15.03.2019 | WU17
Znana dekliška reprezentanca za kvalifikacije v Italiji

V ponedeljek, 18. marca, se bo zbrala dekliška reprezentanca do 17 let, ki se bo odpravila na elitni del kvalifikacij za Euro 2019. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa na turnirju v Italiji. Kvalifikacije bodo potekale med 21. in 27. marcem.

Slovenija DU17:
Sara Gradišek (ŽNK Radomlje), Manca Suhoveršnik (ŽNK Radomlje), Adam Sara (ŽNK Radomlje), Marcela Kos (ŽNK Cerklje), Mirjam Kastelec (NK Krim), Zarja Sušnik (NK Krim), Anita Kovačič (NK Krim), Korina Lara Janež (NK Krim), Luana Zajmi (ŽNK Pomurje Beltinci), Albina Čizmazija (ŽNK Pomurje Beltinci), Lili Sofija Balažic (ŽNK Pomurje Beltinci), Nina Kajzba (ŽNK Pomurje Beltinci), Kim Juršnik (ŽNK Maribor), Pija Ciganovič (ŽNK Maribor), Anja Eferl (ŽNK Maribor), Ana Fluher (ŽNK Maribor), Selma Šabotič (ŽNK Maribor), Iva Kocijan (ŽNK Maribor), Zala Igerc (ŽNK Maribor), Nika Brumen (KNK Fužinar).

Igralke na čakanju so:
Ema Erman (NK Krim), Patricija Ham (NK Krim), Patria Steklačič (NK Krim), Nika Fortin (SVG Bleiburg), Živa Galjot (ŽNK Radomlje), Nina Mele (ŽNK Radomlje), Daša Dolenšek (ŽNK Radomlje), Ana Hostnik (ŽNK Olimpija), Ema Horvat (ŽNK Pomurje Beltinci), Tajda Tušek (ŽNK Maribor).

Elitni del kvalifikacij za Euro 2019, skupina 6:

21.3.
Slovenija – Danska (15.00)

24.3.
Slovenija – Italija (15.00)

27.3.
Slovenija – Islandija (15.00)

Analiza Madžarske

„Prvo pripravljalno tekmo z Madžarkami smo odigrali na nekoliko višjem nivoju, si priigrali tudi nekaj priložnosti, ki pa jih nismo realizirali. Na drugi strani so Madžarke na prvi tekmi izkoristile svoje priložnosti. Z drugo tekmo pa nikakor ne moremo biti zadovoljni. Zato bo v ponedeljek potrebna tehtna analiza zadnje tekme, sledili pa bodo taktični popravki na igrišču. Temu primerno se bomo čim bolje pripravili na prvi obračun v elitnem delu kvalifikacij, fokusirani pa smo na prvo tekmo z Dansko,“ razmišlja selektorica Tina Kelenberger. „Reprezentanca se bo v elitnem delu kvalifikacij predstavila brez dveh igralk, ki sta bili nosilki na mestih zadnjih veznih igralk v prvem krogu kvalifikacij. Ob tem Viti Žolek po težji poškodbi želimo čim boljšo rehabilitacijo ter povratek na zelenice,“ dodaja selektorica, ki ob tem spomni tudi na to:

Prava forma

„Vredno je omeniti, da na zadnjih pripravah in na treningih ter tekmah v NZS centrih na žalost nekatera dekleta l. 2002 trenutno niso bila v pravi formi. To so potrdila tudi testiranja na Fakulteti za šport in testiranje NMS. Vsekakor pa je selektivni proces konstanten in tako ima vsako dekle ob napredku in izboljšanju trenutne forme možnost naknadne uvrstitve v posamezno reprezentančno selekcijo. Tako so v trenutnem prvotnem kadru dvajsetih igralk nekatere mlajše igralke l. 2003 in 2004, ki imajo v tem trenutku prednost, saj bodo nosilke reprezentance DU17 že na aprilskih obračunih Uefiniega razvojnega turnirja in turnirja narodov. Za mlada dekleta, ki vstopajo v reprezentančno selekcijo, so izredno pomembne nove izkušnje, na tem visokem nivoju za v prihodnje. Ta mlada dekleta pa so potrdila svojo formo na treningih in tekmah v NZS centrih in na testiranjih.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.05.2019 | WU17
  Mladinke zasedle 4. mesto
  Dekliška mladinska reprezentanca je s porazom 1:3 sklenila nastop na Turnirju narodov. Na zadnji tekmi so varovanke selektorice Tine Kelenberger klonile proti Italiji in zasedle končno 4. mesto. Naslov gre na Japonsko, ki je bila po streljanju 11-metrovk s 6:5 boljša od Severne Koreje, redni del se je sklenil z rezultatom 1:1.
 • 03.05.2019 | WU17
  V Tolmin po 3. mesto
  S tekmo proti Italiji danes ob 17. uri slovenska dekliška vrsta do 17 let končuje nastop na tokratnem Turnirju narodov. Za 1. mesto se bosta pomerili Japonska in Severna Koreja.
 • 01.05.2019 | WU17
  Po preobratu do remija
  Slovenska dekliška vrsta je redni del Turnirja narodov sklenila z remijem. Po zaostanku 0:2 so varovanke selektorice Tine Kelenberger v nadaljevanju zrežirale preobrat in prišle do delitve točk. Zadeli sta Ema Erman in Manca Suhoveršnik.
 • 29.04.2019 | WU17
  Priznale premoč Severni Koreji
  Slovenska dekliška reprezentanca do 17 je doživela prvi poraz na Turnirju narodov. Z rezultatom 0:2 jo je porazila Severna Koreja, ki je oba zadetka dosegla v 2. polčasu.
 • 28.04.2019 | WU17
  Izvrsten štart Slovenije
  Dekliška reprezentanca do 17 let je z zmago začela turnir narodov. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so bile s 4:1 boljše od Mehike. Jutri ob 15. uri jih čaka obračun proti Severni Koreji.
 • 28.04.2019 | WU17
  Uvodoma z Mehiko
  Danes s tekmami na Turnirju narodov začenja tudi dekliška reprezentanca do 17 let. Ob 15. uri je na sporedu obračun z Mehiko. Tekma bo v kraju Miren, ne pa v Ajdovščini, kot je bilo sprva načrtovano.
 • 22.04.2019 | WU17
  Po izkušnje in odmeven rezultat
  Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, ki se bodo zbrale v petek, 26.4. V predtekmovanju se bodo naše mlade igralke merile z Mehiko, Severno Korejo in Norveško, uvodni dve tekmi pa bosta na ogled v neposrednem videoprenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (www.nzs.si).
 • 12.04.2019 | WU17
  Do zmage po enajstmetrovkah
  Slovenska dekliška reprezentanca do 16 let je z zmago začela tekmo na Uefinem razvojnem turnirju. Z 2:1 so bile varovanke selektorice Tine Kelenberger boljše od Severne Irske. Jutri se bo Slovenija pomerila z ekipo Walesa, tekmo pa se začne ob 16.30. Tudi z neposrednim prenosom na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 27.03.2019 | WU17
  Slovo z odmevno zmago proti Islandiji
  Slovenska dekliška kadetska reprezentanca je z odliko in zmago končala elitni del kvalifikacij. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so navdušile, za trud in vztrajnost pa so bile nagrajene v 78. minuti. Gol za zmago je dosegla Manca Suhoveršnik.
 • 27.03.2019 | WU17
  Proti Islandiji za čast in ponos
  „Taktično-tehnično smo se pripravili na visokorasle nasprotnice. Štirih naših deklet zaradi zdravstvenih težav danes zagotovo ne bo v kadru, vse ostale pa so pripravljene na zadnji obračun,“ napove selektorica.

DELI NA