25.05.2009 | U15
Zadnji ligaški obračuni


Pretekli vikend so se na zelenicah odvili zadnji nogometni obračuni te sezone. Nogometaši 1. SNL so odigrali svoj 36. krog, tu je na igrišče stopilo 17 reprezentantov, zabeležilo 1045 igralnih minut, doseglo en gol in si prislužilo pet rumenih ter en rdeči karton. V 27. krogu 2. SNL smo na treh medsebojnih obračunih videli šest nogometašev mlade izbrane vrste. Ti so v 438 minutah v statistiko vknjižili tri rumene kartone.

Na obračunu med Primorjem in Hit Gorico, kjer so Ajdovci upali na obstanek v prvi ligi je zaigral le Etien Velikonja (U21), ki je ob koncu tekme pobegnil domači obrambi in dosegel svoj 17 prvenstveni gol, s katerim se je le še utrdil na vrhu lestvice strelcev. Ob tem je prejel tudi rumeni karton. Primorje se bo kljub zmagi z 2:1 na 57. severnoprimorskem derbiju po 16 letih moralo posloviti od Prve lige.

Srečanje ljubljanskih in mariborskih nogometašev je bilo edino, ki ni odločalo o ničemer. Tekma z revialnim pomenom je prinesla zmago Šiškarjem, na igrišču pa smo lahko videli kar osem reprezentantov. Na strani gostiteljev so zaigrali obrambni reprezentant do 21 let Aleš Majer, ki je v 18. minuti srečanja zatresel vratnico, nato pa v 26. minuti zaradi poškodbe zapustil igrišče. Armin Bačinovič (U20) in Rene Mihelič (U21) sta bila na igrišču vseh 90. minut, slednji si je v 60. minuti prislužil še rumeni karton. Glasno spodbudo s tribun je v 78. minuti dobil Matic Črnic (U17), ki je zamenjal Tomažič-Šerugo. Na strani gostov je prvi polčas igral Blaž Božič (U19), Josipa Iličiča (U21) pa je ob odmoru zamenjal reprezentančni kolega Luka Majcen (U21). Robert Berič (U19) je v 90. minutah v statistiko vpisal rumeni karton.

Na Areni Petrol so domačini igrali za Evropo, Koprčani pa za gol obstanek. Več sreče in z njo tudi želje po obstanku so imeli slednji, ki so slavili z 2:1. Na tem obračunu sta zaigrala po en reprezentant na vsaki strani. Pri gostiteljih je Rajko Rep (U19) v igro vstopil v 58. minuti, vseh 90 pa je odigral Andraž Struna (U20).

Velenjčanom, ki jim je še ob začetku sezone kazalo, da se bodo selili v nižjo ligo, je ob odličnem spomladanskem delu sezone uspel veliki met. S končnim tretjim mestom na ligaški razpredelnici so si zagotovili evropske nastope. Za »Knape« sta zaigrala Nikola Tolimir (U21), ki si je v 90. minutah prislužil rumeni karton in Nik Omladič (U21), ki pa je v 50. minuti lepo podal do Cipota, ta pa le za las zgrešil gol.

Ptujčani so si po remiju v Domžalah zagotovili dodatne kvalifikacije za obstanek, od reprezentantov pa so nastopili obrambni reprezentant do 21 let Jovan Vidovič, ki si je ob rumenem kartonu v 84. minuti in nato še enem v sodnikovem podaljšku priigral rdeč karton, Amer Krcič (U20) ki je kot rezervist na igrišče stopil v drugem polčasu ter reprezentančna kolega do 18 let Nik Cimprič in Adnan Bešič, ki sta priložnost dobila sredi drugega polčasa.

V zadnjem krogu 2. SNL so priložnost dobili Leon Črnčič (U19) in Timotej Petek (U17) pri Aluminiju, ki je z 2:1 premagal domačo Olimpijo, belokranjski reprezentant do 21 let Jasmin Kurtič, ter na drugi strani Matej Rogač (U17) in Erik Janža (U16). Vsi trije so si prislužili rumene kartone. Na tekmi med Livarjem in Triglavom je priložnost dobil zvezni igralec do 20 let Rok Brezarič.

Sezono so strelsko najuspešneje zaključili Velikonja, Iličič in Berič, ki so s 17, 9 oziroma 8 zadetki pristali med najboljšo enajsterico, ki igra v slovenskem nogometnem prostoru.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA