22.03.2018 | U17
Zadnja minuta odnesla zmago

Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo odprla z remijem. Slovencem se je po golu Tamara Svetlina, ki je v 57. minuti izkoristil najstrožjo kazen, že nasmihala zaslužena zmaga, ki pa so jo odnesle zaključne minute, ko so Madžari zadeli za delitev točk.

ELITNI DEL KVALIFIKACIJ ZA EP U17 2018, SKUPINA 7:

SLOVENIJA - MADŽARSKA 1:1 (0:0)

Strelca: Svetlin (57'/11m); Toth-Gabor (80')
Sodniki: M. Milačić (ČG), A. Djikanović (ČG), S. Klaasen (EST).
Rumeni kartoni: Svetlin.
Rdeči kartoni: /.

Slovenija: Gril, Matko, Burin, Kocar, Mutavčić, Svetlin, Maher, Urbančič, Simič (73' Marc), Pečar (82' Kukovec), Prelec. Selektor: Agron Šalja.
Madžarska: Asvanyi, Lakatos, Varju, Nyari, Papp, Irimias, Posztobanyi, Cipf (65' Beke), Szabo (41' Kovacs), Kapronczai, Toth-Gabor. Selektor: Zoltan Szelei.

Dvoboj so z uvodnim udarcem odprli gostitelji, ki so v četrti minuti zapretili preko Cipfa, a je bil Domen Gril na pravem mestu in je strel odbil. Slovenci so pripravili hiter odgovor, v šesti minuti je poizkušal Renato Simič, a je poskus nogometaša Fiorentine zaustavil domači vratar Asvanyi. Sledilo je nekaj minut, ki so bile v znamenju prekinitev, domača obramba pa je dvakrat v prepovedanem položaju ujela Nika Prelca, ki je zaigral v konici slovenskega napada.

Prav Prelec, ki je poleti prestopil v Sampdorio, je v 20. minuti sprožil še drugi slovenski poskus, a je robustni napadalec zapravil lepo priložnost in meril mimo madžarskih vrat. Že nekaj sekund zatem je poskušal Simič, a je bil njegov poskus blokiran, v 27. minuti pa je po udarcu Jošta Urbančiča posredoval Asvanyi. Na drugi strani je v 29. minuti dvakrat zapretil tudi Szabo, a je prvi poskus odbil Gril, drugi udarec pa je obramba preusmerila v kot. Zaključna četrtina ni prinesla pretiranega vznemirjenja, poskušala sta le še Simič in Urbančič, ki pa sta zgrešila okvir madžarskega gola.

Slovenci so bolje zakorakali tudi v nadaljevanje dvoboja. Udarec Mutavčića je končal v madžarski obrambi, Asvanyi pa je v tretji minuti drugega polčasa zaustavil še en poizkus Renata Simiča. Slovenski branilci so v prepovedanem položaju v razmaku nekaj sekund dvakrat ujeli Toht-Gaborja, Martin Pečar pa je v 45. minuti meril mimo gola Madžarov. Domači vratar Asvanyi je šest minut kasneje odbil prosti strel Mutavčića, zatem pa zaustavil še poskus Urbančiča. Madžari so odigrali hiter napad in še v isti minuti zapretili preko Toth-Gaborja, a se Gril ni pustil presenetiti.

Kmalu zatem se je nadaljeval slovenski pritisk. Matko je v 55. minuti izsilil prekršek Pappa, prosti strel je izvedel Simič. Asvanyi je bil vnovič na pravem mestu, zgolj nekaj sekund zatem pa se je oglasil sodnik Milačić in po prekršku Kovacsa nad Simičem pokazal na belo točko. Kazenski udarec je izvedel kapetan Tamar Svetlin in Slovence popeljal v vodstvo. Po vodstvu Slovenije so Madžari prvič zapretili v 62. minuti, a Toth-Gabor po kotu ni meril dovolj natančno. Zaključne minute niso ponudile veliko priložnosti, nato pa so v 80. minuti udarili tudi Madžari. Po podaji Bekeja je v polno meril najaktivnejši adut domačih, dve točki je Slovencem odščipnil Toth Gabor, ki je imel v sodniškem dodatku še eno priložnost. 

Nova priložnost za zmago se Slovencem ponuja v nedeljo, ko se bodo ob 14. uri pomerili z Izraelci. Slednji so danes s 5:1 ugnali Romunijo.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U17
    Kadeti za konec klonili proti Norveški
    Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
  • 23.03.2024 | U17
    Kadeti nemočni proti Španiji
    Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
  • 20.03.2024 | U17
    Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
    Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
  • 19.03.2024 | U17
    Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
    Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
  • 11.03.2024 | U17
    Vugdalić izbral za elitni krog
    Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
  • 07.03.2024 | U17
    Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
  • 05.03.2024 | U17
    Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
  • 26.02.2024 | U17
    Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
    Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
  • 08.02.2024 | U17
    Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
  • 06.02.2024 | U17
    Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA