29.05.2017 | U21
Znana mlada reprezentanca za turnir Lobanovski

Slovenska reprezentanca do 21 let bo od 5. do 9. junija sodelovala na mednarodnem turnirju Valerija Lobanovskega v Kijevu. Selektor Primož Gliha je na reprezentančno akcijo povabil enaindvajset nogometašev, ki prihajajo iz enajstih različnih klubov.

Za nogometaše letnika 1996 in mlajše bo to šele druga preizkušnja v okvirih mlade reprezentance Slovenije, ki se pripravlja na kvalifikacije za evropsko prvenstvo U21 2019. Izbranci Primoža Glihe so prvo tekmo odigrali konec marca, ko so priznali premoč južnim sosedom.

»Tekma s kakovostno reprezentanco Hrvaške je bila dobrodošla, saj smo lahko videli, kam trenutno sodimo. Fantje se morajo soočiti z resnico. Analiza je pokazala, da smo dva zadetka nasprotniku poklonili zaradi padca koncentracije, ki je povezan z neigranjem v klubih. S tem se bomo morali soočiti tudi v prihodnje,« se spominja prijateljske tekme slovenski selektor, ki opozarja na velik osip igralcev pri prehodu iz mladinske v člansko kategorijo in dejstvo, da mladi reprezentanti ne igrajo vidnih vlog v prvoligaških klubih.

Gliha kljub temu verjame v ekipo, ki bo na turnirju Lobanovski branila prvo mesto iz preteklega leta. »Predlani smo osvojili ta turnir z drugo generacijo nogometašev, v kateri je bilo precej prvoligaško uveljavljenih igralcev, ki so v velikem številu prehajali v člansko reprezentanco Slovenijo. Letos tega ne pričakujem v tako velikem številu, upam pa, da bo se bodo tudi ti fantje uspeli uveljaviti. Trenutno je v A-reprezentanci Grega Sorčan, tako da bomo šele videli, kako bo z njim. Sicer pa razpolagam s pozitivno skupino fantov, kar v kolektivnem športu nekaj pomeni,« zaključi slovenski selektor, ki bo turnir Lobanovski odprl 6. junija ob 15.00 proti Finski.

Seznam vabljenih igralcev:

Blaž Kramer (Aluminij), Luka Janžekovič (Aluminij), Matic Vrbanec (Aluminij), Luka Badžim (Ankaran Hrvatini), Erik Gliha (Ankaran Hrvatini), Timotej Mate (Ankaran Hrvatini), Janez Pišek (Celje), Amadej Brecl (Celje), Žan Žužek (Domžale), Jan Repas (Domžale), Alen Ožbolt (Domžale), Jan Humar (Gorica), Tilen Nagode (Gorica), Matic Paljk (Koper), Martin Kramarič (Krško), David Kovačič (Krško), Rok Vodišek (Olimpija), David Tijanič (Olimpija), Gal Primc (Radomlje), Ožbej Kuhar ( Triglav), Dejan Vokič (Veržej).  

Tekst: MKo
Foto: Jure Banfi

SORODNE NOVICE

 • 29.01.2019 | U21
  Izvršni odbor potrdil Gliho, Radosavljevića in Žlogarja
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji  31. seji odločal o imenovanju selektorjev mlajših in mlade reprezentance. Na položajih selektorjev reprezentanc U16, U17 in U21 bodo priložnost dobili nekdanji slovenski reprezentanti.
 • 11.12.2018 | U21
  V lov na zaključni turnir 53 držav
  Na sedežu Evropske nogometne zveze so danes izžrebali kvalifikacijske skupine za evropsko prvenstvo nogometašev do 21 let, ki ga bosta leta 2021 gostili Madžarska in Slovenija.
 • 16.10.2018 | U21
  Za konec kvalifikacij odščipnili točko Francozom
  Mlada reprezentanca Slovenije je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2019 sklenila z odmevnim remijem v Franciji. Dvoboj s Francozi, ki do današnje tekme še niso oddali točke, se je končal z izidom 1:1, domačo mrežo je zatresel tokratni rezervist Alen Ožbolt.
 • 15.10.2018 | U21
  Kvalifikacije zaključujejo v Franciji
  Torek bo bogat z reprezentančnim nogometom. Članska selekcija bo v četrtem krogu UEFA Lige narodov gostila Ciper, mladinska selekcija bo proti Kosovu napadala elitni krog kvalifikacij, reprezentanca do 21 let pa bo v Franciji sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo.
 • 12.10.2018 | U21
  V Celju delitev točk
  Mlada reprezentanca je v zadnji domači tekmi v sklopu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2019 iztržila točko. Slovenci so v Celju sicer povedli z golom rezervista Luke Šušnjara, a so Bolgari v zaključku srečanja zabili izenačujoči zadetek.
 • 11.10.2018 | U21
  V Celju z Bolgari
  Se bo mlada reprezentanca Slovenije prebila v dodatne kvalifikacije za evropsko prvenstvo? Mlade Slovence čakata še dve preizkušnji, v petek tudi zadnja na domačih tleh. Četa selektorja Glihe se bo ob 18. uri v Celju pomerila z Bolgarijo.
 • 02.10.2018 | U21
  Gliha izbral reprezentanco za zaključek kvalifikacij
  Slovenska reprezentanca do 21 let pričakuje še zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo U21 2019, na katerih bo skušala zadržati drugo mesto v skupini in se prebiti v dodatne kvalifikacije.
 • 11.09.2018 | U21
  Mladi Slovenci uspešni na Ptuju
  Mlada reprezentanca Slovenije je na Ptuju dobila kvalifikacijski obračun s Kazahstanom. Za zmago z izidom 2:1 sta zadela Žiga Lipušček in Erik Gliha, ki je v izdihljajih tekme potrdil četrto zmago v tem kvalifikacijskem ciklusu.
 • 07.09.2018 | U21
  S točko iz Kazahstana
  Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na svoji sedmi kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2019 v Astani igrala neodločeno 0:0 s Kazahstanom. Ista tekmeca se bosta pomerila še v torek na Ptuju.
 • 28.08.2018 | U21
  Gliha izbral ekipo za tekmi s Kazahstanom
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo 7. in 11. septembra odigrala kvalifikacijski tekmi s Kazahstanom. Selektor Primož Gliha je v ta namen danes predstavil seznam vpoklicanih reprezentantov, ki bodo skušali zadržati drugo mesto v kvalifikacijski skupini 9.

DELI NA