13.01.2017 | U18
Z visoko zmago do četrtfinala

Reprezentanca do 18 let je skupinski del memorialnega turnirja Valentina Granatkina zaključila z zmago nad gostitelji turnirja, selekcijo St. Petersburga, in si tako priigrala tudi četrtfinalno vozovnico. Mrežo domačega moštva, ki si je prvo mesto zagotovil z zmagama nad Moldavijo in Iranom, je že v uvodu prvega polčasa načel Jaka Bijol, ki je bil uspešen tudi v 78. minuti, pet minut zatem pa je visoko zmago Slovencev potrdil Ester Sokler.

Memorial Valentina Granatkina:

SLOVENIJA U18 - ST. PETERSBURG U18 3:0 (1:0)

Sodniki: M. Černecov, D. Ovčinikov, A. Afonin (RUS).
Strelci: Bijol (14., 78.), Sokler (82.).
Rdeči karton: Bijol (87.)

Slovenija U18: Vidovšek, Gorenc, Hdožič, Kryeziu, Palamar, Zaletel, Bijol, Gnezda Čerin, Horvat (od 58. Sokler), Celar (od 86. Božič), Rogelj. Selektor: Igor Benedejčič.
St. Petersburg U18: Ponomarenko, Aloijan (od 80. Potapov), Oliševski, Sinijak, Boicov (od 62. Sukonkin), Koluško (od 46. Koldunov), Levin (od 46. Kazakov), Rudakovič, Jastimov, Gusejnov, Vartanjan (od 46. Povarov). Selektor: Vladimir Kazačionok.

Mladi Slovenci so zaradi iranske zmage nad Moldavijo, v mreži katere je končalo kar pet zadetkov, za uvrstitev v četrtfinale v dvoboju z domačim St. Petersburgom potrebovali tri točke. Benedejčičevi varovanci pa bi si težko želeli boljšega uvoda v srečanje, saj so povedli že v 14. minuti. V polno je meril Jaka Bijol, Slovenci pa so prednost obdržali vse do konca prvega polčasa. V končnici prvega dela igre so sicer še dvakrat ogrozili gol vratarja Ponomarenka, a je slednji prvi poskus odbil v kot, dobro minuto zatem pa je poskus končal v njegovem naročju.

Drugi polčas so z nevarnim poskusom odprli gostitelji turnirja, a je strel poletel mimo leve vratnice Vidovškovega gola. Slovenci s kompaktno postavitvijo nasprotniku niso dovolili nevarnejših akcij, sami pa so prvič zapretili sredi polčasa, a je prosti strel Gnezde Čerina končal v rokah čuvaja domače mreže. V drugi polovici drugega polčasa je nekajkrat dobro posredoval vratar Vidovšek, Slovenci pa so si najlepšo priložnost za povišanje vodstva priigrali po pol ure nadaljevanja, ko pa je Palamar z ugodne pozicije meril mimo desne vratnice. Je pa bil v 78. minuti natančnejši Bijol, ki se je veselil še drugega zadetka na tekmi in je tako Sloveniji zagotovil varnejšo prednost. Pet minut zatem je bilo vprašanje o zmagovalcu dokončno odločeno. Sokler je po dolgi podaji izkoristil napako obrambe in izlet vratarja v prazno ter s strelom v nebranjeno mrežo zadel za 3:0, kar je bil tudi končni izid srečanja. Gostitelji so sicer skušali priti vsaj do častnega zadetka, stresli tudi okvir gola, a se je lahko Vidovšek po zadnjem žvižgu sodnika

Slovenci se bodo za polfinalno vozovnico merili v ponedeljek, ko se bodo brez pordečelega Jake Bijola ob 14:30 udarili s kazahstanskimi vrstniki. Slednji so z zmago in dvema remijema zasedli prvo mesto v skupini C.

Tekst: NZS
Foto: Granatkin.com

SORODNE NOVICE

  • 15.06.2023 | U18
    Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
  • 13.06.2023 | U18
    Slovenija ugnala Poljsko
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
  • 02.06.2023 | U18
    Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
  • 11.05.2023 | U18
    Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
  • 09.05.2023 | U18
    Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
  • 02.05.2023 | U18
    Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
  • 09.06.2022 | U18
    V Čatežu premagali Severno Makedonijo
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 07.06.2022 | U18
    Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
    Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
  • 01.06.2022 | U18
    V Krškem premagali Poljsko
    Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
  • 25.05.2022 | U18
    Žlogar izbral za prijateljski turnir
    Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.

DELI NA