07.01.2022 | Futsal U19
Visoka zmaga proti Belgiji

Slovenska mladinska futsal reprezentanca je na močnem turnirju v Poreču prišla do prve zmage. Po porazu proti Franciji so varovanci selektorja Andreja Dobovičnika s 5:1 premagali Belgijo. Jutri se bodo pomerili z Latvijo, v nedeljo sledi obračun proti San Marinu. Tokratni turnir naši mladinski izbrani vrsti služi kot priprava na kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Tekme Slovenije v Poreču:

5.1.
Slovenija – Francija 1:4
 (1:1)

7.1.
Slovenija – Belgija 5:1 (3:0)

8.1.
Slovenija – San Marino (15.30)

9.1.
Slovenija – Latvija (12.30)

Slovenija U19:
Žiga Kneževič Mrak (KMN Bronx Škofije), Aleksander Stanić (KMN Bronx Škofije), Tilen Cupin (KMN Bronx Škofije), Vid Kos (FC Litija), Nik Ambrožič (ŠD Extrem), Andraž Žlindra (ŠD Extrem), Žan Janež (FK Siliko), Jure Suban (FK Siliko), Aljaž Goznik (KMN Meteorplast), Rok Šnofl (KMN Meteorplast), Tilen Rajter (KMN Meteorplast), Alen Ruis (KMN Meteorplast), Gašper Trdin (ŠD Mlinše), Žiga Menard (ŠD Mlinše).

Slovenija je tekmo začela v postavi Žan Janež, Rok Šnofl, Aljaž Goznik, Vid Kos, na golu pa Žiga Menard. Prvi polčas, pa ne le ta, ampak tudi drugi je minil v dominaciji Slovenije, ki je igrala, gradila, napadala in tudi dobro branila svoj gol.

V 5. minuti so naši igralci povedli, s strelom od daleč se je izkazal Gašper Trdin. Tudi za vodstvo 2:0 je poskrbela četvorka Tilen Rajter, Jure Suban, Aleksander Stanić, Žiga Kneževič Mrak. Avtogol je zabil Achalchi, meril je Suban, na drugi vratnici je čakal Stanić. V 14. minuti je Slovenija stresla vratnico, Belgijci so si skoraj zabili še drugi avtogol. Na tem mestu velja omeniti, da so Belgijci do prvega strela prišli v 12. minuti, a je šlo mimo gola. Prav Stanić je v 15. minuti postavil rezultat polčasa – 3:0. V akciji je naša četvorka izigrala Belgijce, Suban je po sredini sam prišel pred golmana, ki je žogo nekako odbil, a je vse pozorno spremljal sidraš Bronxov in zadel za 3:0.

Vmes velja omeniti še domiselno akcijo, bilo je v 14. minuti, po prodoru Janeža, ki je na desni strani pobegnil Belgijcem, ki pa so uspeli po predložku odbiti žogo v kot, sicer bi jo v mrežo pospravil Goznik.

V nadaljevanju je Slovenija še naprej dominirala, Alen Ruis pa je v 34. minuti zadel za 4:0. Pred tem je Trdin lepo preigraval, nase je navlekel dva igralca, potem pa zaposlil soigralca, ki je od daleč po tleh zadel za visoko vodstvo naše izbrane vrste. Na 5:0 je povišal Tilen Rajter, ki je vse naredil sam – ukradel žogo na sredini, stekel proti golu in mojstrsko z strelom ob vratnici postavil piko na i visoki in zasluženi zmagi.

Achbari je v 36. minuti zadel za končnih 5:1.

Tekmo sta si pozorno ogledala tudi selektor članov Tomislav Horvat in Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal in član IO-ja NZS.

»Pokazali smo korak naprej. To je bila drugačna tekma kot prva proti Franciji. Prilagodili smo se dobro igri Belgijcev in zmagali, predvsem pa izpolnili pričakovanja in napotke, ki jih daje selektor Andrej Dobovičnik. Več smo igrali tudi na sidraša, predvsem pa smo težišče igre preselili na sredino terena,« je po tekmi povedal kapetan Žan Janež.

»Proti Franciji smo začeli zaspano, videlo se je, da nismo bili dolgo skupaj. Francija pa je v dveh letih naredila velik korak naprej. V prvem polčasu smo držali z njimi korak, v nadaljevanju je do izraza prišla kvaliteta in tudi njihova boljša fizična pripravljenost. Proti Belgiji smo bili taki, kot je od nas zahteval selektor. Ustvarili smo si precej priložnosti, lahko bi dosegli še kak gol več, začenši pri meni,« pa je tekmo ocenil Aleksander Stanić.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.07.2022 | Futsal U19
  Mladinci najprej z Madžari, mlajši člani v Umag
  V jeseni bodo na delu tudi mlajše futsal reprezentančne selekcije. Tako se bo reprezentanca do 19 let med 25. in 26. oktobrom dvakrat pomerila z Madžarsko. Reprezentanca do 21 let, vodi jo selektor Mile Simeunovič, oktobra odhaja na turnir v Umag.
 • 26.06.2022 | Futsal U19
  Turnir potrdil, da ima Slovenija potencial
  V Poreču se je sklenil močan mednarodni futsal turnir selekcij U19. Pomlajena Slovenija, ki se pripravlja na prihajajoče kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2023., je zasedla končno 7. mesto. V zadnji tekmi tekmovanja je s 5:2 še drugič na tem turnirju premagala Turčijo.
 • 25.06.2022 | Futsal U19
  Turnir bodo sklenili s tekmo proti Turčiji
  Futsal reprezentanca do 19 let bo v nedeljo igrala za končno 7. mesto na mednarodnem turnirju Futsal Week v Poreču. Naša reprezentanca, na turnirju je krepko najmlajša z igralci rojenimi v letih 2004, 2005 in 2006, je po kazenskih strelih danes izgubila proti Grenlandiji (7:8).
 • 23.06.2022 | Futsal U19
  V boju za končno 5. mesto
  S 5:0 jo je porazila Španija, ki je tako kot Poljska s svojo generacijo igralcev rojenih leta 2002 v sklepni fazi priprav na septembrsko evropsko prvenstvo. Slovenija, z dve leti mlajšimi igralci, začenja novo zgodbo, našo izbrano vrsto pa prihodnje leto marca čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo drugo leto.
 • 22.06.2022 | Futsal U19
  S preobratom do prve zmage
  Reprezentanca do 19 let je prišla na turnirju v Poreču do prve zmage. Po tesnem porazu s Poljsko so danes varovanci selektorja Tomislava Horvata s 5:3 porazili Turčijo. Dva gola je dosegel Luka Čop. Jutri se bo Slovenija udarila še s Španijo.
 • 21.06.2022 | Futsal U19
  Po vodstvu Slovenije zmaga Poljski
  Naša futsal reprezentanca do 19 let je odigrala uvodno tekmo na turnirju v Poreču. Tam je bila od njih 3:1 boljša reprezentanca Poljske, ki se s svojo selekcijo U19 (igralci rojeni leta 2002 in mlajši) pripravlja na skorajšnje evropsko prvenstvo, ki bo septembra v Španiji. Edini gol za Slovenijo, bil je tudi vodilni, je zabil Alen Ruis. Slovenija se bo jutri pomerila s Turčijo.
 • 20.06.2022 | Futsal U19
  Uvodoma proti Poljski
  Danes se je zbrala futsal reprezentanca do 19 let. Selektor Tomislav Horvat bo imel na voljo 12 igralcev in tri golmane. Od jutri do nedelje bo reprezentanca trenirala in igrala tekme v Poreču. Uvodna tekma našo reprezentančno selekcijo čaka jutri, v torek, tekmec pa Poljska.
 • 09.06.2022 | Futsal U19
  Reprezentanca po izkušnje na turnir v Poreč
  Konec meseca bo nova generacija futsal reprezentance Slovenije U19 (letnik 2004 in mlajši) imela svoj krstni nastop v okviru mednarodnega futsal turnirja Futsal Week June cup - Poreč 2022, ki se bo igral na Hrvaškem. Selektor Tomislav Horvat je obelodanil seznam igralcev, na katere računa. Zbor je 20. junija.
 • 18.05.2022 | Futsal U19
  Mladinci dobili novega selektorja
  »Hvala Nogometni zvezi Slovenije za potrditev in izkazano zaupanje. Želim si, da ti mladi fantje v reprezentanci do 19 let dobijo učinkovite informacije, kako je igrati na evropski ravni, da si lahko konkurenčen in uspešen. Prvi cilj je napredek v igri, drugi pa uspeh v kvalifikacijah, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo,« je povedal Horvat ob imenovanju.
 • 19.03.2022 | Futsal U19
  Zmanjkalo časa za izenačenje
  Naša mladinska futsal reprezentanca je s porazom proti Srbiji končala kvalifikacije za EP 2022. Varovanci selektorja Andreja Dobovičnika so za konec tekmovanja v Vrnjački Banji priznali premoč Srbiji, ki je na koncu slavila s 4:3.

DELI NA