26.10.2009 | U15
Zmaga sedmerice

Vseh pet srečanj 14. kroga 1. Prve lige je že v soboto trem ekipam dodelilo nov paket točk, štiri moštva so se razšla brez zmagovalca. Drugoligaške zelenice so bile zasedene sinoči. Od 18 reprezentantov, ki so svoje priložnosti dobili pretekli vikend, je na igriščih preživelo skupno 1438 minut, doseglo dva zadetka, predložek za vodstvo v Gorici ter dva rumena kartona. Kljub osipu v ljubljanskem prvoligašu, pa sta ravno iz njihovih napadalnih vrst padla zadetka za zmago.

Ljubljančani so v Lendavi doživeli svoj tretji poraz, kjer je 1400 gledalcev na Mestnem stadionu videlo zgolj en zadetek, ki je padel v 38. minuti srečanja. Čeprav je Jan Oblak (U21) večino tekme odlično branil svoja vrata, je v prvem delu igre podlegel strelu Vassilijeva, kasnejše poizkuse domačega moštva pa zanesljivo odbijal iz svojih vrat.

Čeprav je ljubljanski prvoligaš zaradi znižanja pogodbenih obveznosti zapustila enajsterica, med njimi zvezni reprezentant do 21 let Dejan Gerič in njegov reprezentančni soigralec v obrambni vrsti Nejc Skubic, je to pomenilo priložnost za mlajše nogometaše. Kapetanski trak po odhodu Rakoviča nosi Matej Rapnik, reprezentant do 20 let, ki je pod taktirko novega trenerja prvič v tej sezoni nastopil v prvi enajsterici, odigral 89. minut ter si v 63. prislužil rumeni karton. Po izenačujočem zadetku zveznega reprezentanta do 21 let Josipa Iličića, ki je po odhodu 11 igralcev prvo ime kluba, so se gostitelji vrnili v igro za zmago. Le-to jim je v 78. minuti priboril mladi napadalec do 21 let, Luka Majcen, ki je po Iličičevi asistenci natančno nameril in postavil končnih 2:1.

Boj aktualnih in nekdanjih državnih prvakov so pred 1500 glavo množico dobili domžalski nogometaši. V vijoličastem dresu sta nastopila Vito Plut (U21) in njegov reprezentančni kolega ter kapetan do 21 let Rene Mihelič, na drugi strani pa je do 85. minute Nejc Vidmar ostal neporažen, nato pa izgubil dvoboj s Tavaresom. Ob njem je v drugem polčasu svojo priložnost dobil tudi obrambni reprezentant mlade izbrane vrste, Alen Vučkić.

Novogoričani in Celjani so se razšli brez zmagovalca. Po črnem tednu, ko so Primorci za dobrih 9 mesecev izgubili Etiena Velikonjo (poškodba notranjih in križnih kolenskih vezi, ki je iz zelenic umaknila tudi perspektivnega Roberta Beriča – NK Interblock) ob novem remiju ostajajo na dnu ligaške razpredelnice, tri točke za najbližjim nasprotnikom. Na gostiteljevi strani sta nastopila Matija Škarabot v obrambni vrsti (U21), ki je poizkusil s predložkom Ostercu, a do realizacije nakazane akcije ni prišlo. Je pa Gregor Balažic v 23. minuti lepo videl Galešića in podal za vodstvo z 1:0. Boris Mijatović (U21) v celjskem dresu, je na igrišču  prebil vseh 90. minut, kot rezervist pa se mu je v 61. minuti pridružil kapetan, Rajko Rep (U21). Ko je že kazalo, da bo Gorica slavila, je sodnikov podaljšek prinesel izenačenje.

Na Stadionu Ob jezeru sta nastopila po en reprezentant na vsaki strani. Nikola Tolimir (U21) je zaigral za domače, nasproti pa je v obrambni vrsti stal Andraž Struna (U20). Kljub dvakratnemu vodstvu gostiteljev, so Primorci obakrat izenačili. Ekipi tako še vedno zasedata vrh ligaške razpredelnice, kjer Koper vodi s šestimi točkami naskoka.

Na drugoligaških zelenicah, kjer je večina dvobojev, z izjemo tekme med Dravinjo in Belo Krajino, potekala v nedeljo, je nastopila četverica. V dresu Bele Krajine je v Slovenskih Konjicah nastopil Jasmin Kurtič (U21), Martin Milec (U19) je v 45. minuti srečanja proti Garminu iz Šentjurja porumenel in na igrišču ostal še 29 minut, Alen Pašagič (U20) je odlično branil svoja vrata, medtem ko je bil prvi vratar reprezentance do 20 let Aleš Aljec enkrat premagan.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA