Vrnitev v Ljudski vrt tri desetletja zatem

Prvič v zgodovini pokala Slovenije oziroma Pokala Hervis se bo po en navijač vsakega od finalistov dobesedno prelevil v del ekipe oziroma postal 12. igralec ter tako doživel nepozabno izkušnjo. Ljubljansko moštvo bo spremljal Roman, koprsko pa Mateja.  

Kaj je lepšega, kot da se navijač svojega ljubljenega kluba prelevi v del ekipe in se z navijaške tribune dobesedno preseli na igrišče? Takšno izkušnjo prvič doslej omogoča Hervis, glavni sponzor pokalnega tekmovanja, skozi akcijo »Postani 12. igralec in dvigni Pokal Hervis tudi ti!«, kjer je bil izžreban po en navijač Interblocka in Kopra. Akcija je potekala med 9. in 23. majem, srečna izžrebanca pa sta postala Roman Zupan iz Lukovice, ki bo spremljal moštvo Interblocka, ter Mateja Bon iz Gažona, ki bo spodbujala koprsko moštvo.

Za Roman bo dogodek nekaj posebnega. »Veselim se izkušnje, predvsem zato, ker se tudi sam ukvarjam z nogometom. Sem namreč kapetan veteranske ekipe iz Doba, sicer pa slovensko prvoligaško sceno redno spremljam,« je povedal Roman, ki pogosto obiskuje tekme Interblocka. »Tudi v tej sezoni sem bil na veliko tekmah, tako da ekipo Interblocka dobro poznam.«

Na drugi strani bo koprsko moštvo od blizu spodbujala Mateja, ki ob nogometu redno spremlja tudi ostale športe, predvsem rokomet in odbojko. O razpletu finalnega srečanja Pokala Hervis na kratko pravi: »Rezultata ne želim napovedovati, pomembno je le, da zmaga Koper.«

V zmago »svojih« varovancev je prepričan tudi Roman, ki napoveduje zmago Interblocka z 2:0. »Po mojem mnenju bo odločila mladostna zagnanost in borbenost Interblocka. Moštvo je mlado in prepričan sem, da bo to odločilnega pomena,« pravi Roman, ki mu je od igralcev najbližje Dejan Gerič, kot strelca zadetkov pa napoveduje Roberta Beriča in Ermina Rakoviča.

Zakaj sta se kandidata pravzaprav odločila za sodelovanje v nogometnem »reality showu«? »Ob nakupu nogometnih čevljev za sina v Hervisu, sva se z ženo odločila, da izpolniva prijavne kupone. Vesel sem, da sem bil izbran. Pričakujem nepozabno izkušnjo in lep dan z nogometnimi profesionalci, predvsem pa sem navdušen, da se vračam na zelenico Ljudskega vrta več kot trideset let kasneje – takrat sem namreč kot mladinec Slavije na tem stadion igral proti Mariboru.« Bolj redkobesedna je bila Mateja: »Pričakujem nekaj, kar doslej še nisem doživela, predvsem pa upam, da bo na koncu slavil Koper.«

Kakšna bo sicer vloga Romana in Mateje? Dan finalne pokalne tekme bosta preživela v krogu enega in drugega moštva, prav tako pa bosta z igralci prišla na igrišče, finalno tekmo pa spremljala na posebnem sedežu, neposredno ob klopi za rezervne igralce. Kot se za pravega navijača spodobi, bosta v primeru zmage prisotna tudi na podelitvi priznanj in dvigu Pokala Hervis, v primeru poraza pa na podelitvi priznanj, ki jih prejme finalist. Skratka, gre za pravi nogometni privilegij in nepozabno izkušnjo.

Tekst: Jure Doler
Foto: SV-RSA

SORODNE NOVICE

 • 13.01.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Pokal Pivovarna Union in Nogometna zveze Slovenije med finalisti »Edie Awards«
  Nogometna zveza Slovenije se je v zaključku lanske klubske sezone odločila za pogumno potezo ter organizirala prvo trajnostno nogometno tekmo v Sloveniji. Čast je pripadla zaključku pokalnega tekmovanja, finalnima tekmama Pokala Pivovarna Union v ženski in moški konkurenci. Uspešen projekt NZS so prepoznali tudi organizatorji svetovno znanih nagrad »Edie Awards«, ki jih podeljujejo na področju trajnosti.
 • 08.01.2023 | Pokal Pivovarna Union
  Pokal: »Koprive«, »divjoki« in enajstmetrovke
  Zakaj in kako je letošnji format Pokala Pivovarne Union postal tako uspešna zgodba.
 • 23.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Izžrebani pari osmine finala, pokalni prvaki Koprčani z Domžalčani
  Novembra smo dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, po današnjem žrebu pa so znani tekmovalni pari, ki se bodo marca prihodnje leto udarili za četrtfinale.
 • 10.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Prvoligaški obračun za osmino finala pripadel Celjanom
  Znanih je vseh 16 udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union. Videm je na domačem igrišču presenetil Dobljane, prvoligaški obračun z Muro pa je dobilo Celje. Napredovala sta tudi Olimpija in Maribor, spored šestnajstine finala pa so s tekmo proti Cirkulanam zaprli pokalni prvaki Koprčani. 
 • 07.11.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Torek, sreda in četrtek rezervirani za pokalne spopade
  Torek, sreda in četrtek bodo namenjeni tekmam šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union. Tekmovanje s tem krogom prehaja pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, do sedaj so klubi igrali znotraj meja matične Medobčinske nogometne zveze.
 • 21.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Izžrebani pari tretjega kroga, prvaki Koprčani z Ljutomerčani
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo so opoldne izžrebali pare šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union, v katerega se je prebilo 32 zmagovalcev drugega kroga tekmovanja. Edini prvoligaški par tvorita Celje in Mura, pokalni prvaki Koprčani pa se bodo na Bonifiki pomerili s tretjeligašem iz Cirkulan.
 • 20.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Drugi krog Pokala Pivovarna Union postregel z nekaj presenečenji
  Znanih je vseh 32 udeležencev tretjega kroga Pokala Pivovarna Union. V šestnajstino finala pokalnega tekmovanja se je prebila osmerica prvoligašev, Radomlje so morale priznati premoč Brava, brez presenečenj pa vseeno ni šlo.
 • 17.10.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Za pokalno napredovanje tudi Koper, Maribor, Mura in Olimpija
  Kdo vse se bo prebil v tretji krog Pokala Pivovarna Union, med dvaintrideseterico najboljših klubov? Štirje klubi so si že priigrali mesto v šestnajstini finala, v tem tednu pa v pokalne boje vstopa tudi četverica predstavnikov v evropskih tekmovanjih, Koper, Maribor, Mura in Olimpija.
 • 12.09.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Nižjeligaši v prvem krogu Pokala Pivovarna Union izzivajo favorite
  Konec avgusta se je s tekmami predkroga pričela nova sezona prenovljenega formata Pokala Pivovarna Union. V lov na pokalno lovoriko se je letos podalo 186 klubov, krog kandidatov pa se bo znova skrčil po tekmah prvega kroga, ki se bo pričel že v torek.
 • 12.08.2022 | Pokal Pivovarna Union
  Pričenja se nova pokalna sezona, v boj za lovoriko kar 186 klubov
  Konec tedna se v prenovljenem formatu pričenja nova sezona Pokala Pivovarna Union. Letos se v boj za pokalno lovoriko podaja kar 186 klubov, že v predkrogu tekmovanja pa boste lahko v neposrednem prenosu spremljali pet zanimivih obračunov.

DELI NA