27.05.2019 | A
Znana slovenska reprezentanca za Avstrijo in Latvijo

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo 2020 proti Avstriji in Latviji. Novinec na seznamu je vezist Denis Popović.

Slednji, nogometaš ruskega Orenburga, je tako kot Žan Majer na seznamu po dobri klubski sezoni in tudi zaradi težav s poškodbo Reneja Krhina. "V iskanju rešitev zaradi Krhinovih težav je to eden izmed igralcev, ki je zanimiv, dobro se je vklopil v Rusiji, isto velja za Žana Majerja v Lecceju. V vsem tem iskanju rešitev sta to igralca, ki imata za sabo dobro sezono. Hočem povečati možnost pri izbiri v zvezni vrsti," je odločitev pojasnil Kek, ki bo svoje fante zbral v petek v Kranjski Gori, kjer bodo vadili do odhoda v Celovec.

Selektor je pojasnil, da bo Krhin vseeno prišel na zbor in bodo tam videli, kaj se da narediti. Dodal je, da ima težave tudi Benjamin Verbič, pri katerem je izpostavil veliko željo in optimizem. Poudaril pa je, da bo čakal oba. "Težave ima tudi Andraž Šporar, ki ima nekaj težav z ramo, današnji pregledi bodo pokazali, ali je kaj resnega," je še dejal Kek, ki pa pravi, da verjame, da bo nared tudi Jan Oblak, čeprav si je ob koncu sezone rahlo poškodoval mišico.

Kek bo seznam igralcev še dopolnil z igralci iz slovenske lige, čaka na zaključek pokalnega tekmovanja, ki bo v četrtek, ko se bosta v Celju merila Olimpija in Maribor, oziroma tudi iz mlade reprezentance. Na seznam bo bržčas vključil še enega vratarja in enega napadalca, v primeru Krhinovega neigranja mogoče tudi vezista, pri čemer je dejal, da ga zelo zanima, kako se bo v mladi vrsti odrezal Adam Gnezda Čerin.

Proti Latviji se obeta slovenski selektorski obračun, saj baltsko reprezentanco vodi Slaviša Stojanović, nekdaj tudi slovenski selektor. "Že prej smo mislili, da je skupina dovolj tekmovalna, nato pa je prišla še sprememba na latvijski klopi, kar daje temu dvoboju še posebno draž. Veliko sem že povedal o kolegu na klopi Latvije, to bo še en izziv več in ščepec na zanimivost te tekme. Riga ne bo 'sprehod', motivacija bo visoka na obeh straneh. Ne znam pa si predstavljati, da bi bil Stojanović bolj motiviran od mene," je poudaril šef slovenskega strokovnega štaba.

Da bo Slovenija motivirana, je jasno, saj ima "le" dve točki, da bo Latvija motivirana, je tudi jasno, ker je še brez točk. Kar nekako presenetljivo pa je po dveh tekmah brez točk tudi Avstrija. "Ne zanima me, kakšne težave imajo Avstrijci, saj imam svojih dovolj. Imajo pa neverjetno bazo v nemški ligi in drugod po Evropi. Toda kljub njihovi zmagi na prijateljski tekmi lani v Celovcu se bo ta junijska tekma začela z 0:0, na stadionu bo dva tisoč slovenskih navijačev, hkrati pa njihova želja ne more biti večja kot naša. Je pa Avstrija kakovostna reprezentanca, ki po dveh ničlah bržčas gleda tudi na Slovenijo nekoliko drugače kot ob žrebu skupin na Irskem," je pojasnil Kek.

Ta je imel sedem igralcev na voljo že v zadnjih dneh na Brdu pri Kranju, kjer so opravili štiri treninge. "To je dokaz, da so fantje pri stvari in da vedo, za kaj gre. Vse skupaj nam je prišlo zelo prav," pravi Kek in o pričakovanjih za prihajajoči tekmi izpostavil točke in to, da s še boljšo igro in odnosom upravičijo zanimanje slovenske javnosti za tekmo v Celovcu.

Slovenija se bo z Avstrijci merila 7. junija, z Latvijci pa tri dni pozneje v Rigi. Avstrija je trenutno na lestvici Mednarodne nogometne zveze 34., Slovenija je 63., Latvija pa 133.

Seznam vabljenih igralcev:

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 19.11.2019 | A
  Kvalifikacije zaključili s porazom in četrtim mestom v skupini
  Slovenska nogometna reprezentanca je v Varšavi izgubila proti Poljski z 2:3 (1:1). S tem je končala kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020.
 • 19.11.2019 | A
  Nocoj še s Poljsko
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 igrala zadnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. V Varšavi bo igrala proti Poljski, ki si je že zagotovila nastop na zaključnem turnirju stare celine, Slovenija pa si bo skušala zagotoviti tolažilno nagrado in tretje mesto v skupini G.
 • 18.11.2019 | A
  Kek: Proti Poljski za tretje mesto
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 igrala zadnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. V Varšavi bo igrala proti Poljski, ki si je že zagotovila nastop na zaključnem turnirju stare celine, Slovenija pa si bo skušala zagotoviti tolažilno nagrado in tretje mesto v skupini G.
 • 18.11.2019 | A
  Slovenci prispeli v Varšavo
  Slovenska nogometna reprezentanca je že prispela v Varšavo, kjer jo v torek ob 20.45 čaka zadnja tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Tekmec bo Poljska, obračun pa ne bo imel posebnega tekmovalnega naboja, saj so si Poljaki že priigrali Euro 2020, Slovenci pa so ostali brez možnosti zanj.
 • 18.11.2019 | A
  Na Poljsko z Gnezdo Čerinom in Mitrovićem
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo danes odpravila na Poljsko, kjer jo jutri ob 20.45 čaka še zadnja tekma v kvalifikacijah za EP 2020. Selektor Matjaž Kek je za zadnjo tekmo reprezentanci priključil še Adama Gnezdo Čerina in Nemanjo Mitrovića.
 • 16.11.2019 | A
  Odmevi po tekmi z Latvijo
  Latvija je v Stožicah pokazala drugačen obraz kot pred meseci v Rigi. Gostujoča mreža se je tokrat zatresla le enkrat, kar pa je na koncu kljub vsemu zadostovalo za slovensko slavje.
 • 16.11.2019 | A
  Jokićevo stotico proslavili z zmago
  Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah odigrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. V 9. krogu je premagala Latvijo z 1:0 (0:0). Izbranci Matjaža Keka bodo zadnjo preizkušnjo igrali v torek v Varšavi proti Poljski.
 • 16.11.2019 | A
  Slovenija danes z Latvijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri v Stožicah igrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Tekmec bo Latvija, kljub temu, da sta obe reprezentanci praktično brez možnosti za preboj na zaključni turnir, pa si v slovenskem taboru želijo zmago in igro, ki bi dala smernice za naprej.
 • 15.11.2019 | A
  Kek: Tekma, ki bo dala veliko odgovorov
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto ob 18. uri v Stožicah igrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Tekmec bo Latvija, kljub temu, da sta obe reprezentanci praktično brez možnosti za preboj na zaključni turnir, pa si v slovenskem taboru želijo zmago in igro, ki bi dala smernice za naprej.
 • 14.11.2019 | A
  Verbič: To bo najtežja tekma v kvalifikacijah
  Slovenska nogometna reprezentanca v Kopru nadaljuje s pripravami na kvalifikacijsko tekmo z Latvijo, ki bo 16. novembra ob 18.00 v Stožicah. Sloveniji pripada vloga favorita, saj je Latvijo na prvi tekmi premagala z visoko razliko.

DELI NA