15.06.2019 | Ženska A
Z razlogom s pravim odnosom proti Črni gori

Članice nadaljujejo s pripravo na nedeljsko tekmo, ko se bodo ob 17.30 v Dravogradu pomerile s Črno goro. „Delamo osredotočeno in zbrano, to je zadnji test pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. Zato si želim, da čim bolj pripravljene pričakamo jutrišnji obračun,“ pravi 18-letna vratarka Zala Meršnik.

Ob tem nas opomni, da so Črnogorke napredovale v primerjavi z letošnjim januarjem, ko je bilo 4:0 za Slovenijo na gostovanju v Črni gori. „Tudi zato je to zelo pomembna tekma za nas – da pokažemo pravi odnos in vtis, da bomo z dobro popotnico odšle v kvalifikacije, ki se začnejo avgusta letos,“ nadaljuje Zala Meršnik.

Prijateljska tekma, Dravograd, 16.6.
Slovenija – Črna gora (17.30) (prenos na www.nzs.si)

Slovenija WA:
Pamela Begić (Empoli Ladies ITA), Nina Predanič (ŽNK Radomlje), Dominika Čonč (Malaga ŠPA), Kristina Erman(PSV NIZ), Mateja Zver (SKN St. Pölten AVT), Sara Agrež (Turbine Potsdam NEM), Adrijana Mori (Turbine Potsdam NEM), Lara Prašnikar (Turbine Potsdam NEM), Kaja Eržen (UPC Tavagnacco ITA), Nika Babnik (NK Krim), Maja Zajc (NK Krim), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija Ljubljana), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje Beltinci), Sara Makovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Zala Meršnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Anja Prša (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje Beltinci), Ines Sok (ŽNK Pomurje Beltinci) in Zala Kuštrin ŽNK Radomlje).

Naša sogovornica je imela naporno, a uspešno sezono. Z ekipo ŽNK Telemach GMT Beltinci je postala državni in pokalni prvak Slovenije, z reprezentanco do 19 let ni izgubila tekme, a žal ostala brez preboja na evropsko prvenstvo. Z dobrimi igrami je nadaljevala tudi v članski izbrani vrsti. Po tekmi s Črno goro pa Zala odpira novo poglavje v svoji karieri, saj se seli v nemško ligo, kjer bo v prihodnje igrala za Potsdam. Do prestopa je po Zalinih besedah prišlo po naključju, saj so Nemci najprej v svoje vrste zvabili Adrijano Mori, potem še Saro Agrež, za konec pa iskali še vratarko in jo v Zali tudi našli. Pred tem se je morala izkazati še na preizkušnji, kjer je prvi dan opravila golmanski trening, dan za tem pa še vadbo z ekipo. Le tej se bo pridružila v prihodnjih dneh, 18.8. pa jo čaka začetek nemškega državnega prvenstva.

Nasveti Lare Prašnikar

„Zavedam se, da me čakajo številni izzivi. Verjamem pa, da bom v Nemčiji napredovala. Pred odhodom je prisotno tudi nekaj tiste pozitivne treme,“ še pove Zala, ki ji do konca srednje šole manjka še en letnik, šolanje na II. gimnaziji Maribor pa bo opravila na daljavo. Pri privajanju na tujino ji bo ob Sari in Adrijani v pomoč še Lara Prašnikar, v minuli sezoni z 10 goli tudi prva strelka ekipe v močni nemški ligi.

Zala je v zadnji sezoni trenirala tudi v NK Maribor, kjer je nad njo bdel trener Sebastijan Starovasnik. „Precej sem se naučila, niso me „šparali“. V ponedeljek in četrtek smo opravljali tudi atletske treninge, ostale dni pa tipične golmanske,“ še pove Zala, ki ne skriva hvaležnosti do NK Maribor, svoj čas pa je nekaj časa vadila tudi z Mladenom Dabanovičem. Zala je svojo športno začela v ŽNK Maribor, kjer je trenirala med letoma 2008 in 2014, potem je igrala za ŽNK Pobrežje Maribor, ŽNK Rudar Škale, od leta 2015 pa za ŽNK Telemach GMT Beltinci, v članski vrsti je debitirala 16.8. 2017.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 04.06.2020 | Ženska A
  Kapetanka ostaja v Avstriji, tekme tudi na Norveškem
  Po marčni prekinitvi tekem so se nogometašice spet vrnile na igrišča. Minuli vikend so s tekmami nadaljevali v Nemčiji.
 • 27.05.2020 | Ženska A
  Slovenija nadaljuje proti Turčiji
  Jeseni se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic, ki bo leta 2022 v Angliji. Slovenija tekmuje v skupini A, kjer po šestih odigranih tekmah z devetimi točkami zaseda 3. mesto.
 • 31.03.2020 | Ženska A
  Članice še nikoli tako visoko na Fifini lestvici
  Reprezentanca, ki jo od januarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, se je decembra lani prvič zavihtela na 50. mesto, zdaj pa je šla še stopničko višje.
 • 28.03.2020 | Ženska A
  Spremenjen urnik kvalifikacij članic
  Zavoljo težav, ki jih je povzročil koronavirus, je že bilo prestavljeno moško člansko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Zdaj pa je tudi jasno, da se obetajo spremembe v urniku ženske članske reprezentance,
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Hvaležni za podporo Slovenski vojski
  Že v ponedeljek so nas obiskali slovenski vojaki, člani 40. slovenskega kontingenta Kfor (sile Kosovo Force pod vodstvom Nata). Ob tej priložnosti so naši reprezentanci izročili posebno spominsko obeležje, ki nas bo še lep čas spominjalo na pozornost na Kosovu.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Uspešne tudi v Prištini
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Prištini premagala Kosovo s 3:0 (2:0). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca igrale 10. aprila v Murski Soboti proti Estoniji.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Prva strelka ve, kaj zmorejo
  „Kljub visoki zmagi je jasno, da imajo v svoji ekipi par neugodnih posameznic, ki znajo igrati,“ opozarja Lara Prašnikar, ki pravi, da v naši vrsti treme in pritiska ni čutiti.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Proti Kosovu z jasnim ciljem
  V Prištini je vse pripravljeno za nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo prihodnje leto v Angliji. Kosovo in Slovenija se bosta danes ob 18. uri pomerili za nove točke.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Selektorjev poziv dodatna vzpodbuda
  Vratarka Nika Šapek si je kot zadnja priborila mesto v ekipi, ki je odpotovala na Kosovo na 6. kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na EURO 2021.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Maksimalen pristop prinaša rezultat
  Ženska članska reprezentanca je odpotovala na Kosovo, kjer jo jutri ob 18. uri čaka 6. tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Angliji. Slovenija na gostovanju v Prištini lovi 3. zmago v tem ciklu.

DELI NA