28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
Verjame v ekipo, ki prihaja po naslov

Za svoj 3. naslov prvaka futsala pokala Terme Olimia se bodo borili tudi igralci ekipe Dobovec MB-Monting – še več, varovanci trenerja Kujtima Morine branijo lovoriko, ki so jo lani takisto v Podčetrtku osvojili proti Mariboru, predlani pa so bili kozli boljši od Litije. Tudi letos je jasno – ekipa trenerja Kujtima Morine je absolutni favorit finalnega turnirja.

Tudi v prenosu, vstopnice po 5 oziroma 3 evre

Vse tekme enega od vrhuncev sezone, 25. sezone pokala Terme Olimia, bodo vidne tudi v prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Finale bo v nedeljo, 1.3., ob 17.30. Vstopnica za dan turnirja stane 5 evrov (odrasli)/ 3 evre (otroci).

Pokal Terme Olimia, polfinale, 29.2.
Siliko – KMN Oplast Kobarid (17.00) (videoprenos na www.nzs.si)
KMN Sevnica – Dobovec MB-Monting (19.30) (videoprenos na www.nzs.si)

finale, 1.3.
zmagovalec para A – zmagovalec para B (17.30) (videoprenos na www.nzs.si)

:: Obvestilo tekmovalnega sektorja 021-020

Lestvica strelcev pokala Terme Olimia v sezoni 2019/2020:
Sebastijan Drobne (KMN Sevnica) 5
Denis Totošković (Dobovec MB-Monting) 4
Domen Krnc (KMN Sevnica) 4
Stefan Popović (FK Siliko) 4

Ne skrivajo

„Dobro smo se pripravili, na treningu so moji igralci pokazali pravo energijo. Tudi zato komaj čakamo, da se finalni turnir začne,“ trener Morina opiše razmere v taboru prvakov.

„Pripravljeni smo, naši cilji so javni. Želimo spet osvojiti pokalni naslov. Vemo, da ne bo lahko. Jasno nam je tudi, to sem igralcem spet povedal in poudaril, da nam ne bo nihče nič poklonil. Vsi bodo zelo motivirani proti nam. Vsega tega se zavedajo, igralci so v dobrem stanju, v takem pa čakamo polfinale,“ nadaljuje Morina.

Prva prepreka do 3. naslova pokalnega prvaka sliši na ime KMN Sevnica. Zasedbi sta se v tej sezoni merili dvakrat, 2:3 in 1:10 je bilo za Dobovec. Kljub dvema zmaga in dejstvu, da so Sevničani v spodnjem delu prvenstvene lestvice, jih Morina ceni in spoštuje, ničesar pa hrvaški trener na klopi Dobovca ne prepušča naključju.

Čakajo presenečenje

„V prvi vrsti se moramo zavedati, da sta to dve različni ekipi: Sevnica v prvem in Sevnica v drugem delu sezone. V nadaljevanju prvenstva 1. SFL so dvignili svojo formo. So ekipa, ki zna igrati futsal. V ekipi imajo nekaj dobrih posameznikov. Kot pa sem uspel zaslediti v napovedi tekme, pa za nas pripravljajo tudi presenečenje. Vse bomo naredili, da jih ustavimo in se uvrstimo v polfinale,“ sporoča Morina v Sevnico, odkoder pa so v minulih dneh prihajale številne besede hvale na račun državnih in pokalnih prvakov.

„Naši igralci so si z igrami tako doma kot v ligi prvakov, kjer smo bili celo šesti v Evropi, to tudi zaslužili. Hvala Mitji Jontezu za vse pohvale, a ne želimo zaspati na lovorikah. Pred nami je del sezone, ko se osvajajo naslovi,“ je jasen Morina, ki priznava, da je zanj in ekipo vsaka tekma pritisk, ki pa si ga ustvarjajo sami – v želji, da zmagujejo in osvajajo. „Ni me strah tekem, imam karakterne in kvalitetne igralce, ki so se zavedali, kam in za kaj prihajajo v ekipo Dobovca. Zelo smo motivirani, dobro pripravljeni in spet lačni dokazovanja!“ še izvemo od sogovornika.

Verjame v vse igralce

V dresu Dobovca ne bo Roka Mordeja. Kapetan okreva po poškodbi kolena. „Vsi vemo, kdo je Rok. Z njim od samega začetka sestavljam ekipo. Zgodilo se je, kar se pač je. Ni časa za jokanje. Cenim in spoštujem vse moje igralce. Prepričan sem, da najdemo način, kako zapolniti vrzel zaovljo poškodbe Roka Mordeja,“ še doda Morina, ki za konec pusti sporočilo za vse ljubitelje futsala: „Finalni turnir pokala Terme Olimia je eden od vrhuncev sezone. Tekme se igrajo za gledalce, brez njih to ni to. Verjamem, da se jih bo precej zbralo v Podčetrtku. Na tem mestu pa še posebno vabilo za naše podpornike, da pridejo na tekmo polfinala, da nam bodo tisti potreben in nujen veter v hrbet!“

Pot Dobovca do polfinala

Pokal Terme Olimia v sezoni 2019/2020, četrtfinale, 2. tekma, 15.1.
FC Litija – Dobovec MB-Monting 0:10 (0:5)
 0:1 Duščak (1.), 0:2 Turk (13.), 0:3 Duščak (15.), 0:4 Totošković (15.), 0:5 Totošković (19.), 0:6 Totošković (25.), 0:7 Turk (25.), 0:8 Čujec (29.), 0:9 Totošković (34.), 0:10 Čeh (34.)

Pokal Terme Olimia v sezoni 2019/2020, četrtfinale, 1. tekma, 13.12.
Dobovec MB-Monting – FC Litija 6:1 (1:1)
1:0 Fetić (4.), 1:1 Ručna (6.), 2:1 Matošević (21.), 3:1 Čujec (26.), 4:1 Matošević (28.), 5:1 Čujec (30.), 6:1 Čeh (35.)

Zmagovalci pokala Terme Olimia (24 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Dobovec MB-Monting 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec z golom Turka do nove lovorike
  Igralci Dobovca so četrtič zapored postali zmagovalci slovenskega pokala Terme Olimia. V finalu zaključnega turnirja v Podčetrtku so premagali Litijo z 1:0 (0:0). Strelec edinega zadetka je bil Teo Turk v 34. minuti. S štirimi naslovi je Dobovec druga najuspešnejša ekipa v slovenskem pokalu.
 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Litija ali Puškar desetega, Dobovec bi četrtega
  Danes se bo sklenila 26. sezona futsal pokala Terme Olimia. Za naslov se bosta pomerila Dobovec in Litija. Prenos tekmo bo na televiziji Šport TV, začnemo ob 19. uri. Pred tekmo bosta podeljeni še dve priznanji – za najboljšo igralko in igralca minulega koledarskega leta.
 • 07.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec se je pridružil Litiji v finalu
  Ekipi Litije in Dobovca sta finalista futsalskega pokala Term Olimia. Litijani so na zaključnem turnirju v Podčetrtku v prvem polfinalu premagali Hišo daril Ptuj s 3:2 (1:1), branilec naslova Dobovec pa je bil z 9:4 (7:2) boljši od Oplasta Kobarida.
 • 06.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Kvartet, ki ima identičen cilj
  V petek se s tekmo med Litijo in Ptujem začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Naslov prvaka bo zvečer začel braniti Dobovec, ki se bo pomeril z Oplastom. Obe tekmi tudi v spletnem prenosu na www.futsal.si!
 • 05.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Petek in sobota v znamenju futsal pokala Terme Olimia
  V Podčetrtku je vse pripravljeno, da v petek in soboto, 7. in 8. maja, gosti zaključni turnir pokala Terme Olimia. Za naslov prvaka v 26. sezoni pokalnega tekmovanja se bodo merili FK Dobovec, FC Hiša daril Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid.
 • 26.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znana para polfinala pokala Terme Olimia
  Danes je bil na sedežu Nogometne zveze Slovenije v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravljen žreb parov polfinala futsal pokala Terme Olimia. Dobovec, FC Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid se bodo med 7. in 8. majem v Podčetrtku pomerili za pokalni naslov.
 • 23.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec, Litija, Ptuj in Oplast na finalni turnir
  Kvartet si je mesto med štiri priboril nocoj na četrtfinalnih tekmah. Žreb parov polfinala pokala Terme Olimia bo v ponedeljek, 26. aprila.
 • 22.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Osmerica v boj za mesto na finalnem turnirju
  Petek, 23.4., nam bo dal tudi udeležence finalnega turnirja pokala Terme Olimia, na sporedu je četrtfinale. O potniku med štiri bo odločala ena tekma. Naslov prvaka brani FK Dobovec. Finalni turnir bo 7. in 8. maja v Podčetrtku.
 • 29.03.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari četrtfinala futsal pokala
  Danes je bil opravljen žreb četrtfinala pokala Terme Olimia. O potniku med štiri bo odločala ena tekma, ki bo na sporedu 23. aprila.
 • 27.03.2021 | Pokal Terme Olimia
  Tudi Oplast med osem v pokalu
  Nocoj se je sklenila osmina finala pokala Terme Olimia, ki se igra 26. sezono. Napredovanje v četrtfinale so si zagotovili FK Dobovec, FC Hiša daril Ptuj, FC Litija, FC Bronx, FK Siliko, ŠD Mlinše, KMN Oplast Kobarid in KMN Meteorplast.  Žreb četrtfinala bo izveden v ponedeljek, 29.03., v prostorih NZS

DELI NA