12.09.2014 | Ženska A
Z mislijo na Hrvaško, sodila bo Norvežanka

Slovenska ženska članska reprezentanca bo jutri odigrala predzadnjo tekmo v kvalifikacijah za SP 2015. Zadnja bo na sporedu v sredo, 17.9., ko v Sloveniji gostuje Slovaška. Slovenke trenirajo v Tuheljskih toplicah, zasedba selektorja Damirja Roba pa ima nekaj težav.

Vreme in bolezen Žgančeve

»Dobro smo vadili, nekaj problemov je le zavoljo vremena ter bolezni Urške Žganec, ki se bori z virozo. Prepričan pa sem, da bo zdravniška služba naredila vse, kar je v njeni moči,« uvodoma pove selektor.

Kvalifikacije za SP 2015, 9. krog, 13.9.
Hrvaška – Slovenija (15.00)

Spremeniti vrstni red

»V teh dveh tekmah (Hrvaška, Slovaška) imamo sami priložnost spremeniti vrstni red v skupini (Slovenija ima po osmih tekmah 3 točke, Slovaška 4, Hrvaška 5). Gremo iz tekme v tekmo, najpomembnejša je vedno prva naslednja, ki sledi. Obračuni s Hrvaško so vedno nekaj posebnega. Domači teren v teh tekmah ne pomeni veliko. To tekmo lahko zmagamo, vendar se zavedam, da bo naloga zelo zahtevna,«  še doda selektor pred sosedskim obračunom, ki bo na sporedu jutri ob 15. uri v Lučkem. Slovenke danes ne bodo trenirale na kraju tekme, ker je teren namočen. Na tekmo bodo odšel direktno iz Tuheljskih toplic.

Sposobne zmagati

Dobro sta pred tekmo razpoloženi tudi Tjaša Tibaut in Mateja Zver, sicer članici Teleing Pomurja, ki mu je letos uspel veliki met s prebojem v ligo prvakinj. »Na prvi tekmi proti Hrvaški nismo igrale dobro. Zavedamo se, da ne sme biti napak v obrambi ter prekinitvah, ki so se nam zgodile na Ptuju. Igrale bomo na zahtevnem terenu. A z disciplinirano in odgovorno igro lahko tudi zmagamo,« pove Tibautova, Zverova pa doda: »Hrvaška ima dobro ekipo. A če bomo prave in bomo upoštevale nasvete strokovnega štaba, potem se lahko nadejamo treh točk.«

Jerina dvakrat

Slovenija je v dosedanjih osmih tekmah zbrala tri točke, zabeležila pa jih je na uvodu kvalifikacij z zmago v gosteh na Slovaškem. Prva strelka naše reprezentance v kvalifikacijah je Kaja Jerina, ki je dosegla dva gola.

Glavna sodnica jutrišnje tekme je Norvežanka Monica Larsen.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.09.2021 | Ženska A
  Z dobro igro sposobne kljubovati Franciji
  Slovenska ženska članska reprezentanca jutri, v torek, nadaljuje s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo leta 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo ob 21. uri pomerile s Francijo. Tako Slovenija kot Francija sta z visoko zmago začeli kvalifikacije.
 • 19.09.2021 | Ženska A
  V pričakovanju navijačev in spektakla v Murski Soboti
  Ženska članska reprezentanca je z zmago začela kvalifikacije za SP 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Estoniji slavile zmago s 4:0. V torek, 21.9., se kvalifikacije nadaljujejo, Slovenija pa v Murski Soboti ob 21. uri gosti Francijo.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  S suvereno zmago začele kvalifikacije
  Reprezentanca se vrača v Slovenijo, v torek, 21.9., pa jo čaka pravi spektakel v murskosoboški Fazaneriji, kjer ob 21. uri gosti Francijo, 5. reprezentanco na Fifini lestvici. Francozinje so takisto z visoko zmago (0:10) proti Grčiji začele tokratne kvalifikacije.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  Resno in odgovorno z zavedanjem, da zmorejo
  S tekmo v Estoniji, obračun se začne ob 18. uri po slovenskem času, naša ženska članska reprezentanca začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.
 • 16.09.2021 | Ženska A
  Upravičiti vlogo favoritinj
  Slovenska izbrana vrsta začenja novo poglavje. »Reprezentanca je naredila velik korak naprej, napredovale smo tako na Fifini lestvici kot igralsko. Vemo pa, da pretekli rezultati nič ne štejejo, vstopamo v nov kvalifikacijski ciklus, kjer gremo od tekme do tekme. Moramo pa začeti zbirati točke, da bi dosegle naš zastavljeni cilj,« sklene Lara Prašnikar.
 • 14.09.2021 | Ženska A
  V prodaji vstopnice za spektakel s Francijo
  Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija. Prvo ime skupine je prav torkov tekmec Francija, ki je dosedaj igrala na štirih svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bila leta 2011 (4. mesto).
 • 13.09.2021 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  Danes se je v Čatežu pri Brežicah zbrala ženska članska reprezentanca, ki v petek, 17. septembra, na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.
 • 12.09.2021 | Ženska A
  Zver, Predanič in Prašnikar vnovič v polno
  V ponedeljek, 13.9., se začenja reprezentančna akcija članic, ki jih 17.9. v Estoniji čaka prva tekma kvalifikacij za SP 2023. Pred zborom pa še pregled, kako so se v minulih dneh odrezale v tujini.
 • 08.09.2021 | Ženska A
  Prašnikar, Zver in Predanič v polno
  Teden sta obeležila tudi dva slovenska derbija: v Nemčiji sta si nasproti stali Sara Agrež in Adrijana Mori, v Italiji pa Kaja Eržen in Nina Kajzba. Po poškodbi s treningi začenja Timea Rojnik.
 • 03.09.2021 | Ženska A
  Znana seznam članic za začetek kvalifikacij za SP 2023
  Slovenska ženska reprezentanca 17. septembra na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.

DELI NA