13.04.2021 | Futsal AA
Vodilni gol Latvije jih je predramil in podžgal

Sinoči si je poleg Slovenije nastop na evropskem prvenstvu zagotovila še Portugalska, obe pa sta se tako pridružili Azerbajdžanu, Bosni in Hercegovini, Hrvaški, Gruziji, Italiji, Kazahstanu, Nizozemski, Rusiji in Španiji. V igri za preboj na EP ostajajo še Slovaška, Moldavija, Srbija, Romunija, Madžarska, Belorusija, Belgija, Finska, Češka in Poljska. Prvenstvo stare celine bo med 19.1. in 6.2. na Nizozemskem.

Spomnimo, Slovenija je bila sinoči s 5:3 boljša od Latvije, v svoji kvalifikacijski skupini je zasedla 2. mesto (6 tekem, 12 točk).

Z dobrim napadom

„Pričakovali smo, da bodo igrali čvrsto in odločno, želeli so si na evropsko prvenstvo. V tekmo so šli 130-odstotno, mi 85-odstotno. Igrali so tako, kot da jim je to zadnja tekma v življenju. Dobra ekipa so, ki bo v prihodnjih letih zelo blizu. Čestitam pa moji ekipi, bilo je malce negotovosti, tekma je bila odprta in ostra, a smo na koncu zasluženo zmagali. Ob polčasu smo se še dodatno domenili, kako in kaj. Vse skupaj smo regulirali z napadom, ki je bil dober,“ je po sinočnji zmagi proti Latviji in vnovični uvrstitvi na evropsko prvenstvo povedal selektor Tomislav Horvat, ki je še dodal: „To je moj največji trenerski uspeh, presrečen sem. Vesel sem, ker bo Slovenija spet igrala na evropskem prvenstvu, kjer se bo merila z najboljšimi!“

Dvignili nivo agresivnosti

„To je bila tekma, ki je odločala. Veliko je bilo v igri, t.j nastop na evropskem prvenstvu. To ni mala stvar. Malce nervozno smo začeli, čeprav smo se zavedali svojih kvalitet. Latvija je ta naš krč na uvodu v tekmo izkoristila. A nas je že prvi prejeti gol prebudil, dvignili smo nivo igre in agresivnost ter zavladali na terenu. Vseh 40 minut smo bili boljši in zasluženo zmagali,“ se je uspeha razveselil kapetan reprezentance Igor Osredkar, pred katerim je že šesti zaporedni nastop na evropskem prvenstvu.

Še kak gol za mirno končnico

„Presenetili so nas s svojo hitrostjo, borbenostjo, konkretnostjo. Malce smo bili uspavani. Po šoku, dobljenem zadetku, smo prevzeli pobudo in uravnotežili tekmo. Tekme nismo vzeli na prelahek način, smo pa morda menili, da bo kar samo prišlo. Latvijci so si precej bolj želeli, predvsem se je to videlo, ko so dobivali nikogaršnje žoge. V drugem polčasu bi morali zabiti še kak gol na prazna vrata, da bi mirneje pripeljali tekmo do konca,“ pa je sklenil Kristjan Čujec, ki se je včeraj spet izkazal s podajami in zadetkoma, hkrati pa je bil s sedmimi doseženimi goli tudi prvi strelec Slovenije v tokratnih kvalifikacijah.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 28.09.2023 | Futsal AA
  Znam seznam za tekmi proti sedemkratnim prvakom
  Članska futsal reprezentanca nadaljuje s tekmami v elitni skupini kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2024. V petek, 6.10., bo v ljubljanski Hali Tivoli gostila Španijo, s katero se bo pomerila tudi nekaj dni kasneje v gosteh (10.10. ob 20.00 v mestu Jaen).
 • 19.09.2023 | Futsal AA
  V Mariboru prigarali prve tri točke
  Slovenska futsal reprezentanca je v 2. tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2024 doma v Mariboru z 2:1 z goloma Maxa Vesela in Tea Turka premagala Češko. S prvo zmago v tem delu kvalifikacij Slovenija ostaja v igri za odhod na svetovno prvenstvo.
 • 19.09.2023 | Futsal AA
  Po prvo zmago v kvalifikacijah za SP 2024
  Nocoj se za našo futsal reprezentanco nadaljujejo kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Ob 18.45 se bo Slovenija v Mariboru v Športni dvorani Tabor pomerila s Češko.
 • 17.09.2023 | Futsal AA
  Po Italiji vse misli pri Češki in Mariboru
  Moška članska futsal reprezentanca je v petek zvečer s tekmo v Italiji začela kvalifikacije za 10. po vrsti svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Uzbekistanu. V torek, 19.9., pa ob 18.45 v Mariboru v Športni dvorani Tabor gostujejo Čehi.
 • 15.09.2023 | Futsal AA
  Iz Italije poraženi, v torek v Mariboru
  Moška članska futsal reprezentanca je s porazom v Italiji (1:3) začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Uzbekistanu. Edini gol za Slovenijo je dosegel Matej Fideršek. V torek, 19.9., se kvalifikacije nadaljujejo: v Mariboru ob 18.45 gostuje Češka.
 • 15.09.2023 | Futsal AA
  Kvalifikacije začenjajo nocoj v Italiji
  V uvodni tekmi v kvalifikacijski skupini varovanci selektorja Tomislava Horvata gostujejo v Italiji, v torek, 19.9., ob 18.45 prva domača tekma tega dela kvalifikacij – v Maribor prihaja Češka.
 • 14.09.2023 | Futsal AA
  V petek Italija, v torek v Maribor
  S tekmo v Italiji proti domačinu moška članska futsal reprezentanca začenja drugi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2024. Varovanci selektorja Tomislava Horvata se bodo v petek zvečer ob 20. uri pomerili za prve tri točke v tem delu kvalifikacij.
 • 13.09.2023 | Futsal AA
  V Italijo odločno in z jasnim ciljem
  Po izjemnem uspehu futsal reprezentance do 19 let, na evropskem prvenstvu v Poreču se je uvrstila v polfinale, v prvi plan prihaja članska reprezentanca. Zasedba selektorja Tomislava Horvata v petek, 15.9., ob 20. uri v Italiji začenja drugi krog kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo.
 • 05.09.2023 | Futsal AA
  Znan seznam za nadaljevanje kvalifikacij za SP 2024
  Članska futsal reprezentanca prihodnji teden, 15.9., s tekmo v Italiji začenja 2. del kvalifikacij za prihajajoče svetovno prvenstvo. Selektor Tomislav Horvat je obelodanil seznam igralcev.
 • 24.08.2023 | Futsal AA
  Med pripravami osredotočeni na Italijo
  Članska futsal reprezentanca je opravila priprave na Rogli, v mislih pa je že september, ko reprezentanca nadaljuje kvalifikacije za svetovno prvenstvo. V prihodnjih štirih mesecih tudi tri kvalitetne domače tekme – 19.9. proti Češki v Mariboru, 6.10. v Ljubljani proti Španiji in 15.12. v Kopru proti Italiji.

DELI NA