12.03.2019 | A
Znan seznam slovenske reprezentance za začetek kvalifikacij

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci v Triglav Lab-u v Ljubljani predstavil seznam vpoklicanih reprezentantov za prihajajoči kvalifikacijski tekmi z Izraelom v Haifi 21. marca in Makedonijo v Stožicah 24. marca.

Kot je bilo pričakovati, se po daljši odsotnosti vrača vratar madridskega Atletica Jan Oblak. Na seznamu sicer ni večjih presenečenj, z dobrimi igrami sta si med drugimi poziv prislužila Adam Gnezda Čerin iz Domžal in Damjan Bohar iz Zaglebieja Lubina ter tudi Jon Gorenc-Stanković iz Huddersfield Towna.

"Pričakovanja vseh nas so, da bi bila Slovenija boljša. Za to bo treba nekaj narediti, ne samo govoriti. Igralci, ki so na seznamu, so zame najboljši in edini pomembni," je na novinarski konferenci uvodoma dejal Kek.

Pravi, da je njegovo osnovno poslanstvo narediti homogeno ekipo, ki bo stopila na igrišče in izgledala kot eno. "To je glavna poanta vsega tega. Slovenija je funkcionirala, ko je bilo na igrišču vseeno, kako se kdo piše, koliko je kdo star, od kod prihaja, in ko so bili pripravljeni dati eden za drugega vse. Če ne bo enotnosti, pozitivne energije, pripravljenosti se žrtvovati za naše cilje, potem je zgodba obsojena le na to, koliko časa bo trajal selektor," poudarja Kek.

Ta ne bo imel veliko časa za uigravanje, saj bo s fanti opravila praktično le dva resna treninga pred tekmo v Haifi. Pravi pa, da je imel dovolj časa, da je spoznal prvega tekmeca. "Absolutno smo osredotočeni na tekmo z Izraelom. Je prva tekma v skupini, oni bodo zelo motivirani, toda tudi mi ne smemo zaostajati z motivacijo, željo. Pogledali smo tekme Izraela, vemo večino, kar potrebujemo. Dokler pa mi nismo sestavljeni, je glavno razmišljanje o nas samih," pravi Kek in dodaja, da ima Izrael po selektorjem Andijem Herzogom že sestavljeno ekipo iz lige narodov.

Slovenski selektor je znova poudaril, da je izbor kapetana stvar slačilnice, ima pa že bolj ali manj sestavljeno ekipo na papirju. Na seznamu so tudi nekateri nov(ejš)i obrazi, kot je pojasnil Kek, je Gorenc-Stanković zraven, ker ima standardno minutažo v Huddersfieldu, Gnezda Čerin ga je navdušil z govorico telesa, željo in ker z raznovrstnostjo in direktnostjo lahko da nekaj novega, Bohar pa ga je s svojimi igrami "sprovociral" za vabilo v izbrano vrsto.

Pravi tudi, da bi lahko bili zraven še nekateri igralci, omenil je Žana Majerja iz Lecceja, "ki je velik potencial", prav tako tudi Andresa Vombergarja, ki pa se mu je zavlekel prestop v Ufo. Lea Štulca ni zaradi poškodbe, delno pa sta vprašljiva tudi Verbič zaradi angine (a pravi, da bo v redu) in Matic Kotnik. Če slednji ne bo mogel pomagati, bosta mesto dobila ali Nejc Vidmar ali Grega Sorčan.

Slovenija je imela v zadnjem obdobju kar nekaj težav v napadu. Kek verjame, da ima v ekipi dovolj igralcev, ki znajo razigrati ekipo, da pa bo treba igralna mesta v reprezentanci približati tistim v klubih, "saj le tako lahko v kratkem času pridemo do avtomatizacije". Dodaja še, da bodo morali pritiskati na izraelsko zadnjo linijo, ne pa le čakati, kaj se bo zgodilo in upati na preblisk.

Slovenija, 63. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, je z Izraelom (93.) doslej igrala trikrat, enkrat je zmagala, dvakrat pa remizirala. Proti Severni Makedoniji (71.) pa je igrala štirikrat, proti njej ima zmago in tri poraze.

Več sledi!

Seznam vabljenih igralcev:

SORODNE NOVICE

 • 24.03.2019 | A
  Znova všečna predstava, znova točka
  Slovenska nogometna reprezentanca je v 2. krogu kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 v Stožicah igrala 1:1 (1:0) proti Severni Makedoniji. Za Slovenijo je zadel Miha Zajc v 34. minuti, za goste pa Enis Bardi v 47.
 • 24.03.2019 | A
  Slovenija danes proti Severni Makedoniji
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah igrala drugo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020. Po četrtkovem neodločenem izidu 1:1 v Izraelu bodo izbranci Matjaža Keka proti Severni Makedoniji lovili prvo zmago.
 • 23.03.2019 | A
  Kek: Z navijači bodo možnosti večje
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 20.45 v Stožicah igrala drugo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020. Po četrtkovem neodločenem izidu 1:1 v Izraelu bodo izbranci Matjaža Keka proti Severni Makedoniji lovili prvo zmago.
 • 23.03.2019 | A
  Stopimo skupaj!
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo po pomembni točki v Izraelu v nedeljo ob 20.45 predstavila še pred domačimi navijači. Varovanci Matjaža Keka bodo v Stožicah gostili Severno Makedonijo, ki je kvalifikacije začela z zmago.
 • 22.03.2019 | A
  Kek: Fantje si zaslužijo podporo po pošteni tekmi
  Slovenska nogometna reprezentanca se iz Izraela vrača s točko z uvodne tekme kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Kot pravi selektor Matjaž Kek, je zadovoljen s prikazanim, ne pa z izplenom.
 • 21.03.2019 | A
  Prva tekma, prva točka
  Slovenska nogometna reprezentanca je na uvodni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 v Haifi igrala neodločeno 1:1 (0:0) proti Izraelu. Slovence naslednja tekma čaka v nedeljo ob 20.45 v Stožicah proti Severni Makedoniji.
 • 21.03.2019 | A
  Slovenija danes začenja s kvalifiikacijami za evropsko prvenstvo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 20.45 začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020. Izbranci Matjaža Keka bodo v Haifi igrali proti Izraelu. Kot pravijo v slovenskem taboru, se zavedajo kakovosti tekmeca, a si želijo poln plen.
 • 20.03.2019 | A
  Kek: Igranje na točko ne pride v poštev
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 20.45 začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020. Izbranci Matjaža Keka bodo v Haifi igrali proti Izraelu. V slovenskem taboru se zavedajo kakovosti tekmeca, a si želijo poln plen.
 • 20.03.2019 | A
  Čaka nas zahtevno gostovanje
  Slovensko nogometno reprezentanco po včerajšnjem napornem potovanju čakajo nove obveznosti. Varovanci Matjaža Keka bodo današnji dan skušali čim bolje izkoristiti za uspešno prilagoditev na razmere v Haifi, kjer je bistveno topleje, kot pri nas v Sloveniji.
 • 19.03.2019 | A
  Reprezentanca prispela v Haifo
  Slovenska nogometna reprezentanca, ki bo v četrtek proti Izraelu začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020, je prispela v Haifo, kjer jo v četrtek ob 20.45 po slovenskem času čaka prvi kvalifikacijski obračun.

DELI NA