28.05.2015 | 2. SNL
2. SNL: V Krškem za prvaka

Če je v Prvi ligi večina zadev že odločenih, pa tega niti slučajno ne moremo trditi za domače drugoligaško tekmovanje, ki bo doseglo vrhunec prav v zadnjem krogu. V soboto se bosta za naslov prvaka v neposrednem obračunu udarili ekipi Krškega in Aluminija, medtem ko na dodatne kvalifikacije za napredovanje med elito upajo še nogometaši Doba.

27. krog 2. SNL (sobota, ob 17h):

Krško – Aluminij

Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved nastopa: Boštjan Frelih (Krško)

Osrednja pozornost bo usmerjena na stadion Matije Gubca v Krškem, ki bo verjetno pokal po šivih. Razlog za to se skriva v neposrednem obračunu vodilnih ekip prvenstva, ki se bosta pomerili za naslov prvaka druge slovenske nogometne lige in neposredno prvoligaško vstopnico. Nogometaši Krškega bi si naslov prvakov zagotovili z zmago, medtem ko jim točka zadošča za uvrstitev v dodatne kvalifikacije. V nekoliko boljšem položaju so torej Kidričani, ki se na zahtevno gostovanje odpravljajo s prvega mesta.

»Naš cilj je jasen, želimo si vsaj remija,« je predstavil osrednjo nalogo Damijan Romih, ki bo v Krškem lahko računal na kompletno zasedbo. »Tokrat bomo imeli na razpolago najmočnejšo ekipo. Po turbulentnih mesecih smo uspeli najdi ustrezno formo in kemijo med igralci, kar se je potrdilo z dobrimi rezultati v spomaldanskem delu. Pred nami je velika priložnost, da z dobrim rezultatom kronamo uspešno preteklo delo,« je pred zadnjo tekmo sezone zadovoljen trener Aluminija, ki se v Krškem nadeja prave drugoligaške poslastice.

»Pričakujem odličen ambient za drugoligaški nivo, stadion bo poln, prisotnega bo precej pritiska. Tekme se že veselimo, čeprav se zavedamo, da nas čaka izjemno motiviran nasprotnik, ki velja za izrazito domačinsko ekipo. To bo za fantje neka nova izkušnja, saj se doslej še niso soočili z obračunom, kjer bi bil vložek tako velik,« zaključi prvi taktik Kidričanov.

Šenčur – Roltek Dob

Sodnik: Alen Borošak
Prepoved nastopa: Elvis Beganovič (Šenčur)

Razplet obračuna v Krškem bodo z zanimanjem pospremili v taboru Roltek Doba, kjer upajo na slavje Kidričanov. Le to bi namreč Dobljanom omogočilo preboj na drugo mesto prvenstvene lestvice in uvrstitev v dodatne kvalifikacije za napredovanje med elito. Nogometaši Doba bodo seveda morali najprej uspešno opraviti svojo nalogo v Šenčurju, ki se jim je v letošnji sezoni že dvakrat zelo dobro upiral.

Šmartno 1928 – TKK Tolmin

Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa: Alen Bukšek in Gregor Zamernik (oba Šmartno 1928) ter Gregor Kos (TKK Tolmin)

Nogometaši Šmartnega se bodo poslovili od drugoligaške konkurence z domačo tekmo proti Tolminu, ki bi krstno prvoligaško sezono lahko sklenil kar na četrtem mestu razpredelnice. Severni Primorci namreč sodelujejo v napetem četveroboju zlate sredine, kjer so klubi razvrščeni znotraj ene same prvenstvene točke. Gostitelji so v letošnji sezoni vknjižili eno samo ligaško zmago, a prav to proti ekipi Tolmina.   

Farmtech Veržej – Ankaran Hrvatini

Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved nastopa: Emir Burkič (Ankaran Hrvatini)

Ankaran Hrvatini bodo branili četrto mesto v Prlekiji, kjer jih pričakujejo sedmouvrščeni nogometaši Veržeja. Kaj lahko se zgodi, da bosta ekipi po sobotnem obračunu izmenjali mesti, saj sta na prvenstveni lestvici oddaljeni za eno samo točko. Primorci se zanašajo na vse boljšo strelsko formo Luke Vekiča in zimzelenega Jana Pahorja, medtem ko Veržejci računajo na pravi moštveni duh, ki vsakič znova v ospredje potisne drugega posameznika.

Dravinja Kostroj – Triglav

Sodnik: Boris Tošeski
Prepoved nastopa: Vlado Šmit (Triglav)

Nepredvidljiv obračun bo še v Slovenskih Konjicah, saj je predzadnja Dravinja nedavno pokazala zobe z zmagama nad Ankaran Hrvatini in Roltek Dobom. Tega se zelo dobro zavedajo tudi nogometaši Triglava, ki so po skromni pomladi ostali brez možnosti za vrnitev med elito. Kranjčani bi radi sezono sklenili z novimi tremi točkami in četrtim mestom, ki bi pomenilo majhen obliž na letošnje rane. Obračun bo zelo pomemben tudi za Mateja Poplatnika, ki brani zadetek prednosti pred Kidričanom Markom Nuničem na vrhu drugoligaške lestvice strelcev.

Tekst: MKo

SORODNE NOVICE

 • 08.03.2020 | 2. SNL
  V Radomljah brez zmagovalca, Gorica poražena v Dobu
  Brežičani so z remijem na Bonifiki poskrbeli za presenečenje kroga, brez zmagovalca pa so se razšli tudi Radomljani in Ravenčani. Koprskega spodrsljaja ni izkoristila Gorica, ki je izgubila v Dobu.
 • 04.03.2020 | 2. SNL
  Oživele bodo tudi drugoligaške zelenice
  S petkovo tekmo Drave in Nafte bodo po novembru oživela tudi drugoligaška igrišča. Vodilni Koper bo v soboto gostil Brežice, Gorica bo v nedeljo gostovala v Dobu, derbi kroga pa bo odigran v Radomljah. Tretja ekipa lige bo gostila četrte Ravenčane.
 • 24.02.2020 | 2. SNL
  Na Ptuju so se zahvalili Vugdaliću
  Drugoligaši odštevajo dneve do nadaljevanja prvenstva, ki se bo s tekmo Drave in Nafte pričelo v petek, 6. marca. Klubi so nekaj dni po koncu zimskega prestopnega roka potrdili še nekaj novincev, z dvema so se pohvalili v Novi Gorici, najbolj dejavni pa so bili v Novem mestu.
 • 17.02.2020 | 2. SNL
  Gorica izgubila Lipuščka
  Zimskega prestopnega roka je konec, zadnji teden prestopnih dejavnosti je prinesel še nekaj sprememb. Najbolj odmeva prestop Žige Lipuščka, ki se je iz Nove Gorice odpravil v Latvijo, Krko pa je zapustil Dohyun Kim in se preselil v Domžale.
 • 10.02.2020 | 2. SNL
  Zveneče ime na Bonifiki, krepi se tudi Fužinar
  Slovenski klubi so zakorakali v zadnji teden zimskega prestopnega roka, zato tudi v 2. SNL ne manjka kadrovskih premikov. Najbolj dejavni so Ravenčani in Koprčani, ki so v svoje vrste zvabili tudi nekdanjega reprezentanta Hrvaške.
 • 05.02.2020 | 2. SNL
  Štromajer bo nadaljeval v Radomljah
  Drugoligaše do pričetka spomladanskega dela prvenstva loči še dober mesec treningov. Klubi zaključujejo kadrovsko križanko, v minulih desetih dneh smo bili vnovič priča nekaj zanimivim prihodom in odhodom.
 • 27.01.2020 | 2. SNL
  Šuler v Dravogradu, Šćulac v Dekanih
  V teh dneh je živahno tudi v klubih 2. SNL, ki se pospešeno pripravljajo na nadaljevanje sezone. Dekančane bo spomladi vodil Alen Šćulac, v Dravogradu pa bodo v klubski upravi pomagali Marko Šuler, Marijan Pušnik in Andrej Pečnik. 
 • 20.01.2020 | 2. SNL
  Fužinar in Radomlje izgubila udarna strelca
  Fužinar in Radomlje bosta v spomladanski del prvenstva krenila brez prvih strelcev. Ravenčani so izgubili Žana Medveda, Radomljani pa Sašo Vargo. Slabo novico je prejel tudi goriški strateg Borivoje Lučić, saj se je na enem od treningov poškodoval Lamin Colley.
 • 10.01.2020 | 2. SNL
  Najboljši strelec lige na Bonifiko
  Večina prvoligašev je v teh dneh zakorakala v priprave na nadaljevanje sezone, v nogometno pomlad pa počasi pogledujejo tudi v drugoligaških sredinah. V Lendavi in Novi Gorici so nogometaši že zavihali rokave, v Kopru pa so potrdili prihod prvega strelca lige Lovra Čirjaka.
 • 24.12.2019 | 2. SNL
  Nafta in Dob v pomlad z novim trenerjem
  Drugoligaški nogometaši uživajo v zasluženem tekmovalnem premoru, a to ne pomeni, da december v drugoligaških sredinah mineva brez dogajanja. V leto 2020 bodo z novim strategom zakorakali Dobljani in Lendavčani.

DELI NA