11.11.2019 | A
Vučkić v izbrano vrsto z novim golom

Izbrana vrsta Slovenije danes pričenja priprave na zadnji preizkušnji kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. V domovino se z golom vračajo Petar Stojanović, Benjamin Verbič in povratnik v reprezentanco Haris Vučkić.

Domžalčan je s sedmimi zadetki peti strelec nizozemskega prvenstva, v reprezentanco Slovenije pa se vrača z najboljšo popotnico. Vučkić se je veselil tudi v 13. krogu nizozemske Eredivisie, Twente pa je tudi z njegovim zadetkom premagal Zwolle. Nekdanji up Domžal je v 16. minuti načel mrežo gostov, vnovič pa je odigral vseh 90 minut. Twente se je s peto zmago povzpel na 11. mesto, Vitesse pa po tretjem zaporednem porazu ostaja peti. Rumeno-črni so doma izgubili z Groningenom, Tim Matavž pa je v dvoboju z nekdanjim delodajalcem odigral drugi polčas.

Z nekdanjim klubom se je v četrtek meril tudi Benjamin Verbič. Vojničan je z Dinamom gostoval v Kobenhavnu in z golom v 70. minuti postavil izid srečanja, ki ni dalo zmagovalca. Kijevčani so po štirih krogih UEFA Evropske lige še neporaženi, zmagi iz prvega kroga so dodali še tri remije. So pa modri klonili v 14. krogu domačega prvenstva, z 1:0 je bil v derbiju boljši Šahtar, ki je prednost na vrhu lestvice povečal na 13 točk. Benjamin Verbič je pri gostih odigral celotno tekmo, Dinamo pa je iz drugega zdrsnil na četrto mesto.

Včeraj se je gola veselil tudi Petar Stojanović, ki je pristavil delež k visoki zmagi Dinama na Reki. Zagrebčani so v mrežo zasedbe Simona Rožmana pospravili kar pet zadetkov, Stojanović se je v 20. minuti podpisal pod tretji gol. Bočni branilec je igral do konca tekme, med tednom pa je bil zamenjan v 72. minuti tekme s Šahtarjem. Ljubljančan je igrišče zapustil ob izidu 1:1, Dinamo je zatem povedel s 3:1, a v sodniškem dodatku prejel kar dva gola in zapravil dve točki.

Prve točke v UEFA Ligi prvakov so se razveselili tudi pri Atalanti Josipa Iličića. Kranjčan je bil v drugem polčasu vpleten v izključitev gostujočega vratarja Brava, ki je na nepravilen način zaustavil reprezentanta Slovenije. Iličić je odigral celotno srečanje, v nedeljo pa je zaradi rdečega kartona izpustil gostovanje pri Sampdorii. Srečanje se je končalo brez zadetkov. Z izidom 0:0 sta se razšla tudi Udinese in SPAL, v dresu katerega je Kurtić igral od prve do zadnje minute. Žan Majer je z Leccejem izgubil z Laziom, Štajerec je v Rimu igral do 70. minute, ko je bil zamenjan pri izidu 2:1, gostitelji so na koncu slavili s 4:2. SPAL ostaja predzadnji, Lecce drži 16. mesto, Atalanta pa je peta.

Empoli Jureta Balkovca še naprej drsi po lestvici Serie B. Modri na zmago čakajo že šest tekem, v tem času so osvojili zgolj tri točke, z vrha lestvice pa so zdrsnili na deseto mesto. Tokrat je bila z 1:2 boljša Pescara, Balkovec je tekmo pričel v začetni enajsterici in igral do zadnjega sodniškega žvižga.

Jan Oblak, ki je v zaključku gostovanja v Leverkusnu prejel tudi rumeni karton, je z Atleticom v četrtem krogu UEFA Lige prvakov doživel prvi poraz, gostitelji so slavili z 2:1. Madridčani so jezo stresli nad zasedbo Espanyola, ki so ga v prestolnici premagali s 3:1. Atletico s tekmo več ostaja za petami Barcelone in Reala, ki sta zbrala točko več.

V 13. krogu francoske lige sta se srečala "slovenska" Nantes in St. Etienne, tako Rene Krhin kot Robert Berić pa sta dvoboj spremljala na klopi za rezerviste. Komplet točk je po zmagi z 2:3 končal v rokah St. Etienna, ki se je s serijo neporaženosti povzpel že na četrto mesto, Nantes pa je po četrtem zaporednem porazu zdaj deveti. Berić je v začetni enajsterici pričel četrtkovo tekmo z ukrajinsko Aleksandrijo, ki se je končala z delitvijo točk, Krčan pa je bil zamenjan v 55. minuti. Francozi sicer po tretjem zaporednem remiju še čakajo na prvo zmago.

V izbrano vrsto se vrača še en nekdaj veliki up slovenskega nogometa. Rajko Rep že nekaj let igra v Avstriji, kjer se je po epizodi v tretji in drugi avstrijski ligi prebil do elitne Bundeslige. Rogatčan je danes član Hartberga, za katerega je v letošnji sezoni zabil štiri zadetke, prispeval pa je še štiri asistence. Hartberg po 14 krogih zaseda šest mesto, peto pa je izgubil po porazu v štajerskem spopadu s Sturmom. Devetnindvajsetletni vezist je v Gradcu odigral celotno tekmo, Sturm je slavil s 3:1.

Prvo ligo Telekom Slovenije tokrat predstavljata Martin Milec in Nejc Vidmar. Slednji je v dvoboju s Taborom zaklenil svojo mrežo, Milec pa je Mariboru pomagal do zmage nad Domžalčani. Štajerci so slavili s 4:1 in na drugem mestu ostajajo dve točki za vodilnimi Ljubljančani. 

Miha Blažič se je v dresu Ferencvaroša veselil visoke zmage v Debrecenu, zeleno-beli so gostitelji odpravili s teniških 1:6 in ostali v stiku z vodilnim Fehervarjem, ki ima na svojem računu enak točkovni izkupiček. Madžarski prvak je točko iztržil med tednom, v četrtem krogu UEFA Evropske lige je v Budimpešti gostoval CSKA Jake Bijola, dvoboj pa ni postregel z goli. Slovenca sta tekmo pričela v začetni enajsterici, Blažič je vknjižil 90 minut, Bijol je igrišče z rumenim kartonom na plečih zapustil v 63. minuti. 

Bijol je zaradi izključitve na prejšnji tekmi izpustil gostovanje v Sočiju, CSKA pa je tekmo dobil z 2:3. Za izenačenje Moskovčanov je v 16. minuti poskrbel kar Miha Mevlja, ki je zatresel lastno mrežo, sicer pa je odigral celotno tekmo. Bojan Jokić se je vrnil v začetno enajsterico Ufe, ki je brez zadetkov remizirala z Orenburgom. Ufa je z 18 točkami deseta, Soči ostaja na dnu lestvice, CSKA pa je četrti in za vodilnim Zenitom zaostaja za šest točk.

Turška liga tokrat daje dva reprezentanta, na lestvici bolje kaže Fenerbahčeju Mihe Zajca, ki pa v modro-rumenem dresu nabira drobtinice. Šempetrčan je brez minut ostal tudi na tekmi s Kasimpaso, ki jo je Fenerbahče premagal s 3:2. Amedej Vetrih je precej pomembnejši akter Rizesporja, ki je na domači zelenici z 1:0 premagal Antalyaspor. Primorec je odigral celotno tekmo, sredi drugega polčasa pa je prejel tudi rumeni karton. Fenerbahče na drugem mestu zaostaja zgolj za Sivassporjem, Rizespor s 14 točkami zaseda deseto mesto.

V 15. krogu poljske Ekstraklase je bil uspešen tudi Uroš Korun, ki je s Piastom boljši od Jagiellonie. Korun je ob zmagi s 3:1 prejel tudi rumeni karton, tudi tokrat pa je poveljeval domači obrambi, ki je z 11 prejetimi zadetki najtrdnejša v ligi. Piast na lestvici zaostaja zgolj za Legio, ki je zbrala točko več.

APOEL je v dvoboju z Apollonom iztržil točko, Vid Belec je klonil v 87. minuti. APOEL je v letošnjem prvenstvu še neporažen, z dvema oziroma tremi tekmami manj od konkurentov pa trenutno zaseda četrto mesto. Ciprčani so bili uspešni tudi v evropskem spopadu s Qarabagom, ki so ga v Nikoziji premagali z 2:1. Vid Belec je stal v golu državnega prvaka. 

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA