11.05.2024 | Prva liga Telemach
Velike točke Aluminija pri Rogaški

Rogaška - Aluminij 1:4 (0:4)

* Športni center, sodniki: Obrenović, Kordež, Vojska.
* Strelci: 0:1 Schaubach (23.), 0:2 Kljun (36.), 0:3 Tanyi (42.), 0:4 Tanyi (45+3.), 1:4 Mijić (63.).
* Rogaška: Mulalić, Vujčić, Diaby (od 46. Pirtovšek), Flis, Kambič (od 61. Sim), Majcen (od 61. Prenkpalaj), Thalisson, Satchwell (od 46. Majcenić), Korošec, Kregar (od 46. Castro), Mijić.
* Aluminij: L. Jovanović, Jovan (od 77. Kosi), Koblar, Zeljković, Schaubach, Pišek, Jagić, Kljun (od 58. Šubarić), Gorenak (od 77. Brkljača), Tanyi (od 58. Bilji), Matić (od 89. Krapuhin).
* Rumeni kartoni: Korošec, Castro, Prenkpalaj; Jovan, Zeljković, Schaubach, Matić.
* Rdeči karton: /.

Slatinčani in Kidričani so igrali pomemben obračun v boju za obstanek. Rogaški, ki še nima tekmovalne licence za prihodnjo sezono, bi že točka zadostovala za potrditev obstanka, vendar se ni izšlo po njenih željah. Zadnjeuvrščeni Aluminij je že v prvem polčasu s petimi streli v okvir vrat dosegel kar štiri gole in tako postavil trdne temelje zmagi, ki ga je pred zadnjim krogom približala današnjemu tekmecu na osmem mestu na dve točki.

Slatinčani, ki so pogrešali kaznovanega Di Matea Lovrića, so bili prvi, ki so imeli veliko priložnost, ko je v 10. minuti Alen Korošec prišel po levi strani pred Lana Jovanovića, vendar je slednji dobro posredoval.

Gosti, brez kaznovanih Sandra Jovanovića in Tina Martića, so bili prvič nevarni v 18. minuti, ko je Tin Matić s prefinjenim strelom za malo zgrešil cilj. Je bil pa natančnejši Rok Schaubach v 23. minuti, ko je po kotu zadel iz bližine, potem ko mu je Ajdin Mulalić s slabim izbijanjem podaril žogo.

Malce pozneje je Matić žogo poslal čez gol, v 28. minuti pa se je Mulalić izkazal, potem ko je izvrstno reagiral po strelu Gala Gorenaka z glavo s petih metrov.

Je pa odločnejši Aluminij podvojil prednost, ko sta Barnabas Tanyi in Tom Kljun šla v protinapad, slednji pa je nato na koncu žogo poslal pod prečko z 2:0.

V 42. minuti je Tanyi še povečal prednost Kidričanov, ko je po Kljunovi podaji zadel malce z desne strani kazenskega prostora. Isti igralec pa je v sodniškem dodatku še povečal svoj strelski izkupiček, ko je prišel v kazenski prostor in žogo z močnim strelom poslal pod prečko.

Slatinčani so pozneje v enem napadu nekajkrat zapovrstjo poskusili s streli, vendar na koncu žogo poslali visoko čez prečko. V prvi nevarni akciji v drugem polčasu je Erico Castro prišel do strela z glavo, izkazal s je Lan Jovanović. Ta je uspešno posredoval tudi v 55. minuti po novem poskusu gostiteljev z glavo.

Domačini so zmanjšali zaostanek v 63. minuti, ko je Patrik Mijić po Castrovi podaji prišel pred Lana Jovanovića in ga ugnal za svoj deseti gol sezone. Sledilo je mirnejše nadaljevanje brez posebnih nevarnosti za ena ali druga vrata, v 81. minuti pa je znova z glavo streljal Castro, vendar zgrešil cilj.

Rogaška bo v 36. krogu prihodnjo soboto gostovala pri Muri, Aluminij pa bo gostil Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Aluminij
    Sobotno popoldne bo zaznamoval dvoboj spodnjega dela lestvice. Rogaška bi si lahko zagotovila obstanek, Aluminij pa se bo skušal vrniti med žive.

DELI NA