19.05.2010 | U15
Zaključila sedemnajsterica
Klubsko sezono je v zadnjem, 36. krogu Prve lige zaključila sedemnajsterica, kjer sta Bezjak in Struna stresla nasprotnikove mreže. Moštva in s tem tudi reprezentančne nogometaše sedaj čaka premor, a bodo nekateri (zaradi kvalifikacij) kaj kmalu znova na zelenicah.

Zadnji trije krogi najmočnejšega slovenskega ligaškega tekmovanja so minili v enaki zasedbi tistih, ki ob klubskem, oblečejo tudi reprezentančni dres, kot smo je vajeni že skozi celotno sezono. Nekaj dela sta imela tudi reprezentančna vratarja Jan Oblak in Ažbe Jug, med strelce pa so se vpisali Rene Mihelič, z natančno izvedeno najstrožjo kaznijo proti Celju ter Roman Bezjak in Andraž Struna v drugem polčasu zadnje letošnje preizkušnje.

S sezono je zagotovo najbolj zadovoljen Andraž Struna, ki je skupaj s soigralci dvignil pokal najboljšega moštva v državi, medtem, ko je med druščino najuspešnejši nogometaš sezone mariborski napadalec, Vito Plut s sedmimi prvenstvenimi zadetki. Samo enega manj je dosegel Celjan, Roman Bezjak. Med tistimi, ki so nevarni nasprotniku in ob katerih se velikokrat oglasi sodniška piščalka, je tudi Armin Bačinovič, ki si je tekom sezone nabral kar 13 kartonov, tudi enega rdečega.

Med čuvaji mreže je največ priložnosti dobil Oblak, ki je branil na 33 srečanjih in skupno nabral 2970 minut, z 2054 igralnimi minutami mu sledi Nejc Vidmar, deset srečanj pa je med vratnicami prebil tudi mladi Jug.

Od vsega je še najbolj razveseljiv povratek Etiena Velikonje, ki je s petimi zadetki in 'le' 16 odigranimi srečanji eden od stebrov Novogoriškega nogometa. Ni pa perspektivni napadalec edini, ki se je v sezoni ubadal s poškodbami. Na travnatih površinah je manjkal tudi Robert Berič, z nekaj manjšimi poškodbami pa so se ubadali še nekateri žogobrci.

Eksplodirali pa so tudi mladi upi, ki se kalijo na tujih prizoriščih. Vsekakor je eden od junakov Tim Matavž, ki je v 31 srečanjih dosegel 13 zadetkov in prispeval asistenco, ob tem pa z Groningenom ob koncu prvenstva zasedel 8. mesto. Odlično pa se je z drugoligaških zelenic v italijansko ligo vklopil Leon Črnčič, sicer član Aluminija, ki je nase opozoril na lanskoletnem EP igralcev do 19. let v Ukrajini.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: NZS


SORODNE NOVICE

 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 17.10.2023 | U15
  Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
 • 25.09.2023 | U15
  Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
 • 23.09.2023 | U15
  Slovenija boljša od Hrvaške
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
 • 13.09.2023 | U15
  Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.
 • 25.05.2023 | U15
  Slovenija odigrala še drugo tekmo s Češko
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo tekmo proti izbrani vrsti Češke. Na prvem srečanju so slavili domačini, ki so bili od varovancev Muamerja Vugdalića boljši s 5:2. Tudi tokrat je zmaga pripadla Čehom.

DELI NA