Zmaji turški del priprav odprli z zmago

Ljubljančani so turški del priprav odprli s prepričljivo zmago nad bolgarskim Etarjem, slabše pa se je v Beleku razpletlo za Mariborčane, ki so doživeli prvi poraz v letošnjem letu. Goričani so ugnali mladinsko zasedbo svojega kluba.

Zmaji so se po dveh treningih udarili z bolgarskim prvoligašem Etarjem, ki se mu je pred dnevi pridružil nekdanji član Zavrča, Domžal in Krškega, Veljko Batrović. Ljubljančani so srečanje v svojo korist odločili v drugem polčasu, ko so dosegli vse tri zadetke. Leon Benko je nadaljeval strelski niz začetka priprav, saj je v prvi minuti nadaljevanja tekme izkoristil asistenco Štigleca in zmaje popeljal v vodstvo. Po polovici drugega dela igre je vodstvo z lepim udarcem podvojil Nik Kapun, zmago pa je z drugim golom tekme potrdil Benko. Hrvaški napadalec je v polno meril po prostem strelu Miškića in se podpisal pod že peti zadetek v letošnjih pripravah.

Prvič to zimo pa zadetka niso dosegli Mariborčani. Darko Milanič je imel pred obračunom s češko Sigmo Olomouc kar nekaj težav s sestavo enajsterice, saj je ostal tudi brez obeh desnih bočnih branilcev, Milca in Hodžića. Tako je mesto ob desni stranski črti zasedel Martin Kramarič. Čehi so povedli že v drugi minuti, ko je po hitrem protinapadu Zahradničeka zadel Hala. Isti igralec je v 14. minuti še drugič zatresel mariborsko mrežo, potem ko je po kotu najprej pomeril Plšek, odbita žoga Handanovića pa je končala pri Hali. V 25. minuti so se Čehi veselili še tretjič. Po prostem strelu je z glavo zadel Plšek. V prvem polčasu je vrata Sigme najresneje ogrozil Zahović, a se ni izšlo po željah, češka mreža pa je ostala nedotaknjena tudi v drugem polčasu.

Goričani so se v domačem Športnem parku tokrat pomerili z mladinsko selekcijo kluba ter v vsakem od polčasov dosegli dva zadetka. Po pol ure igre je člansko zasedbo v prednost popeljal Donatus Edafe, tik pred odmorom pa je v polno meril še Leon Marinič. V nadaljevanju dvoboja sta oba trenerja premešali svoji enajsterici, varovanci Mirana Srebrniča pa so se veselili kmalu po vrnitvi na igrišče. V 48. minuti je bil natančen Smajlagić, zmago članske ekipe pa je potrdil zimski prišlek med vrtnice, Matej Šantek.

GORICA - GORICA U19 4:0

Strelci: Edafe (31'), Marinič (45'), Smajlagić (48'), Šantek (63')
Gorica: Štrukelj, Curk, Kavčič, Tomiček, Celcer, Humar, Tešija, Nagode, Džuzdanović, L. Marinič, Edafe. Trener: Miran Srebrnič.

MARIBOR - SIGMA OLOMOUC 0:3

Strelca: Hala (2', 14'), Plšek (25')
Maribor: Handanović (46' Obradović), Kramarič, Šuler, Doumbia (61' Uskoković), Kolmanič (75' Koblar), Vrhovec (46' Dervišević), Pihler (86' Žugelj), Bohar (46' Hotić), Bajde (61' Mešanović), Tavares (61' Vršič), Zahović (61' Mlakar). Trener: Darko Milanič.

OLIMPIJA - ETAR 3:0

Strelca: Benko (46', 85'), Kapun (67')
Olimpija: Vodišek, Apau, Uremović, Zarifović, Štiglec, Cretu, Brkić, Turkuš, Alves, Issah, Vombergar. Igrali so še: Šeliga, Boateng, Ilić, Čanađija, Miškić, Kapun, Savić, Oduwa, Benko. Trener: Igor Bišćan.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA