15.06.2019 | Ženska A
Z razlogom s pravim odnosom proti Črni gori

Članice nadaljujejo s pripravo na nedeljsko tekmo, ko se bodo ob 17.30 v Dravogradu pomerile s Črno goro. „Delamo osredotočeno in zbrano, to je zadnji test pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. Zato si želim, da čim bolj pripravljene pričakamo jutrišnji obračun,“ pravi 18-letna vratarka Zala Meršnik.

Ob tem nas opomni, da so Črnogorke napredovale v primerjavi z letošnjim januarjem, ko je bilo 4:0 za Slovenijo na gostovanju v Črni gori. „Tudi zato je to zelo pomembna tekma za nas – da pokažemo pravi odnos in vtis, da bomo z dobro popotnico odšle v kvalifikacije, ki se začnejo avgusta letos,“ nadaljuje Zala Meršnik.

Prijateljska tekma, Dravograd, 16.6.
Slovenija – Črna gora (17.30) (prenos na www.nzs.si)

Slovenija WA:
Pamela Begić (Empoli Ladies ITA), Nina Predanič (ŽNK Radomlje), Dominika Čonč (Malaga ŠPA), Kristina Erman(PSV NIZ), Mateja Zver (SKN St. Pölten AVT), Sara Agrež (Turbine Potsdam NEM), Adrijana Mori (Turbine Potsdam NEM), Lara Prašnikar (Turbine Potsdam NEM), Kaja Eržen (UPC Tavagnacco ITA), Nika Babnik (NK Krim), Maja Zajc (NK Krim), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija Ljubljana), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje Beltinci), Sara Makovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Zala Meršnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Anja Prša (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje Beltinci), Ines Sok (ŽNK Pomurje Beltinci) in Zala Kuštrin ŽNK Radomlje).

Naša sogovornica je imela naporno, a uspešno sezono. Z ekipo ŽNK Telemach GMT Beltinci je postala državni in pokalni prvak Slovenije, z reprezentanco do 19 let ni izgubila tekme, a žal ostala brez preboja na evropsko prvenstvo. Z dobrimi igrami je nadaljevala tudi v članski izbrani vrsti. Po tekmi s Črno goro pa Zala odpira novo poglavje v svoji karieri, saj se seli v nemško ligo, kjer bo v prihodnje igrala za Potsdam. Do prestopa je po Zalinih besedah prišlo po naključju, saj so Nemci najprej v svoje vrste zvabili Adrijano Mori, potem še Saro Agrež, za konec pa iskali še vratarko in jo v Zali tudi našli. Pred tem se je morala izkazati še na preizkušnji, kjer je prvi dan opravila golmanski trening, dan za tem pa še vadbo z ekipo. Le tej se bo pridružila v prihodnjih dneh, 18.8. pa jo čaka začetek nemškega državnega prvenstva.

Nasveti Lare Prašnikar

„Zavedam se, da me čakajo številni izzivi. Verjamem pa, da bom v Nemčiji napredovala. Pred odhodom je prisotno tudi nekaj tiste pozitivne treme,“ še pove Zala, ki ji do konca srednje šole manjka še en letnik, šolanje na II. gimnaziji Maribor pa bo opravila na daljavo. Pri privajanju na tujino ji bo ob Sari in Adrijani v pomoč še Lara Prašnikar, v minuli sezoni z 10 goli tudi prva strelka ekipe v močni nemški ligi.

Zala je v zadnji sezoni trenirala tudi v NK Maribor, kjer je nad njo bdel trener Sebastijan Starovasnik. „Precej sem se naučila, niso me „šparali“. V ponedeljek in četrtek smo opravljali tudi atletske treninge, ostale dni pa tipične golmanske,“ še pove Zala, ki ne skriva hvaležnosti do NK Maribor, svoj čas pa je nekaj časa vadila tudi z Mladenom Dabanovičem. Zala je svojo športno začela v ŽNK Maribor, kjer je trenirala med letoma 2008 in 2014, potem je igrala za ŽNK Pobrežje Maribor, ŽNK Rudar Škale, od leta 2015 pa za ŽNK Telemach GMT Beltinci, v članski vrsti je debitirala 16.8. 2017.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2019 | Ženska A
  Ivanuša s Škotske v Italijo
  Lara Ivanuša ni prvič na tujem. Premiero je doživela leta 2017, ko je odigrala 13 tekem za švedski Kvarnsvedens IK. Od tu se je vrnila v Ljubljano k ŽNK Olimpiji (pred tem je bila tudi članica ŽNK Moje-lece.si Radomlje)
 • 16.07.2019 | Ženska A
  Selektor Jarc ostal brez Adrijane Mori
  Slovenska reprezentančna napadalka 18-letna Adrijana Mori je imela obilo smole. Na pripravljalni tekmi njenega novega kluba nemškega prvoligaša Turbine Potsdam si je poškodovalo koleno (prednjo križno vez), pred njo pa je dolgotrajno okrevanje.
 • 16.07.2019 | Ženska A
  Kaja Eržen in Kristina Erman še naprej na tujem
  Slovenski reprezentantki Kaja Eržen in Kristina Erman bosta v novi sezoni igrali v novih sredinah. Kaja Eržen ostaja v Italiji, Kristina Erman se seli na Madžarsko.
 • 16.06.2019 | Ženska A
  S suvereno zmago hrabro v kvalifikacije
  Zadnji poraz zasedbe selektorja Boruta Jarca datira v 31. avgust 2018, temu je sledilo pet zmag (Albanija, Črna gora dvakrat, Srbija, Ukrajina) ter remi s Hrvaško. To pa je bila že šesta zaporedna tekma, ko Slovenija iz igre ni prejela zadetka. Vse skupaj je lepa popotnica pred začetkom kvalifikacij za Euro 2021.
 • 16.06.2019 | Ženska A
  V Dravogradu podaljšati pozitiven niz
  Slovenska ženska reprezentanca z današnjo tekmo proti Črni gori (v Dravogradu, od 17.30 dalje tudi prenos na spletni strani Nogometne zveze Slovenije) končuje sezono 2018/2019, hkrati pa bo tekma zadnji test pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za Euro 2021.
 • 14.06.2019 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  V nedeljo bo piko a i sezoni postavila tudi kapetanka ženske izbrane vrste Mateja Zver, ki je v svojo vitrino uspehov dodala še dva: naslova državnega in pokalnega prvaka Avstrije. A poznavajoč Matejo je jasno, da bo pika na i prava, če bo v nedeljo s soigralkami pokazala pravi obraz. Tekmice dobro pozna, s Črno goro se je Slovenija merila januarja letos.
 • 13.06.2019 | Ženska A
  Ni vseeno, kaj bodo pokazale proti Črni gori
  "To je tudi tekma, ki je generalka za kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki jih začnemo konec avgusta,“ se selektor in ekipa zavedajo odgovornosti in pomena tekme s Črno goro, s katero se je Slovenija pomerila januarja in jo tudi suvereno ugnala – s 4:0. Selektor Jarc je jasno opozoril svoje varovanke, da takratna Črna gora ni taka kot današnja.
 • 12.06.2019 | Ženska A
  Danes zbor, v nedeljo generalka
  Danes s svojo akcijo začenja ženska članska reprezentanca, ki jo v nedeljo čaka še tekma s Črno goro, ekipi se bosta pomerili v Dravogradu (ob 17.30 dalje tudi prenos tekme na spletni strani Nogometne zveze Slovenije). Selektor Borut Jarc je bil primoran v dve menjavi.
 • 10.06.2019 | Ženska A
  Prek Črne gore pogleduje v pomembne kvalifikacije
  „Stroka svoje delo opravlja fenomenalno. Vedo, kako manevrirati, predvsem pa so vsi zelo dostopni. Tudi smejemo se precej, a je jasno, kdaj se dela resno in zavzeto,“ pojasni Dominika Čonč, ki se tudi sama želi, da vzpon ženskega klubskega in reprezentančnega nogometa dobi dodatno potrditev.

DELI NA