27.07.2009 | U19
Visok poraz proti Angležem

Štadion Metallurg Donetsk - 19:00 lokalni čas (18:00 po slovenskem času)

Evropsko prvenstvo do 19 let - Skupina A

Gledalcev: 800


SLOVENIJA : ANGLIJA
1:7*
Dimitrov 49'; Lansbury 10', Briggs 18', Welbeck 26', 32', Delfouneso 38', 70', Parker 74'

Slovenija: 1 - Radan,  2 - Jovič, 3 - A. Vučkič, 4 - M. Mevlja, 5 - Rapnik, 6 - Omerovič, 8 - Milec, 9 - Sprečo (od 43. Fink), 11 - Zadnikar, 14 - Rep (c), 16 - Dimitrov (od 79. Črnčič); selektor: M. Kostič

Anglija: 1 - Steele, 2 - Tripper, 4 - Gosling, 5 - Walker, 7 - Welbeck (od 70. Ranger), 10 - Delfouneso, 11 - Lansbury (od 60. Townsend), 12 - Murphy, 16 -  Bennett, 17 - Tute, 18 - Briggs (od 66. Hoyte); selektor: B. Eastick


Med samim tekstovnim prenosom lahko na e-mail tqdcmhrsun?myr-rh pošiljate vaše komentarje o tekmi in vprašanja gostoma, Dejanu Lazareviču in Harisu Vučkiču, ki si bosta tekmo ogledala s tribune.

Začetek tekme:

3' - Rep opazi vratarja Steela na 16 metrov in poskusi s sredine z dolgim lobom in za las zgreši.
4' - Rep strelja s 25 metrov, preko vrat.
5' - Prvi kot za Angleže potem, ko slab predložek Lansburyja v kot izbije Omerovič.
7' - Zadnikar vzame žogo na 25 metrov, poda do Repa, ta zavrne do Spreča, sledni strelja, Steele na mestu. Prva lepa priložnost Slovenije.
10' - Delfouneso z leve poda v sredino do Welbecka, ta s povratno žogo zaposli Lansburyja, ki s šestanjstih metrov neubranlivo meri v levi zgornji kot Radanovih vrat. 0:1 za Angleže, kljub pobudi Slovenije.

Vprašanje Doris:
Zanima me, kakšna se vama zdi ekipa Anglije, glede na to, da so prikazali veliko manj, kot so od njih vsi pričakovali?

Dejan Lazarevič (DL): Angleži sploh niso slaba ekipa, le dosedaj niso prikazali vsega, kar znajo. To potrjujejo tudi dogodki do sedaj na današnji tekmi, ko so pravzaprav zadeli brez, da bi si prej pripravili kakšno resno priložnost.

Vprašanja Roka:
Drgač pa me zanima kako ocenjujeta igro slovenske reprezentance na tem EP?

Haris Vučkić: Igra slovenske reprezentance na tem turnirju ocenjujem kot zelo dobro, vidi pa se, da nam manjka par ključnih igralcev, ki so bili na prejšnjih kvalifikacijah. Kljub temu smo s svojo agresivno in disciplinirano igro, da smo zelo trda ekipa. Manjka nam le malo več sreče in kakšen gol.

19' - Prosti strel Angležev z leve strani, žoga preleti vse, tudi Radana, na drugi vratnici je Briggs, ki zadane z glavo. 0:2.

Kaka je razlika v trenažnem procesu v tujuni in doma?

HV: V tujini so boljši pogoji za delo, večja konkurenca, kar pomeni, še več dokazovanja. Treningi so daljši in napornejši, v angleškem nogometu pa so tudi kvalitetnejši trenerji kot pri nas.

23' - Nevaren strel Tripperja mimo vrat.
24' - Hitra kontra Slovenije, Rep zaposli Dimitrova na desni, ta preigra na levo in poskusi s strelom, branilec preumeri v kot.
24' - Milec iz kota na drugo vratnico, tam je Omerovič, ki žoge ne zadane najbolje in zgreši vrata.
26' - Nenadna hitra žoga z desne, Welbeck priteče z leve sam pred vrata Radana in ga s plasiranim strelom premaga. 0:3.
31' - Prekršek Mileca na sredini igrišča, sodnik Efong mu pokaže rumeni karton.
32' - Dobro uigrana kombinacija Lansburyja in Welbecka, slednji vteče za hrbet slovenski obrambi in brez težav premaga Radana.
34' - Rep je eden izmed redkih razigranih igralcev Slovenije.
35' - Delfouneso steče proti Radanu, slovenski igralec je hitrejši.
36' - Na sredini trčita Jovič in , sodnik Efong Joviču pokaže neposreden rdeči karton.
38' - V gneči po kotu Anglije se najbolje znajde Delfouneso, ki se otrese Rapnika in zabije še peti zadetek za Anglijo.
42' - Lepa žoga v globino, Welbeck steče v prostor in mimo Radana, z golove črte žogo odbije Vučkič.
43' - Menjava pri Sloveniji: Namesto Spreča v igro Fink.
44' - Dimitrov s podajo v prostor za Zadnikarja, ta lepo strelja z leve, strel mimo vrat.
45' - Dve minuti sodnikove nadoknade izgubljenega časa.
45'+2' - Konec polčasa.

Vprašanje Nine:
Fanta, kako komentirata igro soigralcev do sedaj... rezultat je že kar O:5!?

HV: Nina, lepo pozdravljena. Sigurno nama ni lahko, želiva si, da bi fantom lahko pomagala na igrišču. Naši so sprva začeli zelo pogumno, si naredili nekaj priložnosti, potem pa se je tekma nenadoma spreobrnila. Žal, Angleži so ravno proti nam pokazali, kako močni so v resnici in kako hitro lahko kaznujejo nasprotnika.

DL: Lep pozdrav Nini. Strinjam se s Harisom, seveda nama ni lahko, ko ne moreva pomagati, temveč jih lahko samo gledava s tribune in si grizeva nohte. Mislim, da danes nismo imeli sreče pri samem zaključku, Angleži pa so iz prve priložnosti zadeli. Potem je hitro padel še en gol in koncept se je hitro podrl. 

HV in DL: Še en lep pozdrav na Jelovškovo 1.

Vprašanje Doris:
Kako bi ocenila igro slovenske reprezentance? Nam manjka sreče ali pa morda zagnanosti, motivacije?

DL: Mislim, da nam zagnanosti in motivacije nikoli ne manjka. Danes sreča res ni na naši strani.

Vprašanje Jake:
Koliko se pozna odsotnost Krhina ter Božiča, ki sta bila kreatorja igre v prejšnem delu kvalifikacij ne samo na igrišču, vendar tudi izven terena, ali je ekipa zato manj motivirana, samozavestna, kako se obnaša selektor Kostič, kako poskuša zapolniti luknjo, nastalo zaradi odsotnosti kreatorjev igre?

DL: Kot sem rekel v prejšnjem vprašanju, motivacija ni problem. Morda je nekoliko padla samozavest po hitrih zadetkih. Pozna se odsotnost vseh igralcev...Krhina, Božiča, Beriča, Strune, Belca in ostalih. Mi smo na turnirju dali vse od sebe in menim, da kljub današnji tekmi nismo pustili slabega vtisa na evropskem prvenstvu.

2. polčas:

49' - Rep je dolgo držal žogo na sredini, podal do Milca, ta je zaposlil Dimitrova z žogo v prazen prostor. Napadalec Triglava je vtekel po levi in premagal Steelea.  
53' - Angleži z dolgo žogo iz obrambe, na njo steče Delfouneso, Radan hitrejši.
54' - Nova dolga žoga za slovensko obrambo, Murphy steče sam proti Radanu, poskuša s prefinjenim strelom, slovenski vratar je na mestu.
56' - Welbeck na levii izigra Finka, poskusi s strelom z roba kazenskega prostora, strel mimo desne Radanove vratnice.

Vprašanje Aleksandra:
Kako bi ocenila vajino igro na tem prvenstvu in pa igro Alena Vučkiča?

HV: Zadovoljen s prikazanim na tem turnirju, vedno pa je lahko še bolje. Žal mi je, da me ni na tej tekmi, menim, da je bil drugi rumeni karton nepotreben, oziroma malce prestrogo pokazan. Upam, da sem pustil dober vtis pri selektorju. Kar se tiče Alenove igre, menim, da je odigral disciplinirano in na zelo visokem nivoju. Glede na to, da je tukaj veliko skavtov velikih klubov je vprašanje, če ga bodo Domžale lahko zadržale v svojih vrstah.
DL: Lep pozdrav Alexu. S svojo igro sem sicer zadovoljen, še bolj pa bi bil, če ne bi dobil rdečega kartona. Seveda so še rezerve in menim, da bi lahko odigral tudi bolje, vendar v celoti gledano sem zadovoljen. Menim, da je Alen pokazal, da je že sedaj dober igralec, podobno kot je že pokazal na kvalifikacijah in sedaj še na Euru. Pred njim je lepa prihodnost. 

60' - Slalom Benneta po levi, na koncu tudi zaključek, spet je izjemen Radan, ki strel suvereno ustavi.
61' - Menjava Anglija: Namesto Lansburyja v igro Townsend.
62' - Milec poskusi s strelom s 30 metrov, preko vrat.
66' - Menjava Angilja: Namesto Briggsa v igro Hoyte.
70' - Menjava Anglija: Iz igre Welbeck, v igro Ranger.
70' - Napad Anglije po levi strani, nizka podaja pred vrata, kjer je Delfouneso, ki poviša na 1:6. Radan brez možnosti.
74' - Nov hiter napad Angležev, Trippier poda z leve za hrbet slovenske obrambe, kjer je Nile Ranger, ki z lepim strelom po tleh premaga Radana. 1:7.
77' - Rep poskuša z roba kazenskega prostora, slovenski kapetan ni pri strelu, žoga mimo vrat.
77' - Ranger in Murphy se po lepi izmenjavi znajdeta pred Radanom, Murphy ga preigra v desno, toda Radan ga usmeri proti gol avt liniji, v pravem času se vrne Omerovič, ki prestreže podajo proti Rangerju.
79' - Menjava Slovenija: Namesto Dimitrova v igro Črnčič.
80' - Radan brani ena na ena Bennettu.

HV: Kljub sedmim prejetim zadetkom je Radan danes izvrsten.

Vprašanje Matica in Nike:
Mene pa zanima, kdo ima po vajinem mnenju največ možnosti, da postane prvak?

DL: Po videnem danes, je prvi favorit Anglija.

HV: Glede na prikazano, mislim, da je favorit Francija.

84' - Prosti strel za Anglijo na 22 metrov, Bennett izvrstno strelja, Radan z izvrstno parado žogo izbije v kot. Žoga je letela proti stičišču prečke in vratnice.
89' - Rep dolgo preigrava v kazenskem prostoru Anglije, na koncu njegov strel obrani Steele.
90' + 3' - Konec tekme. Slovenija z visokim porazom končuje svoje udejstvovanje na evropskem prvenstvu.

Haris Vučkić in Dejan Lazarevič se zahvaljujeta za vsa vaša vprašanja, katerih je bilo res ogromno, zato med tekmo ni bilo možno odgovoriti na vsa.

Tekst: Matjaž Krajnik/NZS

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA