28.04.2014 | A
Vratarja vrhunsko, Iličić mojstrsko

Pohvalam na račun vratarjev slovenske reprezentance ni videti konca, saj Samir Handanović in Jan Oblak brezhibno opravljata svoje poslanstvo v klubskih sredinah. Vzpona forme v zaključku sezone smo vajeni tudi od Josipa Iličića, ki je proti Krhinovi Bologni dosegel čudovit zadetek z razdalje.

Handanović in Oblak znova brez prejetega zadetka

Samir Hadnanović je ostal nepremagan že tretjo tekmo zapored. Vratar Interja je imel proti Napoliju manj dela kot na prejšnjih dveh prvenstvenih tekmah, ko se je izkazal z dvema ubranjenima enajstmetrovkama. Prvi vratar slovenske reprezentance tako vztraja v 287 minut dolgem nizu nepremaganosti, ki bo na resni preizkušnji že prihodnjo soboto, ko bo v Milanu na vrsti mestni derbi. Na naslovnicah današnjih portugalskih športnih časopisov pa se postavlja Jan Oblak. Mladi vratar Benfice je bil namreč junak polfinala portugalskega pokalnega tekmovanja, saj je zaklenil pot do svojih vrat sredi Porta. Aktualni portugalski prvaki so se velikim rivalom zoperstavili v močno spremenjeni zasedbi, tako da je imel slovenski vratar obilo dela, ki ga je z odliko opravil, pa čeprav je imel nasprotnik dobršen del tekme igralca več v polju. Redni del se je končal brez zadetkov, tako da so finalista odločili šele kazenski streli. Nekdanji vratar Olimpije je z zanimivo strategijo kriljenja z rokami zmedel tekmece do te mere, da so kar dvakrat zgrešili okvir vrat, medtem ko je en poizkus kar sam ubranil. Oblak je nepremagan že 531 minut, tako da bomo kmalu spet pogledovali na uro v upanju na nov klubski rekord Benfice.

Brečko nazaj med elito, Jokić proti Barceloni

Slovenska reprezentanca bo imela prihodnjo sezono po vsej verjetnosti vsaj enega predstavnika tudi v najmočnejšem nemškem prvenstvu, saj se je Mišo Brečko s Kolnom prepričljivo veselil napredovanja. Kozlički so si elitno vstopnico zagotovili že prejšnji ponedeljek, ko so premagali Bochum. Petkov remi z Ingolstadtom bo tako romal hitro v pozabo, kakor tudi dva rumena kartona slovenskega bočnega branilca, ki je zadnje srečanje zaključil v 77. minuti. Na pravem prazniku je sodeloval tudi Bojan Jokić, saj je oddelal vseh 90 minut tekme Villarreala proti sloviti Barceloni. Rumeni podmornici je dolgo časa odlično kazalo, a je šampionska zasedba španskega velikana v zaključku tekme tudi z nekaj sreče nadoknadila dva zadetka in do popolnosti spreobrnila rezultat. Jokić je odigral večji del tekme na zelo visoki ravni, čeprav sta akciji za dva zadetka Barcelone stekli prav po njegovi strani.

Sedmi za Fiorentino

Za najbolj atraktivno prvino je bil tokrat zadolžen Josip Iličić. Nogometaš Fiorentine je namreč proti Bologni s prefinjenim udarcem zabil tretji letošnji zadetek v prvenstvu in sedmega v vseh tekmovanjih. Popularni »Jojo« prihaja v zaključku prvenstva v izvrstno formo, nekako tako, kot mu je to uspevalo v prejšnjih sezonah pri Palermu. Nekdanji nogometaš Interblocka je popravil skupno strelsko bilanco v italijanskem prvenstvu na zavidanja vrednih 23 golov, medtem ko je v istem tekmovanju zbral tudi sedemnajst asistenc.

Igralec Tekma Učinek
Samir Handanović Inter-Napoli 0:0 Branil vseh 90 minut in ostal tretjič zapored nepremagan.
Jan Oblak  Porto-Benfica 0:0 (pokal), Benfica-Juventus 2:1 (Uel) Branil vseh 90 minut v pokalu in slavil po enajstmetrovkah, proti Juventusu na klopi za rezervne nogometaše.
Vid Belec Prost konec tedna.  
Gregor Balažic Karpaty-Metalurg Zaporizhya 2:2 Igral vseh 90 minut.
Miral Samardžič Sheriff-Milsami 2:0 Igral vseh 90 minut.
Mišo Brečko Ingolstadt-Koln 1:1, Koln-Bochum 3:1 Proti Bochumu igral vseh 90 minut, proti Ingolstadtu pa je moral v 77. igrišča zaradi drugega rumenega kartona.
Boštjan Cesar Sampdoria-Chievo 2:1 Igral celo tekmo in prejel 16 rumeni karton v sezoni.
Branko Ilič Hapoel Tel Aviv-Maccabi Tel Aviv Izven kadra zaradi kartonov.
Martin Milec Luka Koper-Maribor 0:1, Maribor-Rudar Velenje 0:2 Proti Rudarju igral vseh 90 minut, proti Kopru izven kadra zaradi poškodbe.
Bojan Jokić Villarreal-Barcelona 2:3, Malaga-Villareal 2:0 Proti Barceloni igral vseh 90 minut, proti Malagi na klopi za rezervne nogometaše.
Andraž Struna Konec sezone.  
Aleš Mertelj Luka Koper-Maribor 0:1, Maribor-Rudar Velenje 0:2 Na obeh tekmah igral vseh 90 minut.
Nejc Pečnik Partizan-Crvena zvezda 2:1 Igral vseh 90 minut.
Rene Krhin Bologna-Fiorentina 0:3 Igral do 45. minute.
Kevin Kampl Rapid Dunaj-Salzburg 2:1 Igral vseh 90 minut.
Jasmin Kurtić Torino-Udinese 2:0 Igral vseh 90 minut.
Andraž Kirm Roda-Groningen 1:2 V igro vstopil v 90. minuti.
Tim Matavž PEC Zwolle-PSV 1:2 Izven kadra za tekmo.
Josip Iličić Bologna-Fiorentina 0:3 Igral do 76. minute in dosegel zadetek.
Roman Bezjak Litex-Ludogorets 0:0, Lokomotiv Plovdiv-Ludogorets 1:0 (pokal) V pokalu igral od 64. minute, v prvenstvu do 73. minute.
Valter Birsa Roma-Milan 2:0 Izven kadra za tekmo.


Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA