27.05.2019 | A
Znana slovenska reprezentanca za Avstrijo in Latvijo

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo 2020 proti Avstriji in Latviji. Novinec na seznamu je vezist Denis Popović.

Slednji, nogometaš ruskega Orenburga, je tako kot Žan Majer na seznamu po dobri klubski sezoni in tudi zaradi težav s poškodbo Reneja Krhina. "V iskanju rešitev zaradi Krhinovih težav je to eden izmed igralcev, ki je zanimiv, dobro se je vklopil v Rusiji, isto velja za Žana Majerja v Lecceju. V vsem tem iskanju rešitev sta to igralca, ki imata za sabo dobro sezono. Hočem povečati možnost pri izbiri v zvezni vrsti," je odločitev pojasnil Kek, ki bo svoje fante zbral v petek v Kranjski Gori, kjer bodo vadili do odhoda v Celovec.

Selektor je pojasnil, da bo Krhin vseeno prišel na zbor in bodo tam videli, kaj se da narediti. Dodal je, da ima težave tudi Benjamin Verbič, pri katerem je izpostavil veliko željo in optimizem. Poudaril pa je, da bo čakal oba. "Težave ima tudi Andraž Šporar, ki ima nekaj težav z ramo, današnji pregledi bodo pokazali, ali je kaj resnega," je še dejal Kek, ki pa pravi, da verjame, da bo nared tudi Jan Oblak, čeprav si je ob koncu sezone rahlo poškodoval mišico.

Kek bo seznam igralcev še dopolnil z igralci iz slovenske lige, čaka na zaključek pokalnega tekmovanja, ki bo v četrtek, ko se bosta v Celju merila Olimpija in Maribor, oziroma tudi iz mlade reprezentance. Na seznam bo bržčas vključil še enega vratarja in enega napadalca, v primeru Krhinovega neigranja mogoče tudi vezista, pri čemer je dejal, da ga zelo zanima, kako se bo v mladi vrsti odrezal Adam Gnezda Čerin.

Proti Latviji se obeta slovenski selektorski obračun, saj baltsko reprezentanco vodi Slaviša Stojanović, nekdaj tudi slovenski selektor. "Že prej smo mislili, da je skupina dovolj tekmovalna, nato pa je prišla še sprememba na latvijski klopi, kar daje temu dvoboju še posebno draž. Veliko sem že povedal o kolegu na klopi Latvije, to bo še en izziv več in ščepec na zanimivost te tekme. Riga ne bo 'sprehod', motivacija bo visoka na obeh straneh. Ne znam pa si predstavljati, da bi bil Stojanović bolj motiviran od mene," je poudaril šef slovenskega strokovnega štaba.

Da bo Slovenija motivirana, je jasno, saj ima "le" dve točki, da bo Latvija motivirana, je tudi jasno, ker je še brez točk. Kar nekako presenetljivo pa je po dveh tekmah brez točk tudi Avstrija. "Ne zanima me, kakšne težave imajo Avstrijci, saj imam svojih dovolj. Imajo pa neverjetno bazo v nemški ligi in drugod po Evropi. Toda kljub njihovi zmagi na prijateljski tekmi lani v Celovcu se bo ta junijska tekma začela z 0:0, na stadionu bo dva tisoč slovenskih navijačev, hkrati pa njihova želja ne more biti večja kot naša. Je pa Avstrija kakovostna reprezentanca, ki po dveh ničlah bržčas gleda tudi na Slovenijo nekoliko drugače kot ob žrebu skupin na Irskem," je pojasnil Kek.

Ta je imel sedem igralcev na voljo že v zadnjih dneh na Brdu pri Kranju, kjer so opravili štiri treninge. "To je dokaz, da so fantje pri stvari in da vedo, za kaj gre. Vse skupaj nam je prišlo zelo prav," pravi Kek in o pričakovanjih za prihajajoči tekmi izpostavil točke in to, da s še boljšo igro in odnosom upravičijo zanimanje slovenske javnosti za tekmo v Celovcu.

Slovenija se bo z Avstrijci merila 7. junija, z Latvijci pa tri dni pozneje v Rigi. Avstrija je trenutno na lestvici Mednarodne nogometne zveze 34., Slovenija je 63., Latvija pa 133.

Seznam vabljenih igralcev:

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 16.09.2019 | A
  Vstopnice za tekmo z Avstrijo v redni prodaji
  Slovenska nogometna reprezentanca v začetku oktobra nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. Naši fantje bodo najprej gostovali v Skopju, 13. oktobra pa jih čaka še domači obračun z Avstrijo. Vstopnice so že v prodaji!
 • 16.09.2019 | A
  Šporar strelski niz podaljšal tudi v klubskem dresu
  Reprezentanti so se po dveh zmagah, ki sta dvignili nogometni utrip, vrnili v klubske sredine. Med strelce sta se vpisala Jasmin Kurtić in Andraž Šporar, skupil pa jo je Jan Oblak, ki je moral predčasno zapustiti zelenico.
 • 10.09.2019 | A
  Nova zmaga za vrnitev zaupanja
  Ljudje spet verjamejo v nas, so se po včerajšnji zmagi strinjali junaki Slovenije, ki so izbrano vrsto popeljali do preobrata, treh točk in skoka na drugo mesto kvalifikacijske skupine. Dvoboj z Izraelom ni bil za občinstvo s slabim srcem, a si gledalci ne bi mogli želeti lepšega razpleta.
 • 09.09.2019 | A
  Nora tekma v Stožicah Sloveniji!
  Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah na šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 premagala Izrael s 3:2 (1:0).
 • 09.09.2019 | A
  Pomembne informacije pred tekmo z Izraelom
  Slovenska reprezentanca bo danes ob 20.45 odigrala kvalifikacijsko tekmo z Izraelom. Tudi danes se bo v Stožicah zbralo veliko število navijačev, tako da smo za vas pripravili posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme.
 • 09.09.2019 | A
  Slovenija danes še proti Izraelu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 gostila Izrael.
 • 08.09.2019 | A
  Kek: Prepričan sem, da bodo padali goli
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v ponedeljek ob 20.45 v Stožicah na šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 gostila Izrael. Slovenci, navdahnjeni z veliko petkovo zmago proti Poljski (2:0), tudi proti Izraelcem merijo na zmago, a opozarjajo, da bo treba še bolj trpeti kot proti Poljakom.
 • 07.09.2019 | A
  Odmevi po zmagi nad Poljsko
  Slovenska izbrana vrsta je v petek zvečer odigrala eno najboljših tekem v zadnjih letih. Pred polnimi Stožicami so naši fantje favoriziranim Poljakom zadali sploh prvi poraz v dosedanjem delu kvalifikacij za EP 2020 in poskrbeli za dobro popotnico pred dvobojem z Izraelom.
 • 06.09.2019 | A
  Velika zmaga Slovenije nad Poljsko
  Slovenska nogometna reprezentanca je na peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 v Stožicah premagala Poljsko z 2:0 (1:0).
 • 06.09.2019 | A
  Slovenija danes s Poljsko v razprodanih Stožicah
  Slovensko nogometno reprezentanco danes ob 20.45 čaka peta tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020.

DELI NA