03.11.2009 | A
Velik naval na vstopnice

Zaradi izjemnega povpraševanja po nakupu vstopnic za tekmo z Rusijo so bili na udaru strežniki NZS.si. Slednji so sicer zdržali, nakupi pa so bili zelo upočasnjeni in celo prekinjani. Prodaja se je tako dokončno zaključila šele okrog 15. ure in 50 minut, tekma Slovenija : Rusija pa je zdaj dokončno razprodana.

NZS se je pred domačo tekmo dodatnih kvalifikacij z Rusijo znašla v nehvaležnem položaju. Razlog pa je zgolj eden, število ljubiteljev slovenske nogometne reprezentance, ki bi si želeli v živo podpirati našo reprezentanco, je bilo vsaj trikrat večje od števila razpoložljivih sedežev na mariborskem stadionu. Odločitev NZS glede razporeditve kvot med internetni nakup (4.726 vstopnic), navijaške skupine (2.017), rusko zvezo (1.266), poslovne kupce (730), člane reprezentance (464), sponzorje, oglaševalce in komercialne partnerje (1.145) in t.i. 'nogometno družino' (2.162) je autonomna in transparentna odločitev NZS, ki pa žal ne more zadovoljiti vseh deležnikov, pri čemer se na NZS zavedamo, da bo žal tudi razočaranih veliko.
Pri takem povpraševanju, ki je za nekajkrat preseglo ponudbo, so možnosti uspešnega nakupa vstopnic majhne in tudi drugačna razdelitev kvot bistveno ne bi povečala možnosti za splošno javnost, kvečjemu za nekaj odstotkov. Pri tem je treba poudariti, da ima večina zgoraj omenjenih deležnikov pogodbeno prioritetno možnost nakupa vstopnic, pri drugih, npr. nogometni družini, pa gre za člane NZS, katerih večina si prav tako, kljub temu da dnevno in povečini brez nadomestila delajo v nogometu, ne bo mogla ogledati tekme v živo. Dejstvo je, da bi bil v podobnih primerih edina vsaj delna rešitev večji stadion.

Dolžni smo tudi nekaj tehničnih pojasnil glede samega internetnega nakupa vstopnic. Podobno kot se dogaja ob prevelikih obremenitvah, so strežniki naključno omogočali izpeljavo nakupnega procesa in žal se je prenekateremu potencialnemu kupcu pripetilo, da je bil njegov nakupni postopek prekinjen. Ob tem lahko samo omenimo, da bo NZS razmislila o drugačnih možnostih za podobne tekme, pri čemer se trenutno kot edina uveljavljena možnost ponuja žreb.

Naj na koncu vseeno poudarimo, da bomo reprezentantom predali sporočilo, da bo 14. in 18.11. 2009, pa čeprav samo pred TV sprejemniki (TV SLO 2), z njimi večstotisoč navijačev.

Srce bije za Slovenijo!

Tekst: NZS/US
Foto: NZS/Taka

SORODNE NOVICE

 • 24.06.2024 | A
  Kek: Srečo je treba izzvati
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 21. uri v Kölnu igrala zadnjo tekmo v skupini C evropskega prvenstva v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka se bodo merili z Angleži in so po remijih z Danci in s Srbi, obakrat je bilo 1:1, še v igri za napredovanje v osmino finala.
 • 23.06.2024 | A
  Brez strahu nad Angleže
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 21. uri v Kölnu igrala odločilno tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V igri je preboj v osmino finala, tekmec pa prvi favorit skupine Anglija. V slovenskem taboru so prepričani, da ji lahko ob novi dobri predstavi zagrenijo življenje.
 • 23.06.2024 | A
  Informacije za obiskovalce - navijače bo ogrevala Siddharta
  Slovenska reprezentanca na tretji tekmi z Anglijo odloča o svoji usodi na evropskem prvenstvu 2024. Za čim boljšo pripravljenost navijačev bo s posebnim koncertom poskrbela Siddharta, ki bo ogrevala Slovence v fan coni Tanzbrunnen.
 • 22.06.2024 | A
  Boštjan Cesar: Igralci so pripeljali to poezijo do zadnje tekme
  Reprezentanca je po petkovi regeneraciji opravila trening pred tekmo z Anglijo, ki bo odločala o tem, ali se bodo Slovenci prebili v izločilne boje evropskega prvenstva v Nemčiji. Prva razmišljanja pred torkovim obračunom z Angleži je predstavil pomočnik selektorja Boštjan Cesar, ki ima z Angleži veliko izkušenj.
 • 21.06.2024 | A
  Dokler smo v igri, ne bomo spustili glav
  Slovenska nogometna reprezentanca se je po četrtkovem neodločenem izidu 1:1 proti Srbiji v Münchnu že vrnila v svojo bazo v Wuppertal ter opravila regeneracijski trening s pogledom, usmerjenim že proti Angliji, ki jo na evropskem prvenstvu v Nemčiji čaka v torek ob 21. uri v Kölnu. Novo presenečenje ni izključeno, pravijo Slovenci.
 • 20.06.2024 | A
  Kek: Ekipi se bo to enkrat vrnilo
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po dramatičnem razpletu tekme 2. kroga evropskega prvenstva v Nemčiji, ko je Slovenija v Münchnu igrala 1:1 s Srbijo, dejal, da je po eni strani ponosen, po drugi pa je priokus razočaranja. A kot je dodal, se bo ekipi to enkrat vrnilo.
 • 20.06.2024 | A
  Odlična predstava Slovencev, ki so v zadnji sekundi ostali brez zgodovinske zmage
  Nogometaši Slovenije so bili v Münchnu na pragu prve zmage na evropskem prvenstvu, a so po vodstvu, za katerega je zadel Žan Karničnik, v zaključnih sekundah podaljška izgubili dve točki.
 • 20.06.2024 | A
  Odštevanje do tekme s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu. Po neodločenem izidu z Danci bodo izbranci Matjaža Keka poskusili točkovni izkupiček izboljšati na obračunu s Srbijo. Ta pa po porazu z Angleži zmago v četrtek nujno potrebuje, Slovenijo pa bi tri točke popeljale na prag osmine finala.
 • 20.06.2024 | A
  Navijaška mrzlica narašča
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v Münchnu v četrtek igrala drugo tekmo evropskega prvenstva, ko se bo pomerila s Srbijo. V bavarski prestolnici je bilo dan pred pričakovanim romanjem tisočih slovenskih nogometnih navdušencev na tekmo, ki bi lahko odločala o napredovanju v izločilne boje tekmovanja, zaznati vse več slovenskih barv.
 • 19.06.2024 | A
  Novinarska konferenca pred tekmo s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Tekmec bo Srbija. Slovenci se zavedajo, da jim zmaga praktično že prinaša izločilne boje, tako da so misli usmerjene tudi v tri točke, a z zavedanjem, da bo na drugi strani kakovosten tekmec.

DELI NA