15.03.2019 | WU17
Znana dekliška reprezentanca za kvalifikacije v Italiji

V ponedeljek, 18. marca, se bo zbrala dekliška reprezentanca do 17 let, ki se bo odpravila na elitni del kvalifikacij za Euro 2019. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa na turnirju v Italiji. Kvalifikacije bodo potekale med 21. in 27. marcem.

Slovenija DU17:
Sara Gradišek (ŽNK Radomlje), Manca Suhoveršnik (ŽNK Radomlje), Adam Sara (ŽNK Radomlje), Marcela Kos (ŽNK Cerklje), Mirjam Kastelec (NK Krim), Zarja Sušnik (NK Krim), Anita Kovačič (NK Krim), Korina Lara Janež (NK Krim), Luana Zajmi (ŽNK Pomurje Beltinci), Albina Čizmazija (ŽNK Pomurje Beltinci), Lili Sofija Balažic (ŽNK Pomurje Beltinci), Nina Kajzba (ŽNK Pomurje Beltinci), Kim Juršnik (ŽNK Maribor), Pija Ciganovič (ŽNK Maribor), Anja Eferl (ŽNK Maribor), Ana Fluher (ŽNK Maribor), Selma Šabotič (ŽNK Maribor), Iva Kocijan (ŽNK Maribor), Zala Igerc (ŽNK Maribor), Nika Brumen (KNK Fužinar).

Igralke na čakanju so:
Ema Erman (NK Krim), Patricija Ham (NK Krim), Patria Steklačič (NK Krim), Nika Fortin (SVG Bleiburg), Živa Galjot (ŽNK Radomlje), Nina Mele (ŽNK Radomlje), Daša Dolenšek (ŽNK Radomlje), Ana Hostnik (ŽNK Olimpija), Ema Horvat (ŽNK Pomurje Beltinci), Tajda Tušek (ŽNK Maribor).

Elitni del kvalifikacij za Euro 2019, skupina 6:

21.3.
Slovenija – Danska (15.00)

24.3.
Slovenija – Italija (15.00)

27.3.
Slovenija – Islandija (15.00)

Analiza Madžarske

„Prvo pripravljalno tekmo z Madžarkami smo odigrali na nekoliko višjem nivoju, si priigrali tudi nekaj priložnosti, ki pa jih nismo realizirali. Na drugi strani so Madžarke na prvi tekmi izkoristile svoje priložnosti. Z drugo tekmo pa nikakor ne moremo biti zadovoljni. Zato bo v ponedeljek potrebna tehtna analiza zadnje tekme, sledili pa bodo taktični popravki na igrišču. Temu primerno se bomo čim bolje pripravili na prvi obračun v elitnem delu kvalifikacij, fokusirani pa smo na prvo tekmo z Dansko,“ razmišlja selektorica Tina Kelenberger. „Reprezentanca se bo v elitnem delu kvalifikacij predstavila brez dveh igralk, ki sta bili nosilki na mestih zadnjih veznih igralk v prvem krogu kvalifikacij. Ob tem Viti Žolek po težji poškodbi želimo čim boljšo rehabilitacijo ter povratek na zelenice,“ dodaja selektorica, ki ob tem spomni tudi na to:

Prava forma

„Vredno je omeniti, da na zadnjih pripravah in na treningih ter tekmah v NZS centrih na žalost nekatera dekleta l. 2002 trenutno niso bila v pravi formi. To so potrdila tudi testiranja na Fakulteti za šport in testiranje NMS. Vsekakor pa je selektivni proces konstanten in tako ima vsako dekle ob napredku in izboljšanju trenutne forme možnost naknadne uvrstitve v posamezno reprezentančno selekcijo. Tako so v trenutnem prvotnem kadru dvajsetih igralk nekatere mlajše igralke l. 2003 in 2004, ki imajo v tem trenutku prednost, saj bodo nosilke reprezentance DU17 že na aprilskih obračunih Uefiniega razvojnega turnirja in turnirja narodov. Za mlada dekleta, ki vstopajo v reprezentančno selekcijo, so izredno pomembne nove izkušnje, na tem visokem nivoju za v prihodnje. Ta mlada dekleta pa so potrdila svojo formo na treningih in tekmah v NZS centrih in na testiranjih.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 24.03.2019 | WU17
  Italija prevelik zalogaj za naše kadetinje
  Dekliška kadetska reprezentanca je na 2. tekmi elitnega dela kvalifikacij doživela prvi poraz. Z 2:0 jo je ugnala Italija. V sredo bo Slovenija kvalifikacije sklenila proti Islandiji, ki jo je danes z 2:0 porazila Danska. Tekmo si je ogledal tudi Borut Jarc, selektor ženske članske vrste.
 • 24.03.2019 | WU17
  Še bolj samozavestno proti Italiji
  Danes se nadaljujejo kvalifikacije za dekliško vrsto do 17. Po remiju proti Danski (1:1) je ob 15. uri na sporedu tekma proti Italiji, ki tudi gosti turnir elitnega kvalifikacij za preboj na evropsko prvenstvo 2019.
 • 21.03.2019 | WU17
  Uvod z veliko točko proti Danski
  Dekliška reprezentanca do 17 let je z remijem proti močni Danski začela elitni del kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu. Skandinavke so povedle v 7. minuti, točko pa je Sloveniji v 11. minuti zagotovila Manca Suhoveršnik.
 • 20.03.2019 | WU17
  Tekmicam pokazati zobe v lovu na Euro 2019
  Jutri, v sredo, dekliška reprezentanca do 17 let začenja elitni del kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Bolgariji, ki bo Euro 2019 gostila med 5. in 17. majem letos. Zadnji del kvalifikacij začenja 28 ekip, ki so deljene v sedem skupin po štiri zasedbe.
 • 07.03.2019 | WU17
  Pred kamerami in polnimi tribunami poraz z Madžarsko
  Dekliška reprezentanca do 17 let je s porazom končala priprave na skorajšnji začetek elitnega dela kvalifikacij za Euro 2019. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so v Cerkvenjaku z 0:4 priznale premoč Madžarski, ki je gole dosegla v 3., 16., 70. in 71. minuti.
 • 07.03.2019 | WU17
  Proti Madžarski tudi videoprenos tekme
  Dekliška reprezentanca do 17 let bo danes odigrala še drugo tekmo z madžarskimi vrstnicami. Ekipa selektorice Tine Kelenberger se bo s sosedami pomerila ob 12. uri, prenos srečanja pa bo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (www.nzs.si).
 • 05.03.2019 | WU17
  Tesen poraz proti madžarskim vrstnicam
  Dekliška reprezentanca do 17 let je odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstnicami Madžarske. 1:2 so bile boljše domačinke, edini gol za varovanke selektorice Tine Kelenberger je dosegla Manca Suhoveršnik.
 • 05.03.2019 | WU17
  Danes in v četrtek proti Madžarski
  „Zaradi poškodbe ne moremo računati na Mirjam Kastelec in Vito Žolek, ki sta bili v prvem delu kvalifikacij pomemben člen ekipe. Želimo jima čim hitrejši povratek na zelenice. Tekmi z Madžarsko sta zadnji test pred elitnim delom kvalifikacij, ki bo potekal konec meseca v Italiji,“ je ob zboru povedala selektorica.
 • 23.02.2019 | WU17
  Dvakrat proti Madžarski
  Pomlad leta 2019 bosta zagotovo obeležili tudi dekliški reprezentanci do 17 in do 19 let, ki bosta vnovič nastopili v kvalifikacijah za Euro 2019. Prve bodo na delu dekleta do 17 let, ki jih vodi selektorica Tina Kelenberger, ki jo z reprezentanco konec marca čaka elitni del kvalifikacij v Italiji.

DELI NA