30.01.2023 | A
Zahović zadel na prvi tekmi spomladanskega dela, strelsko razpoložena še dvojica

Pretekli konec tedna se je pričel spomladanski del ligaških tekmovanj na Poljskem ter v Argentini, kjer si kruh služita Luka Zahović in Andres Vombergar. Kot po naključju sta oba zadela že na prvi tekmi v novem koledarskem letu. Poleg njiju je v tekmovalnem pogonu še deseterica slovenskih reprezentantov.

V grškem pokalnem tekmovanju sta se na povratni tekmi četrtine finala pomerila Panathinaikos in PAOK, ki imata v svojih vrstah štiri predstavnike slovenske reprezentance. Pri belo-črnih iz Soluna je zaradi poškodbe še vedno odsoten vezist Jasmin Kurtić, v začetni enajsterici Zelenih iz Aten pa sta bila tudi tokrat Adam Gnezda Čerin in Andraž Šporar, Benjamin Verbič pa je tekmo začel na klopi. Srečanje se je končalo z neodločenim izidom 1:1, pri Panathinaikosu pa je se med strelce vpisal Gnezda Čerin, ki je svojo ekipo v 18. minuti z lepim zadetkom z razdalje popeljal v vodstvo. Skupni izid četrtfinala omenjenih moštev je bil 3:1 v prid PAOK-a, ki se je tako uvrstil v polfinale grškega pokala.

Kapetan slovenske izbrane vrste Jan Oblak je v preteklem tednu z Atleticom odigral dve srečanji. Sprva se je med tednom v četrtfinalu španskega kraljevega pokala s svojimi soigralci pomeril z Real Madridom in proti kraljevemu klubu klonil z 1:3. V nedeljo pa so ”Colchonerosi” v 19. krogu španske La Lige v gosteh z minimalno zmago odpravili Osasuno. Atletico je tako na četrtem mestu lestvice ohranil tri točke prednosti pred Villarealom.

S spomladanskim delom prvenstva pa so pričeli na Poljskem, kjer barve Pogona iz Szczecina zastopa napadalec Luka Zahović. V 18. krogu poljske Ekstraklase je Pogon gostoval pri Widzewu in se s svojim tekmecem razšel z neodločenim izidom 3:3. Pod tretji zadetek Pogona se je podpisal ravno slovenski reprezentant Zahović, ki je tako dosegel svoj četrti zadetek v letošnji izvedbi poljskega prvenstva.

V Argentini pa se je pretekli konec tedna začela nova tekmovalna sezona v najmočnejši Primeri Division. Slovenski napadalec Andres Vombergar je s San Lorenzom v prvem krogu doma pričakal Arsenal iz Sarandija in se že na prvi tekmi vpisal med strelce. V 57. minuti srečanja je dosegel edini gol na tekmi in tako San Lorenzu pomagal do odličnega uvoda v novo sezono.

Prejšnji konec tedna se je pričel drugi del prvenstva tudi v Rusiji, kjer je imela Slovenija do nedavnega predstavnika pri moskovskem Spartaku. Branilec Miha Mevlja se je nekaj dni nazaj razšel s svojim sedaj že bivšim klubom in si trenutno še išče novega delodajalca.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Basiktaš 3-0 Alanyaspor - -
Vid Belec APOEL (CIP) AEK 2-1 APOEL 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Udinese - Hellas Verona (nocoj ob 20.45) - -
Miha Blažič Angers (FRA) Stade Brestois 4-0 Angers 90' -
David Brekalo Viking (NOR) Zimski premor - -
Domen Črnigoj Salernitana (ITA) Lecce 1-2 Salernitana od 62' -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Zimski premor - -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1-1 PAOK 90' gol
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Zimski premor - -
Tomi Horvat Sturm (AVT) Zimski premor - -
Žan Karničnik Celje (SLO) Zimski premor - -
Jasmin Kurtić PAOK (GRČ) Panathinaikos 1-1 PAOK - -
Sandi Lovrič Udinese (ITA) Udinese - Hellas Verona (nocoj ob 20.45) - -
Miha Mevlja Brez kluba - - -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Osasuna 0-1 Atletico
Real Madrid 3-1 Atletico
90'
90'
-
Gregor Sikošek Maribor (SLO) Zimski premor - -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Empoli 2-2 Torino
Inter 0-1 Empoli
od 72'
klop
-
Benjamin Šeško RB Salzburg (AVT) Zimski premor - -
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1-1 PAOK 90' -
Igor Vekić Pacos Ferreira (POR) Pacos Ferreira 0-2 Benfica klop -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1-1 PAOK klop -
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Zimski premor - -
Andres Vombergar San Lorenzo (ARG) San Lorenzo 1-0 Arsenal do 72' gol
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Widzew Lodz 3-3 Pogon Szczecin od 60' gol
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Fenerbahče 5-1 Kasimpasa
Umraniyespor 1-2 Fenerbahče
do 71'
od 67'
-
-

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA