Zadnji testi prvoligašev

Prvoligaše do nadaljevanja prvenstva loči le še dober teden, sedem klubov pa je zadnjo prosto soboto izkoristilo za generalko pred uvodno pomladansko preizkušnjo. Komu je šlo najbolje?

Strelsko najbolj razpoloženi so bili nogometaši Krškega, ki so drugoligašu iz Rogaške Slatine zabili kar devet zadetkov. Trikrat je zadel Luka Vekić, dva zadetka je dodal Dalibor Volaš, mrežo Slatinčanov pa so ob avtogolu gostov zatresli še Kodrić, Vojković in Majić, ki ga je Krčanom posodila Fortuna iz nemškega Düsseldorfa.

Uspešni so bili tudi Goričani, ki so se prav tako merili z drugoligaškim nasprotnikom. Četa Nermina Bašića je gostovala v Dekanih, Jadran pa je padel z zadetkoma Semirja Smajlagića, ki je po podaji Šipka postavil izid polčasa, in Etiena Velikonje. Povratnik v goriški dres je v 65. minuti zadel z metrov.

Domžalčani so gostovali v avstrijskem Gradcu in v dvoboju s Sturmom iztržili remi. Gostitelji so dobili prvi polčas, avstrijsko vodstvo pa je v 57. minuti izničil Senijad Ibričić. Domžalski kapetan je natančno izvedel prosti strel z razdalje 20 metrov.

Celjani so se v generalki pred pomladanskim delom prvenstva udarili z avstrijskim prvoligašem Wolfsbergerjem. Severni sosedje so v domačo mrežo pospravili štiri zadetke, prvega tik pred odmorom, ko je v polno meril Friesenbichler. Avstrijci so prednost podvojili kmalu po nadaljevanju igre, Mitja Lotrič pa je domače približal v 51. minuti, ko je uspešno izvedel najstrožjo kazen. Zmaga je kljub temu odšla v Avstrijo, z dvema goloma jo je potrdil Liendl.

V prvoligaškem spopadu so se merili Kidričani in Velenjčani, ki so si priigrali boljšo popotnico pred 21. krogom Prve lige Telekom Slovenije. Dvoboj ligaških konkurentov je dobil Rudar, v prvem polčasu je bil natančen nekdanji Kidričan Žiga Škoflek, velenjsko zmago pa je v drugem polčasu potrdil Milan Tučić.

Kranjčani so se ob povratku s priprav v Umagu ustavili v Sežani, dvoboj z ambicioznimi Kraševci pa ni postregel z zmagovalcem. Za domače je po strelu z bele točke zadel Leon Sever, pri Kranjčanih se je veselil Gašper Udovič.

ALUMINIJ - RUDAR VELENJE 0:2 (0:1)

Strelca: Škoflek, Tučić
Rudar - prvi polčas: Stopajnik, Krefl, Kašnik, Ćosić, Tomašević, Arap, Bolha, Črnčič, Trifković, Škoflek, Radić. Drugi polčas: Stopajnik (Pridigar), Krefl (Hrubik), Pušaver, Ćosić, Tomašević, Tučić, Bolha, Črnčič (Pušnik), Trifković (Pišek), Škoflek, Radić (Vodeb). Trener: Marijan Pušnik.

CELJE - WAC 1:4 (0:1)

Strelci: Lotrič (51'/11m); Friesenbichler (45'), Schmidt (48'), Liendl (72', 79'/11m)
Celje: Jurhar; Brecl, Zaletel, Stojinović (78' Flis), Vidmajer; Cvek (78' Benedičič), Pišek, Štraus (78' Koritnik), Požeg Vancaš, Lotrič, Vizinger (78' Ibišević). Trener: Dušan Kosič.

STURM GRAZ - DOMŽALE 1:1 (1:0)

Strelca: Marešić (42'); Ibričić (57')
Domžale: Santini, Rom, Sikošek, Klemenčič, Dobrovoljc, Ibričić, Gnezda Čerin, Vetrih, Mujan, Nicholson, Poldogar. Igrali so še: Lazarević, Hodžić, Morris, Svetlin, Vuk. Trener: Simon Rožman.

JADRAN DEKANI - GORICA 0:2 (0:1)

Strelca: Smajlagić (27'), Velikonja (65')
Gorica: Sorčan, Halilović, Tomiček, Lipušček, Celcer, Oršolić, Kotnik, Kolenc, Šipek, Velikonja, Smajlagić. Igrali so še: Likar, Hodžić, M. Kavčič, Veladžić, Matič, Jermol, L. Marinič, Leban, Filipović, Gulić. Trener: Nermin Bašić

KRŠKO - ROGAŠKA 9:1

Strelci: Vekić (3), Volaš (2), Kodrić, Vojković, Majić, avtogol
Krško - začetna enajsterica: Frelih, Španring, Ilić, Perić, Vojković, Majić, Petrović, Kovačič, Kordić, Vekić, Volaš. Trener: Milan Đuričić.

CB24 TABOR SEŽANA - TRIGLAV KRANJ 1:1

Strelca: Sever (11m); Udovič
Triglav - začetna enajsterica: Arko, Rogelj, Mlakar, Arh-Česen, Kumer, Udovič, Tijanič, Mertelj, E. Kryeziu, Majcen, Žurga. Trener: Dejan Dončić.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA