Vrnitev v Ljudski vrt tri desetletja zatem

Prvič v zgodovini pokala Slovenije oziroma Pokala Hervis se bo po en navijač vsakega od finalistov dobesedno prelevil v del ekipe oziroma postal 12. igralec ter tako doživel nepozabno izkušnjo. Ljubljansko moštvo bo spremljal Roman, koprsko pa Mateja.  

Kaj je lepšega, kot da se navijač svojega ljubljenega kluba prelevi v del ekipe in se z navijaške tribune dobesedno preseli na igrišče? Takšno izkušnjo prvič doslej omogoča Hervis, glavni sponzor pokalnega tekmovanja, skozi akcijo »Postani 12. igralec in dvigni Pokal Hervis tudi ti!«, kjer je bil izžreban po en navijač Interblocka in Kopra. Akcija je potekala med 9. in 23. majem, srečna izžrebanca pa sta postala Roman Zupan iz Lukovice, ki bo spremljal moštvo Interblocka, ter Mateja Bon iz Gažona, ki bo spodbujala koprsko moštvo.

Za Roman bo dogodek nekaj posebnega. »Veselim se izkušnje, predvsem zato, ker se tudi sam ukvarjam z nogometom. Sem namreč kapetan veteranske ekipe iz Doba, sicer pa slovensko prvoligaško sceno redno spremljam,« je povedal Roman, ki pogosto obiskuje tekme Interblocka. »Tudi v tej sezoni sem bil na veliko tekmah, tako da ekipo Interblocka dobro poznam.«

Na drugi strani bo koprsko moštvo od blizu spodbujala Mateja, ki ob nogometu redno spremlja tudi ostale športe, predvsem rokomet in odbojko. O razpletu finalnega srečanja Pokala Hervis na kratko pravi: »Rezultata ne želim napovedovati, pomembno je le, da zmaga Koper.«

V zmago »svojih« varovancev je prepričan tudi Roman, ki napoveduje zmago Interblocka z 2:0. »Po mojem mnenju bo odločila mladostna zagnanost in borbenost Interblocka. Moštvo je mlado in prepričan sem, da bo to odločilnega pomena,« pravi Roman, ki mu je od igralcev najbližje Dejan Gerič, kot strelca zadetkov pa napoveduje Roberta Beriča in Ermina Rakoviča.

Zakaj sta se kandidata pravzaprav odločila za sodelovanje v nogometnem »reality showu«? »Ob nakupu nogometnih čevljev za sina v Hervisu, sva se z ženo odločila, da izpolniva prijavne kupone. Vesel sem, da sem bil izbran. Pričakujem nepozabno izkušnjo in lep dan z nogometnimi profesionalci, predvsem pa sem navdušen, da se vračam na zelenico Ljudskega vrta več kot trideset let kasneje – takrat sem namreč kot mladinec Slavije na tem stadion igral proti Mariboru.« Bolj redkobesedna je bila Mateja: »Pričakujem nekaj, kar doslej še nisem doživela, predvsem pa upam, da bo na koncu slavil Koper.«

Kakšna bo sicer vloga Romana in Mateje? Dan finalne pokalne tekme bosta preživela v krogu enega in drugega moštva, prav tako pa bosta z igralci prišla na igrišče, finalno tekmo pa spremljala na posebnem sedežu, neposredno ob klopi za rezervne igralce. Kot se za pravega navijača spodobi, bosta v primeru zmage prisotna tudi na podelitvi priznanj in dvigu Pokala Hervis, v primeru poraza pa na podelitvi priznanj, ki jih prejme finalist. Skratka, gre za pravi nogometni privilegij in nepozabno izkušnjo.

Tekst: Jure Doler
Foto: SV-RSA

SORODNE NOVICE

 • 11.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Koprčani so pokalni prvaki
  Nogometaši Kopra so pokalni prvaki sezone 2021/22. Primorci, ki vodijo tudi v državnem prvenstvu, so v drugem polčasu finalnega dvoboja strli odpor Brava ter ga z zadetki Lamina Colleyja in Andreja Kotnika premagali z izidom 3:1.
 • 10.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Danes za pokalno lovoriko
  Danes bo v knežjem mestu okronan novi pokalni prvak. Bodo novo pokalno lovoriko dvignili nogometaši Kopra ali Brava? Primorci lovijo četrti naslov, Ljubljančani bodo v velikem finalu zaigrali prvič v zgodovini kluba.
 • 09.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Finalisti samozavestni pred pokalnim dnem v Celju
  V sredo, 11. maja se bo v Celju odvijal veliki finale pokalnega tekmovanja v ženski in moški konkurenci. V moškem finalu se bodo ob 20.30 pomerili nogometaši Kopra in Brava, v ženskem pa igralke ŽNK Ljubljane in ŽNK Olimpije.
 • 06.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Finalni dan Pokala Pivovarna Union v znamenju trajnostnih aktivnosti
  V sredo bomo dobili novega pokalnega prvaka, novo lovoriko bodo v knežjem mestu dvignili nogometaši Kopra ali Brava. Finalni obračun na Stadionu Z'dežele bo minil v znamenju trajnostnih aktivnosti.
 • 05.05.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Koper po četrtega, Bravo po prvega
  V sredo, 11. maja, bomo v Celju dobili novega zmagovalca Pokala Pivovarna Union. V velikem finalu se bosta pomerili ekipi Kopra in Brava, ki bosta na prestolu skušali nadomestiti nogometaše Olimpije.
 • 28.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  V prodaji vstopnice za finale pokalnega tekmovanja
  V Celju bosta 11. maja oddani prvi lovoriki za sezono 2021/22. V finalu ženskega pokala Pivovarna Union se bosta pomerili ekipi ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija, medtem ko bomo v moškem finalu spremljali dvoboj med Koprom in Bravom. Vstopnice so že v prodaji.
 • 22.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Znane prvoimenovane ekipe Pokala Pivovarna Union
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je danes potekal žreb prvoimenovanih ekip v finalu Pokala Pivovarna Union za sezono 2021/22.
 • 21.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Tudi na Bonifiki odločil zaključek tekme, Osuji junak Kopra
  Nogometašem Brava so se v finalu Pokala Pivovarna Union pridružili še Koprčani. Zanimiv spopad na Bonifiki je bil odločen globoko v sodniškem podaljšku, ko je Bede Amarachi Osuji zadel z bele točke. Domači vratar David Adam je v drugi minuti dvoboja zaustavil enajstmetrovko Ivana Božića.
 • 20.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Bravo z norim preobratom do zgodovinskega finala
  Kakšen dvoboj v Šiški. Domžale so po polčasu vodile z goloma Senijada Ibričića in Tilna Klemenčiča, Bravo pa je v nadaljevanju dvoboja zaigral kot prerojen in si z norim preobratom priigral zgodovinski finale. Ljubljanski junaki so Luka Marjanac, Martin Kramarič in Gregor Bajde, ki je zadel v četrti minuti podaljška.
 • 19.04.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Pred pokalno tekmo: Koper - Celje
  Prvega finalista Pokala Pivovarna Union bo dal dvoboj v prestolnici, v četrtkovem večeru pa se bosta za drugo finalno vstopnico udarili ekipi Kopra in Celja. Primorci so v igri za dvojno krono, Štajerci bodo imeli motiv več, saj bo majski finale odigran v knežjem mestu.

DELI NA