21.05.2013 | U15
V zaključku sezone več priložnosti za mlade

Klubska sezona gre počasi h koncu, kar s pridom izkoriščajo mladi nogometaši, ki dobivajo vse več prložnosti za dokazovanje. Tudi reprezentanti pri tem niso nobena izjema, saj nabirajo prepotrebne izkušnje med člansko konkurenco in si utirajo pot na veliki oder. Nekateri imajo sicer pomembno vlogo v udarnih klubskih sredinah že nekaj časa, tisti, ki šele trkajo na vrata prvih moštev, pa cenijo vsako ponujeno minuto na zelenici.

Reprezentanti do 21 let so v veliki večini člani udarne enajsterice klubov, ki nastopajo v Prvi ligi Telekom Slovenije. V minulem tednu so kar štirje odigrali dve tekmi, na katerih je nase opozoril Andraž Šporar. Slednji je za Olimpijo na gostovanju v Celju zabil kar dva gola in prekinil strelski post, ki je trajal od lanskega novebra. Prvi zadetek je dosegel po lepem diagonalnem strelu z roba kazenskega prostora, drugega po hitri akciji zeleno-belih, ko se je znašel iz oči v oči z vratarjem domačih. Pri Celjanih velja omeniti povratek Blaža Vrhovca po poškodbi, ki je dobil priložnost v drugem polčasu tekme z Mariborom. Vrhovec je prejel že dvanajsti rumeni karton v sezoni.

Med reprezentanti, ki so v povprejčju letnik mlajši, sta prav tako največ pozornosti pritegnila nogometaša Olimpije in Celja. Centralni branilec Nemanja Mitrovič je dočakal svoj prvenec med prvoligaši, ko je iznajdljivo zatresel mrežo Aluminija z glavo. Dobri znanec Olimpije, sedaj pomemben član Celja, Miha Zajc pa je prvič med člansko prvoligaško konkurenco videl rdeče, saj je moral proti svojemu nekdanjemu klubu predčasno pod prho zaradi dveh rumenih kartonov. Prvič po lanskem oktobru je dočakal svojo priložnost tudi Dejan Trajkovski, ki je v nekoliko premešani enajsterici državnih prvakov začel tekmo v Domžalah. Končala se je z remijem.

Selekcija Slovenije U-19 prepozna še enega strelca, ki prihaja iz vrst ljubljanske Olimpije. Po več kot petih mesecih počitka, predvsem zaradi poškodbe, je svojo priložnost dočakal Anže Zorc in jo tudi odlično izkoristil. V zadnji četrtini tekme proti Aluminiju je vnesel veliko živahnosti in v sodnikovem podaljšku dosegel tudi zadetek, že tretjega v letošnji sezoni. Med mladinci je bil najbolj obremenjen Gregor Bajde, ki je odigral dve tekmi in v Mariboru zapravil lepo priložnost za zadetek. Na dveh frontah pa se je boril tudi Domžalčan Jernej Papež. V Prvi ligi Telekom Slovenije je zbral štiri minute, za mladinsko ekipo Domžal pa kljub zajetni minutaži ni uspel preprečiti slavja vijoličastih.

Najboljše volje so bili ta konec tedna verjetno člani izbrane vrste U-18. Tilen Klemenčič in Domen Črnigoj sta dobila prvoligaško družbo v Petarju Stojanoviču in Dinu Hotiću, ki sta dočakala lepo priložnost v dresu državnih prvakov na tekmi v Domžalah. Oba sta pomagala tudi mladinski ekipi, s tem da je Hotić moral z igrišča v končnici prvega polčasa zaradi izključitve. Dva gola sta zabila Jure Curk in Alen Ožbolt. Prvi je zajetno pomagal mladinski ekipi Gorice pri zmagi nad Šampionom z 8:1, drugi pa je bil edini strelec Domžal za dragoceno točko z Mariborom pri kadetih.

Kadetska reprezentanca je še naprej ponosna na Tilena Klemenčiča in Jona Gorenca Stankovića, ki sta za člansko ekipo Triglava oziroma Domžal oddelala prav vseh razpoložljivi 180 minut. Omeniti velja še Marka Krivičiča iz Kopra, ki je zadel za zmago rumeno-modrih nad Krko v mladinski kategoriji.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA