03.11.2009 | A
Velik naval na vstopnice

Zaradi izjemnega povpraševanja po nakupu vstopnic za tekmo z Rusijo so bili na udaru strežniki NZS.si. Slednji so sicer zdržali, nakupi pa so bili zelo upočasnjeni in celo prekinjani. Prodaja se je tako dokončno zaključila šele okrog 15. ure in 50 minut, tekma Slovenija : Rusija pa je zdaj dokončno razprodana.

NZS se je pred domačo tekmo dodatnih kvalifikacij z Rusijo znašla v nehvaležnem položaju. Razlog pa je zgolj eden, število ljubiteljev slovenske nogometne reprezentance, ki bi si želeli v živo podpirati našo reprezentanco, je bilo vsaj trikrat večje od števila razpoložljivih sedežev na mariborskem stadionu. Odločitev NZS glede razporeditve kvot med internetni nakup (4.726 vstopnic), navijaške skupine (2.017), rusko zvezo (1.266), poslovne kupce (730), člane reprezentance (464), sponzorje, oglaševalce in komercialne partnerje (1.145) in t.i. 'nogometno družino' (2.162) je autonomna in transparentna odločitev NZS, ki pa žal ne more zadovoljiti vseh deležnikov, pri čemer se na NZS zavedamo, da bo žal tudi razočaranih veliko.
Pri takem povpraševanju, ki je za nekajkrat preseglo ponudbo, so možnosti uspešnega nakupa vstopnic majhne in tudi drugačna razdelitev kvot bistveno ne bi povečala možnosti za splošno javnost, kvečjemu za nekaj odstotkov. Pri tem je treba poudariti, da ima večina zgoraj omenjenih deležnikov pogodbeno prioritetno možnost nakupa vstopnic, pri drugih, npr. nogometni družini, pa gre za člane NZS, katerih večina si prav tako, kljub temu da dnevno in povečini brez nadomestila delajo v nogometu, ne bo mogla ogledati tekme v živo. Dejstvo je, da bi bil v podobnih primerih edina vsaj delna rešitev večji stadion.

Dolžni smo tudi nekaj tehničnih pojasnil glede samega internetnega nakupa vstopnic. Podobno kot se dogaja ob prevelikih obremenitvah, so strežniki naključno omogočali izpeljavo nakupnega procesa in žal se je prenekateremu potencialnemu kupcu pripetilo, da je bil njegov nakupni postopek prekinjen. Ob tem lahko samo omenimo, da bo NZS razmislila o drugačnih možnostih za podobne tekme, pri čemer se trenutno kot edina uveljavljena možnost ponuja žreb.

Naj na koncu vseeno poudarimo, da bomo reprezentantom predali sporočilo, da bo 14. in 18.11. 2009, pa čeprav samo pred TV sprejemniki (TV SLO 2), z njimi večstotisoč navijačev.

Srce bije za Slovenijo!

Tekst: NZS/US
Foto: NZS/Taka

SORODNE NOVICE

 • 24.03.2023 | A
  Po zmagovalnem uvodu po uspešno nadaljevanje v Stožice
  Slovenska reprezantanca je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 odprla s tremi točkami. Bijol, Vipotnik, Brekalo in Oblak, ki so stopili pred novinarske mikrofone, so se strinjali, da je zmaga v Kazahstanu dober začetek, a je potrebno uvodu že v nedeljo dodati uspešno nadaljevanje.
 • 23.03.2023 | A
  Prvenca Brekala in Vipotnika za preobrat in zmago Slovenije
  Reprezentanca Slovenije je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 odprla z zmago. Slovenci so v oddaljeni Astani po preobratu ugnali Kazahstan, tri točke sta s strelskim prvencem v dresu izbrane vrste priigrala David Brekalo in Žan Vipotnik.
 • 23.03.2023 | A
  Slovenija danes pričenja kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 16. uri po slovenskem in 21. uri po lokalnem času v Astani začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024.
 • 22.03.2023 | A
  Kek: Igramo za Slovenijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 16. uri po slovenskem in 21. uri po lokalnem času v Astani začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka, med katerimi manjkata Andraž Šporar in Jasmin Kurtić, nekaj pa je še načetih igralcev, imajo za obračun s Kazahstanom tri točke.
 • 22.03.2023 | A
  Slovenci prispeli v Astano, popoldan uradni trening
  Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj po sedem ur dolgem letu nekaj čez 22.00 po slovenskem času prispela v Astano, ki je naše fante pričakala z desetimi stopinjami pod ničlo. Reprezentanci se je pridružil tudi Vanja Drkušić, ki je v kazahstansko prestolnico priletel iz Sočija.
 • 21.03.2023 | A
  Bijol: Ne bežimo od vloge favorita
  Slovenska nogometna reprezentanca se intenzivno pripravlja na uvodni kvalifikacijski tekmi proti Kazahstanu in San Marinu. Fantje so včeraj trenirali na igrišču z umetno podlago v Kranju, danes pa na naravni zelenici v Nacionalnem nogometnem centru Brdo
 • 20.03.2023 | A
  Slovenska reprezentanca pričela s pripravami na uvodna kvalifikacijska obračuna
  Slovenska nogometa reprezentanca se je zbrala na Brdu pri Kranju, kjer se bo pripravljala na uvodni tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka bodo v četrtek ob 16.00 gostovali v Kazahstanu, medtem ko jih v nedeljo, 26. marca čaka še obračun s San Marinom v ljubljanskih Stožicah.
 • 20.03.2023 | A
  Šeško in Celar pred začetkom kvalifikacij strelsko dobro razpoložena
  Pred kratkim je selektor slovenske A reprezentance Matjaž Kek objavil seznam igralcev, na katere bo računal na kvalifikacijskih obračunih proti Kazahstanu in San Marinu. V tem času so slovenski reprezentanti opravili še zadnje klubske dolžnosti in pretekli konec tedna sta bila v svojih klubih strelsko uspšena Benjamin Šeško in Žan Celar. Jan Oblak je že drugič zapored ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.
 • 14.03.2023 | A
  Znan seznam Slovenije za začetek kvalifikacij
  Slovenska reprezentanca bo konec marca pričela s kvalifikacijami za Evropsko prvenstvo 2024. Slovenski selektor Matjaž Kek je predstavil seznam vpoklicanih igralcev za tekmi s Kazahstanom in San Marinom, ki bosta 23. in 26. marca.
 • 13.03.2023 | A
  Lovrić podal za zmago, Vombergar znova med strelci
  Bližajo se kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v sklopu katerih bo Slovenija v marcu igrali proti Kazahstanu in San Marinu, slovenski reprezentanti pa v svojih klubih nadaljujejo z dobro formo.

DELI NA