14.04.2023 | U15
Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir

Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na mednarodnem tekmovanju reprezentanc v tej starostni kategoriji. V skupini B turnirja ”19. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Romunije ter Združenih arabskih emiratov, selektor Muamer Vudgalić pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.

Slovenska izbrana vrsta bo prvo srečanje odigrala v torek, 25.4. ob 17. uri v Novi Gorici proti reprezentanci Združenih arabskih emiratov. Drugi obračun proti Romuniji bo na sporedu naslednji dan, 26. 4. ob isti uri v Biljah. V primeru uvrstitve v izločilne boje bodo varovanci selektorja Vugdalića nastopili v polfinalu mednarodnega turnirja, ki bo na sporedu 29. aprila, finalni obračun pa bo odigran 1. maja. Lokacije omenjenih obračunov bodo znane naknadno. 

Ob objavi seznama je za našo spletno stran spregovoril tudi selektor Muamer Vugdalić: ”Najprej bi se rad zahvalil klubom, ki so z veseljem dovolili vsem igralcem, da se udeležijo mednarodnega turnirja kljub temu, da nekateri igralci že igrajo za izbrano vrsto do 17 let in imajo posledično zalo zgoščen urnik. Na turnirju se želimo predstaviti v najboljši luči in poskušati doseči najboljši rezultat. Verjamem v ekipo, saj so naši igralci zelo samozavestni, med drugim pa je prihajajoči reprezentačni zbor nova priližnost, da ta generacija odigra štiri 4 dobre mednarodne tekme.

Na turnirju bodo poleg reprezentanc Slovenije, Združenih arabskih emiratov in Romunije nastopile tudi izbrane vrste Avstrije, Norveške, Portugalske, Irske, Češke, Savdske Arabije, Severne Makedonije, Mehike in Italije.

Seznam vabljenih igralcev:

Jan Kovačič (DNŠ Mura), Kristjan Jurić (FC Ingolstadt 04/NEM), Arman Durmiši (FC Koper), Denis Videnović (ND Ilirija), Nik Belovič (ND Ilirija), Svit Blaško (NK Bravo), Matej Mehle (NK Brinje Grosuplje), Tilen Golič (NK Celje), Luka Vodušek (NK Domžale), Jaka Premrl (NK Domžale), Grega Kaluder (NK Domžale), Matt Zver (NK Domžale), Nejc Slovenc (NK Krško), Timotej Pucelj (NK Krško), Tanej Handanović (NK Maribor), Nejc Viher (NK Maribor), Žan Meško (NK Maribor), Tilen Letonja (NK Maribor), Žiga Kranjc (NK Triglav), Svit Hočevar (NK Olimpija), Tit Kostić (NK Olimpija), Matevž Šimnovec (ŠD Šenčur)  

Termini srečanj v skupini B:

25. april 2023 ob 17.00 (Nova Gorica) Slovenija - Združeni arabski emirati
26. april 2023 ob 17.00 (Bilje) Romunija - Slovenija

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.09.2023 | U15
  Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.
 • 25.05.2023 | U15
  Slovenija odigrala še drugo tekmo s Češko
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo tekmo proti izbrani vrsti Češke. Na prvem srečanju so slavili domačini, ki so bili od varovancev Muamerja Vugdalića boljši s 5:2. Tudi tokrat je zmaga pripadla Čehom.
 • 24.05.2023 | U15
  Slovenija osvojila četrto mesto
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Češki. Varovanci Muamerja Vugdalića so na prvi tekmi morali priznati premoč češkim rojakom.
 • 15.05.2023 | U15
  Slovenija dvakrat s Češko
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo sredi maja odigrala dve prijateljski srečanji proti izbrani vrsti Češke. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihodnji reprezentačni akciji.
 • 01.05.2023 | U15
  Slovenija osvojila četrto mesto
  Slovenska reprezentanca do 15 let je v Ajdovščini odigrala še zadnji obračun turnirja ”19. Torneo Delle Nazione”. V dvoboju za tretje mesto se je pomerila z Avstrijo in po enjastmetrovkah klonila z izidom 2:4.
 • 29.04.2023 | U15
  Slovenija po enajstmetrovkah izgubila v polfinalu
  Slovenska reprezentanca do 15 let je v Cervignanu odigrala polfinalni obračun turnirja ”19. Torneo Delle Nazione” in se z Italijo po rednem delu razšla z neodločenim izidom 1:1. V izvajanju enajstmetrovk so se bolje izkazali Italijani.
 • 27.04.2023 | U15
  Slovenija premagala tudi Romunijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je v Biljah odigrala še drugo srečanje skupinskega dela turnirja ”19. Torneo Delle Nazione” in proti izbrani vrsti Romunije slavila z minimalno zmago ter se uvrstila v izločilne boje.
 • 25.04.2023 | U15
  Slovenija na drugem srečanju proti Severni Makedoniji iztržila remi
  Slovenska reprezentanca do 15 let je v Novi Gorici odigrala prvo srečanje turnirja ”19. Torneo Delle Nazione” in proti izbrani vrsti Združenih arabskih emiratov slavila s 5:0.
 • 09.03.2023 | U15
  Slovenija na drugem srečanju proti Severni Makedoniji iztržila remi
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Severne Makedonije in kljub igralcu manj tekmo končala brez prejetega zadetka.

DELI NA