21.03.2022 | A
Z zborom v Dohi pričetek katarskih priprav

Prvi del slovenske članske izbrane vrste na čelu s selektorjem Matjažem Kekom je sinoči pripotoval v Doho, kjer Slovenijo čakata dve pripravljalni tekmi. V soboto najprej s Hrvaško, v torek pa še s Katarjem.

Selektor Kek je na ljubljanskem letališču pozdravil šest reprezentantov in strokovno vodstvo, preden so se v nedeljskih popoldanskih urah odpravili v katarsko prestolnico. V prvi skupini so tako potovali Benjamin Šeško, ki je zaradi kartonov izpustil zadnjo tekmo svojega kluba in je že prej pripotoval v Slovenijo, »Slovenca« Gregor Sikošek in Tomi Horvat, pa Luka Zahović, Adam Gnezda Čerin in Jure Balkovec. Ostali reprezentanti bodo prispeli neposredno v slovensko bazo v Katarju, kjer so se reprezentantom še prvi večer že pridružili še Jan Oblak, Žan Karničnik, Miha Blažič, Miha Mevlja in Andraž Šporar.

Ponedeljek bo v Dohi še minil v pričakovanju vseh z reprezentančnega seznama, ob 20. uri po lokalnem času pa bodo fantje opravili tudi prvi trening. Na njem bo v vlogi trenerja reprezentance debitiral Boštjan Cesar, ki se je reprezentanci pridružil ob pričetku novega reprezentančnega cikla.

Tekmi v Dohi bosta Slovencem služili kot priprava za junijski začetek UEFA Lige narodov, ko bo Slovenija prvič nastopila v Ligi B. V divjem ritmu štirih tekem, ko bo Slovenija začela doma s Švedsko, pa gostovanji v Srbiji in na Norveškem, nato pa še domačo tekmo s Srbijo. »Res je naporno igrati v ritmu torek – sobota, ampak v takem ritmu igrajo tudi drugi. Trdim, da je igranje na tem nivoju privilegij, še posebno ko govorimo o evropskih tekmah in jasno je, da so ob koncu sezone napori  za igralce ogormni. Morali bomo biti modri in dobro organizirani in najbrž pripravljeni tudi na kakšen izostanek. Zato morda tudi zdaj v Katarju kakšno novo ime, kar pa ne pomeni, da je kdorkoli že izbrisan. Bolj kot utrujenost pa mene zanima, kako bomo v teh štirih tekmah odgovorili na nasprotnike, ki so dobri in so po vseh parametrih raznih lestvic kvalitetnejši od nas. Ravno to nosi izziv in motiv, saj lahko napreduješ le, če igraš proti boljšim,« je ob predstavitvi seznama za Katar povedal selektor Kek.

Tekst: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 25.11.2022 | A
  Na črni petek paketne vstopnice po izjemnih cenah
  Slovenska nogometna reprezentanca bo marca pričela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po šestih zaporednih tekmah brez poraza odločeni tudi v kvalifikacijah pokazati pravo vrednost, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa bodo morali osvojiti najmanj drugo mesto v kvalifikacijski skupini H.
 • 24.11.2022 | A
  Andres Vombergar obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu
  Andres Vombergar je v Romuniji debitiral v dresu slovenske državne reprezentance, kjer mu je selektor Matjaž Kek namenil cel drugi polčas v Cluju, že v naslednjih dneh pa je argentinski Slovenec obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenci podaljšali pozitivno serijo, v Stožicah ugnali Črnogorce
  Nogometna reprezentanca Slovenije je za konec tekmovalnih obveznosti v letu 2022 pred več kot 11 tisoč gledalci dobila pripravljalno srečanje s Črno goro. Za zmago Slovenije je pred več kot 11 tisoč gledalci zadel Miha Zajc.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenija danes s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek z 2:1 zmagali v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah začel ob 15. uri.
 • 19.11.2022 | A
  Slovenski nogometaši leto 2022 končujejo s tekmo s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek zmagali z 2:1 v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah pred približno 10.000 gledalci začel ob 15. uri.
 • 18.11.2022 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Črno goro
  Za nedeljsko tekmo med Slovenijo in Črno goro v Stožicah vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo.
 • 17.11.2022 | A
  Z odličnim prvim polčasom do nove zmage
  Reprezentanca Slovenije je z odlično predstavo v prvem polčasu pripravljalnega srečanja premagala Romunijo. Slovenci so pozitivno serijo podaljšali z goloma Benjamina Šeška in Andraža Šporarja.
 • 17.11.2022 | A
  Slovenija danes z Romunijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 17.30 odigrala pripravljalno tekmo v Cluju z Romunijo. Naši fantje želijo nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024.
 • 16.11.2022 | A
  Reprezentanca prispela v Romunijo
  Nogometna reprezentanca Slovenije je po popoldanskem letu v Cluj prispela v Romunijo, kjer bo jutri, ob 17:30, odigrala prvo od dveh novembrskih prijateljskih tekem.
 • 16.11.2022 | A
  Tekmi z Romunijo in Črno goro kot uvod za prihajajoče kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 17.30 po slovenskem času v Cluju igrala prijateljsko tekmo z Romunijo. Na pot bo šla danes popoldne, želja pa je nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. V nedeljo jo čaka še obračun v Stožicah s Črno goro.

DELI NA