13.08.2013 | A
Večina zadržana, blestel novinec

Predstavniki najmočnejše slovenske izbrane zasedbe so tik pred odhodom na Finsko odigrali še nekaj pomembnih klubskih tekem. Skupni učinek je bil tokrat nekoliko slabši, glavni junak pa Roman Bezjak, ki si je z odličnimi igrami tudi prislužil vpoklic v reprezentanco.

Slovenska reprezentanca bi znala v letošnji sezoni imeti kar nekaj predstavnikov v elitni UEFA Ligi prvakov, saj si je »play-off« zagotovilo kar pet nogometašev, ki se trenutno pripravljajo na prijateljsko tekmo s Finsko. Mariborčani so, tudi z izdatno pomočjo Jasmina Handanovića, Martina Milca in Željka Filipovića, ubranili minimalno prednost proti Apoelu, ki so jo potrdili tudi z gladko prvenstveno zmago nad Krko. Odličen je bil predvsem reprezentančni vratar, saj je ohranil nedotaknjeno mrežo na obeh tekmah in proti Novomeščanom tudi ubranil kazenski strel. Tim Matavž in Roman Bezjak sta odigrala ključno vlogo pri napredovanju PSV-ja in Ludogorca. Član nizozemskega velikana je namreč dosegel vodilni zadetek proti Zulteju iz najstrožje kazni, nekdanji napadalec Celja pa je tik pred koncem tekme s Partizanom izsili prekršek za enajstmetrovko in posredno poslal nasprotnega branilca pod prho. Matavž si je nato za prvenstveno tekmo privoščil malce oddiha, novinec med reprezentanti pa je še enkrat več zablestel v bolgarskem prvenstvu, saj je dosegel drugi zadetek na derbiju s sofijskim CSKA-jem. Kevin Kampl ni imel za seboj najboljšega tedna, kljub novim dvem asistencam na računu. Salzburg je namreč izpadel iz kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov, Kampl pa je za nameček staknil še lažjo poškodbo na tekmi avstrijskega prvenstva, tik pred odhodom na reprezentančni zbor.

Tri tekme so že za nogometaši v 2. Bundesligi, kjer imamo Slovenci prav toliko predstavnikov.Kolnova Mišo Brečko in Dominic Maroh nista zadovoljna z uvodnim izkupičkom, saj so »kozlički« remizirali prav na vseh tekmah, tudi ta konec tedna pri Paderbornu. Še točko manj ima v enakem obdobju na računu Dynamo iz Dresdna, ki je pred domačimi gledalci priznal premoč Union Berlinu. Zlatku Dediću v zadnjih petnajstih minutah tekme ni uspelo spreobrniti rezultata. Precej boljše pa gre Andražu Kirmu pri Groningenu, ki ima stoodstotni izkupiček po dveh tekmah nizozemskega prvenstva. Slovenski vezist je tudi tokrat oddelal vseh 90. minut na igrišču, čeprav je bil manj učinkovit kot v 1. krogu.

Reprezentanti na delu v Italiji še vedno vztrajajo z igranjem pripravljalnih tekem. Samir Handanović je moral proti slovitemu Realu iz Madrida dvakrat po žogo v mrežo, enkrat tudi po strelu Christiana Ronalda. Sassuolo je prepričljivo premagal Mantovo s pomočjo Jasmina Kurtića od 17. minute tekme, Rene Krhin pa v 66. minutah igre ni uspel preprečiti poraza Bologne proti WBA-ju. Veseli vse boljša forma Siniše Anđelkovića, ki bo očitno letos pomemben član ožje obrambne linije Palerma, ki je nedavno porazil Cremonese. Po dolgem času pa se lahko nadejamo tudi aktivne vloge slovenskega reprezentanta v najmočnejši španski ligi, saj Bojan Jokić v dresu Villarreala kaže zavidljiv nivo pripravljenosti.

IgralecTekmaUčinek
Samir Handanović Pripravljalna: Inter-Real Madrid 0:3 Igral do 66. minute.
Jasmin Handanović Maribor-Apoel 0:0, Maribor-Krka 3:0  
Vid Belec Olhanense  
Mišo Brečko Paderborn-Koln 1:1 Igral celo tekmo.
Martin Milec Maribor-Apoel 0:0 Igral celo tekmo.
Bojan Jokić Pripravljalne: Villarreal-Fiorentina 2:0, Villarreal-Sporting Gijon 4:1 Igral celo tekmo s Sportingom iz Gijona.
Dominic Maroh Paderborn-Koln 1:1 Igral do 77. minute.
Andraž Struna Legia Gdansk - Cracovia Krakow 3:1 Izven kadra za tekmo.
Siniša Anđelkovič Pripravljalna: Palermo-Cremonese 2:1 Igral celo tekmo.
Dejan Kelhar Qabala-Inter Baku 3:2 Na klopi za rezervne nogometaše.
Željko Filipovič Maribor-Apoel 0:0, Maribor-Krka 3:0 Prvo tekmo odigral v celoti in prejel rumeni karton, na drugi igral od 68. minute.
Rene Krhin Pripravljalna: WBA-Bologna 2:0 Igral do 66. minute.
Jasmin Kurtić Pripravljalna: Sassuolo-Mantova 4:0 Igral od 17. minute.
Andraž Kirm Groningen-Utrecht 2:0 Igral celo tekmo.
Valter Birsa Genoa  
Zlatko Dedić Dynamo Dresden-Union Berlin 1:3 Igral od 75. minute.
Tim Matavž Zulte-PSV 0:3, PSV-NEC 5:0 Prvo tekmo odigral v celoti in dosegel vodilni zadetek iz enajstmetrovke, izven kadra za drugo tekmo.
Roman Bezjak Partizan-Ludogorec 0:1, Ludogorec-CSKA Sofia 3:0 Prvo tekmo odigral v celoti in izsilil najstrožjo kazen, drugo tekmo igral do 77. minute in dosegel zadetek.



Tekst: MKo
Foto: MaK

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA