10.02.2009 | A
Vreme nagaja Slovencem

Slovenska reprezentanca je v Genku opravila še zadnji trening pred sredino prijateljsko tekmo z Belgijo. Vremenske razmere so Kekovim varovancem onemogočile preizkus travnate podlage na Cristal Areni.

Igrišče na Cristal Areni je bilo zaradi obilnih padavin preveč razmočeno, zato so se organizatorji odločili, da ga za jutrišnjo tekmo ohranijo v čim boljšem stanju. Zaradi tega so tako Slovenci kot Belgijci zadnji trening opravili na pomožnem igrišču. "Žal nismo uspeli preizkusiti igralne površine, vendar smo kljub temu naredili tisto, kar sem si zamislil," je povedal selektor Kek, ki je imel tokrat prvič na treningu tudi Dominica Maroha. "Maroh se nam je pridružil, vendar glede na to, da je manj kot 24 ur od njegove tekme, je opravil zgolj regeneracijski trening. Poleg tega je sinoči dobil udarec v levo nogo, ki je tak, da postavlja pod vprašaj njegov nastop. Naša zdravniška služba, na čelu z dr. Kruhom, bo naredila vse, kar je v njeni moči." Maroh je bil zaradi udarca razumljivo slabe volje: "Tekma s Kaiserslauternom ni bila težka, imeli smo premoč skozi celo tekmo in sam pravzaprav nisem imel dela v obrambi. V teku tekme sem sicer prejel udarec, zaradi katerega sem sedaj vprašljiv. V Belgijo sem prišel z veliko željo pomagati slovenski reprezentanci, rad bi pustil čim boljši vtis, zdaj pa se utegne zgoditi, da ne bom igral."

Če je vprašljiv Maroh, pa bo minutažo na jutrišnji tekmi zagotovo dobil Šišič: "Šišič je trening oddelal več ali manj normalno in bo jutri dobil svojo minutažo. Igrali pa bodo le tisti, ki so pripravljeni."

Kek še ima določene pomisleke glede začetne enajsterice, jasno pa je, da ne bo odstopil od preverjenega sistema: "Ne bom odstopal od sistema z dvema centralnima vezistoma. Ta sta v naši igri izjemno pomembna, njune zadolžitve pa od tekme do tekme drugačne. Enkrat bolj obrambne, drugič bolj napadalne."

"Naša naloga v Belgiji je jasna. Tu smo, da odigramo dobro tekmo, da dosežemo dober rezultat in da dosežemo nek napredek v igri. Potrebno je ponoviti stvari, ki so bile dobre proti Bosni in ki karakterizirajo našo igro v zadnjem času. To je naša napadalna igra, ko vedno skušamo doseči zadetek več kot nasprotnik. Pomembno je, da zadržimo ta nivo, medtem ko mora v fazi branjenja celotna ekipa odigrati bolje. Na slednje sem tudi opozoril fante v današnji video analizi. Generalno gledano sem s tem, kar fantje kažejo sedaj, zadovoljen," je želje pred tekmo ponovil Kek, ki pa je z mislimi bolj pri Češki kot pri Belgiji: "Prepričan sem, da bomo proti Belgijcem odigrali tekmo, ki bo dobra popotnica pred nadaljevanjem kvalifikacij. Predvsem pa nismo toliko usmerjeni v rezultat pač pa v iskanje odgovorov in rešitev, ki bi nam olajšale razmišljanje za tekme, ki nas čakajo."

SORODNE NOVICE

 • 25.11.2022 | A
  Na črni petek paketne vstopnice po izjemnih cenah
  Slovenska nogometna reprezentanca bo marca pričela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po šestih zaporednih tekmah brez poraza odločeni tudi v kvalifikacijah pokazati pravo vrednost, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa bodo morali osvojiti najmanj drugo mesto v kvalifikacijski skupini H.
 • 24.11.2022 | A
  Andres Vombergar obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu
  Andres Vombergar je v Romuniji debitiral v dresu slovenske državne reprezentance, kjer mu je selektor Matjaž Kek namenil cel drugi polčas v Cluju, že v naslednjih dneh pa je argentinski Slovenec obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenci podaljšali pozitivno serijo, v Stožicah ugnali Črnogorce
  Nogometna reprezentanca Slovenije je za konec tekmovalnih obveznosti v letu 2022 pred več kot 11 tisoč gledalci dobila pripravljalno srečanje s Črno goro. Za zmago Slovenije je pred več kot 11 tisoč gledalci zadel Miha Zajc.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenija danes s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek z 2:1 zmagali v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah začel ob 15. uri.
 • 19.11.2022 | A
  Slovenski nogometaši leto 2022 končujejo s tekmo s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek zmagali z 2:1 v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah pred približno 10.000 gledalci začel ob 15. uri.
 • 18.11.2022 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Črno goro
  Za nedeljsko tekmo med Slovenijo in Črno goro v Stožicah vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo.
 • 17.11.2022 | A
  Z odličnim prvim polčasom do nove zmage
  Reprezentanca Slovenije je z odlično predstavo v prvem polčasu pripravljalnega srečanja premagala Romunijo. Slovenci so pozitivno serijo podaljšali z goloma Benjamina Šeška in Andraža Šporarja.
 • 17.11.2022 | A
  Slovenija danes z Romunijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 17.30 odigrala pripravljalno tekmo v Cluju z Romunijo. Naši fantje želijo nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024.
 • 16.11.2022 | A
  Reprezentanca prispela v Romunijo
  Nogometna reprezentanca Slovenije je po popoldanskem letu v Cluj prispela v Romunijo, kjer bo jutri, ob 17:30, odigrala prvo od dveh novembrskih prijateljskih tekem.
 • 16.11.2022 | A
  Tekmi z Romunijo in Črno goro kot uvod za prihajajoče kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 17.30 po slovenskem času v Cluju igrala prijateljsko tekmo z Romunijo. Na pot bo šla danes popoldne, želja pa je nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. V nedeljo jo čaka še obračun v Stožicah s Črno goro.

DELI NA