19.07.2010 | NZS
Zadetki za otroke s posebnimi potrebami

Na Severnem Primorskem se je konec tedna trlo več znanih obrazov, kot so prebivalci Bilj vajeni. Nogometni klub Bilje je skupaj s Šolo Valterja Birse in Tima Matavža zbiral dobrodelna sredstva za otroke z drugačnimi potrebami.

Ravno za otroke, ki imajo drugačne potrebe, so se zbrali nogometaši, politiki, glasbeniki ter drugi športniki in podprli akcijo Nogometnega kluba Bilje, Šole Valterja Birse in Tima Matavža, kot produkta te šole ter skupaj z Bolnišnico za otroke s posebnimi potrebami Stara Gora, Nogometno zvezo Slovenije in ostalimi vključenimi v projekt izpeljali dobrodelno nogometno tekmo.

Sokrajana in članska reprezentanta sta zbrala ekipe iz vseh vetrov slovenske scene, v gol jima je uspelo kot častnega pokrovitelja zvabiti celo predsednika vlade. Po tem, ko je Borut Pahor lansko jesen reprezentantom čistil kopačke, je tokrat zavzeto branil, sprva za Birsino, v drugem polčasu pa za Matavževo ekipo.

Reprezentanta sta pokazala, da tudi športnikom ni vseeno za tiste, ki v življenju nimajo enakih možnosti. Nogometni spektakel je požel veliko zanimanja, v športno opravo pa so se oblekli selektor Matjaž Kek, selektor mjalše selekcije Tomaž Kavčič, drese sta znova oblekla Komac in Jokič, k najpopularnejši igri z žogo pa so organizatorji uspeli privabiti tudi znane obraze. Na zelenici je bilo opaziti boksarja Dejana Zavca, nekdanjega alpskega smučarja Jureta Koširja, ki je priznal, da se povabilu Birse preprosto ni mogel upreti, košarkarje je zastopal Marko Milič, ki edini zaradi velike noge ni mogel obuti nogometnih čevljev, rokometaš Vid Kavtičnik in številni predstavniki drugih sfer.

Dobrodelno druženje, kjer so namesto vstopnine pobirali prostovoljne prispevke, je zaključil nastop Zorana Predina. Dogodek je nakazal slogo in moč, ko gre za pomoč sočloveku, gesta, v organizaciji peščice, pa bo boljše življenje omogočila veliko mladim otroškim srcem. Zveza prijateljev mladine Slovenije ter Fundacija za invalidno mladino 'Vrabček upanja' sta preko donatorjev zbrali že več kot 26.000 evrov sredstev.

Tekst: Andreja Potočnik

SORODNE NOVICE

 • 29.02.2024 | NZS
  Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
 • 26.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
  Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
 • 22.02.2024 | NZS
  NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
 • 19.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
  Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.
 • 18.02.2024 | NZS
  Razpis za odprto delovno mesto Hišnik
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 08.02.2024 | NZS
  Čeferin: Leta 2027 ne bom več kandidiral za predsednika Uefe
  Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je po kongresu v Parizu, na katerem so potrdili spremembo statuta glede podaljšanja predsedniškega mandata, razkril, da čez tri leta ne bo več kandidiral za prvega moža evropske zveze.
 • 08.02.2024 | NZS
  Na kongresu Uefe sprejeli spremembo statuta
  Evropska nogometna zveza Uefa je na 48.rednem kongresu v Parizu z veliko večino potrdila spremembo statuta, ki potencialno omogoča, da bi zdajšnji predsednik krovne evropske zveze Aleksander Čeferin lahko kandidiral tudi za predsedniško mesto v obdobju od leta 2027 do 2031.
 • 03.02.2024 | NZS
  Delegatski seminar na Brdu pri Kranju
  V soboto, 3.2.2024, je na Brdu pri Kranju, v okviru usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar.
 • 15.01.2024 | NZS
  Razpis za delo trenerja v dekliškem nogometnem oddelku NZS
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 13.01.2024 | NZS
  Po 43. seji IO NZS
  Na sedežu NZS se je odvila 43. seja Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije.  V uvodu seje so izvršniki najprej potrdili zapisnikoe prejšnjih sej, potem pa obravnavali točko o imenovanju selektorjev mlajših reprezentanc, razpravljali o UEFA solidarnostnih sredstvih, pravilih za UEFA Pokal regij, strategiji "Nogomet za vse 2024-2028", spremembah vrednotenja programov "Nogomet za vse" in pravilniku o nogometnih agentih. 

DELI NA