za drugo mesto in dodatne kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Medtem ko domači strateg Janez Zupančič, ki je po vrnitvi na kranjsko klop nanizal tri zmage, nima težav s sestavo enajsterice, bodo Kidričani sezono sklenili brez trojice nogometašev. Ob Antonu Rogini in Dejanu Krljanoviću bo zadnjo tekmo sezone izpustil tudi Lovro Bizjak, ki si z Dejanom Sokanovićem deli vrh ligaške lestvice strelcev. Aluminij, ki je neporažen zadnjih 13 krogov, je obe jesenski tekmi dobil s petimi doseženimi zadetki, po porazu v Kidričevem pa se je od Zarice poslovil tudi že omenjeni povratnik Zupančič.

Sobota, ob 17.00: KALCER RADOMLJE – DRAVA PTUJ

Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa: /

Tudi Radomljani zadnje dejanje letošnjega prvenstva pričakujejo povsem sproščeni, saj so si s tremi točkami v Kranju že priigrali naslova drugoligaškega prvaka in vstopnico za vrnitev med prvoligaško druščino, od katere se poslavljajo Novomeščani. Prav član Krke je bil še jeseni Luka Cerar, ki je minulo soboto načel mrežo Triglava, zmago za slavje pa je potrdil Dušan Stoiljković, ki je z devetimi zadetki prvi strelec moštva Dejana Djuranovića. Z zmago proti Triglavu so se Radomljani izognili scenariju, da bi o naslovu prvaka odločal neposredni obračun z Dravo, ki pred zadnjo tekmo sicer zaseda tretje mesto. Nastja Čeh in soigralci morajo za preboj na mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije, še drugič v sezono ugnati radomeljsko zasedbo, pri čemer bo močno orožje tudi Rok Zorko, ki je po zimski selitvi v 2. SNL dosegel že sedem zadetkov, tri je dodal minulo soboto. Ob tem morajo Ptujačni upati tudi na pomoč kranjske Zarice, ki za izpolnitev ptujskih želja ne sme izgubiti dvoboja z Aluminijem. Ekipi se v zadnjo tekmo podajata brez kaznovanih nogometašev.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.05.2024 | 2. SNL
    Primorje lovi Nafto, Gorica se bo v dvoboju zgornjega dela lestvice udarila z Beltinci
    Tako kot Prva liga Telemach se tudi drugoligaško tekmovanje približuje koncu. Pred nami je predzadnji krog 2. SNL, ki ga bo zaznamoval predvsem dvoboj med Primorjem in Triglavom. Obračun v Ajdovščini boste lahko spremljali na Sportklubu, pred kamero NZS pa se bosta v reprizi pokalnega polfinala pomerili ekipi Gorice in Beltincev.
  • 04.05.2024 | 2. SNL
    Gorica le s točko iz Sežane, Nafta vse bližje naslovu v 2. SNL
    Gorica je z gostovanja v Sežani odnesla le točko, brez zmagovalca pa so se razšle tudi BIlje in Dravinja. Grosuplje je doma premagalo Krko, Rudar pa Dekane.
  • 03.05.2024 | 2. SNL
    Triglav gosti vodilno Nafto, Primorje s Fužinarjem
    Tri tekme pred koncem 2. SNL najbolje kaže Nafti, ki bo s petkovim gostovanjem pri Triglavu odprla 28. krog prvenstva. Srečanje iz Kranja boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. V primorskem obračunu se bosta pred kamero NZS pomerila Tabor in Gorica, Ajdovci pa v nedeljo gostijo Ravenčane.
  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.

DELI NA