Velike tri točke za Aluminij

Aluminij - Maribor 3:1 (3:0)

* Športni park, gledalcev 600, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Kasapović (Ljubljana), Mikača (Višnja Gora).
* Strelci: 1:0 Mesec (18.), 2:0 Mesec (42.), 3:0 Kramer (44.), 3:1 Hotić (87.).
* Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Turkalj, Zeba, Kocić, Muminović, Vrbanec, Mesec (od 60. Bizjak), Kramer (od 90. Rebernik), Škoflek, Tahiraj (od 89. Petrović).
* Maribor: Obradović, Karničnik (od 69. Mertelj), Rajčević, Šuler, Hotić, Vrhovec, Bohar (od 46. Uskoković), Ahmedi, Tavares (od 46. Pihler), Novaković, Bajde.
* Rumena kartona: Vrbanec; Hotić.
* Rdeči karton: /.

Mariborska zasedba je vse dvome o naslovu državnega prvaka razrešila že pred gostovanjem v Kidričevem, navkljub okrnjeni zasedbi - iz različnih razlogov so manjkali Luka Zahović, Mitja Viler, Dare Vršič, Marwan Kabha in Denis Šme - pa je le malokdo pričakoval, da bo domača zasedba iz spodnjega dela lestvice vodilni ekipi iz štajerske prestolnice povzročila visok poraz. Aluminij je po deveti zmagi v tej sezoni napredoval na osmo mesto, za sedmouvrščenim Rudarjem iz Velenja zaostaja za dve, pred devetouvrščenim Krškim pa ima točko prednosti.

Izbranci gostujočega stratega Darka Milanića so imeli med tekmo jalovo pobudo, konkretnejši pa so bili gostitelji, ki so se vseskozi organizirano branili in svoje priložnosti iskali v bliskovitih nasprotnih (pol)protinapadih. Prvi so zapretili gosti, poskus Marcosa Tavaresa pa je zletel mimo desne vratnice. Kidričani so svojo prvo resnejšo akcijo v 18. minuti spremenili v zadetek, po predložku Milana Kocića z leve strani pa se je najbolje znašel Hrvat Vedran Mesec in ukanil rezervnega vratarja Matka Obradovića.

Mariborčani so po prejem golu skušali izenačiti, a niso izpeljali obetavnejše akcije, v končnici prvega polčasa pa so prejeli še dva gola. V 42. minuti se je strelec prvega gola znova znašel na pravem mestu po predložku Blaža Kramerja z desne strani in povišal na 2:0, asistent pri drugem golu pa je le dve minuti kasneje z natančno odmerjenim strelom svoje soigralce povedel do prepričljivega vodstva s 3:0.

Milanić je na polčasu v garderobi pustil Tavaresa in Damjana Boharja ter v ogenj poslal Aleksa Pihlerja in Luko Uskokovića, njegovi varovanci pa navkljub pobudi niso uspeli doseči gola po strelih Pihlerja, Dina Hotića in Gregorja Bajdeta. A zagrozili so tudi gostitelji, v 66. minuti pa je Žiga Škoflek po strelu z roba kazenskega prostora zadel okvir vrat. Mariborčani so v sami končnici tekme vendarle ublažili visok zaostanek, edini gol pa je po prostem strelu dosegel Hotić.

Maribor bo v prihodnjem krogu gostil Celje, Aluminij pa bo gostoval v Velenju. Obe tekmi bosta v sredo, 17. maja.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Aluminij, ki lovi prvoligaški obstanek, bo v sosedskem obračunu pričakal novopečenega prvaka. Maribor je imel jeseni s Kidričani nemalo preglavic, kako bo tokrat, ko bodo lahko vijolice zaigrale povsem neobremenjene.

DELI NA