V torek in sredo se delijo polfinalne vstopnice

V torek in sredo bomo dobili tri polfinaliste letošnje izvedbe Pokala Slovenije. Pred povratnimi obračuni najbolje kaže Celjanom, ki bodo v torek v soboški Fazaneriji branili prednost štirih zadetkov. Triglav bo v Novi Gorici napadel gol zaostanka po porazu v prvi tekmi, Kidričane pa v polfinale pelje tudi remi z zadetki v dvoboju s Krko.

 

MURA - CELJE

Murska Sobota, 24. oktober, 14:00. Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Prvi polfinalist letošnjega Pokala Slovenije bo znan v torkovem popoldnevu, ko se bodo v Fazaneriji udarili nogometaši Mure in Celja. Grofje se v prekmursko prestolnico podajajo z lepo prednostjo, saj so minuli teden v mrežo črno-belih pospravili kar štiri zadetke. Rumeno-modri so si z visoko zmago na stežaj odprli polfinalna vrata, a zasedba trenerja kljub prednosti še ni glasno proslavila napredovanja. V celjskem taboru poudarjajo, da je potrebno odigrati še povratno srečanje, v katero bodo Štajerci krenili z dodatnim motivom, saj so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije doživeli boleč poraz. Aluminij se je po preobratu in golu v izdihljajih dvoboja dokopal do izjemno pomembne zmage, s katero so Celjani zdrsnili na osmo mesto lestvice. Dušan Kosič ob uspešnih predstavah v pokalnem tekmovanju še vedno čaka na ligaško zmago, bodo grofje uteho vnovič našli v pokalnem obračunu?

Mura bo na domači zelenici verjetno zahtevnejši tekmec kot pred tednom dni, ko so se z gostovanja na Savinjskem vračali s štirimi zadetki v svojem golu. Obramba Prekmurcev z vratarjem Šafarićem na čelu ni našla pravega orožja za zaustavitev Luke Šušnjare in Filipa Dangubića, ki sta si razdelila vlogo osrednjih junakov. Luka Bobičanec in soigralci ran po visokem pokalnem porazu niso uspeli zaceliti niti v drugoligaškem dvoboju s Krko, ki je kot prva v tej sezoni iz Murske Sobote odnesla tudi točke.  Kot je v napovedniku pred tekmo z Dolenjci dejal tudi Žiga Kous, se soboška četa, kljub visokemu zaostanku, ne predaja in bo v tekmo pred svojimi pristaši krenili v lov po zmago, s katero bi bilo morebitno slovo od pokalnega tekmovanja zagotovo bolj prijetno. Lahko črno-beli v povratnem dvoboju vseeno poskrbijo za nemir v vrstah Celjanov?

 

ALUMINIJ - KRKA

Novo mesto, 25. oktober, 14:00. Neposredni prenos: NZS.si

Po prvem četrtfinalnem tednu je največ neznank povezanih s spopadom Krke in Aluminija. Srečanje v Kidričevem ob zmagovalcu ni ponudilo niti zadetkov, po neodločenem rezultatu v prvi tekmi pa so pred gostovanjem na Dolenjskem v nekoliko boljšem položaju Kidričani. Četo trenerja Slobodana Gruborja med polfinaliste pelje tudi remi z vsaj enim doseženim zadetkom. Če se bo tudi povratni četrtfinalni obračun zaključil z začetnim izidom, bo o napredovanju odločal polurni podaljšek, s katerim imajo Novomeščani v tej sezoni že nekaj izkušenj. Varovanci Borivoja Lučića so po takšnem receptu iz pokalnih bojev izločili krškega prvoligaša, v soboto pa so samozavest še okrepili z zmago v Murski Soboti. Sachem Wilson je z dvema goloma Muri zadal prvi ligaški poraz v letošnji sezoni, Dolenjci pa so z zmago podaljšali niz uspešnih predstav. Lahko farmacevti najdejo tudi recept za nov preboj v polfinale Pokala Slovenije?

Krka se je med zadnje štiri udeležence pokalnih bojev prebila že v lanski sezoni, z igranjem med polfinalisti pa se lahko pohvalijo tudi pri Aluminiju. Kidričani so še vedno edini udeleženec pokalnega finala, ki se je do odločilne tekme o naslovu pokalnega prvaka prebil s statusom drugoligaša. Do preboja v letošnji finale Novomeščane in Kidričane loči vsaj še 270 minut nogometa, a tudi za rdeče velja, da so med vikendom poskrbeli za dodatno mero samozavesti. Kidričevska zasedba je bila uspešne v knežjem mestu, po domačem vodstvu pa sta za preobrat in zmago gostov poskrbela Matic Vrbanec in Anton Rogina, ki se je v izdihljajih srečanja razveselil prvoligaškega prvenca. Z zmago v Celju je Aluminij prekinil ligaški zmagovalni post, ki je trajal vse od konca avgusta, v Pokalu Slovenije pa so Žiga Škoflek in soigralci že dokazali, da so lahko izjemno učinkoviti. Dekansko mrežo so namreč zatresli kar sedemkrat, kolikokrat bodo natančni na Portovalu?

 

GORICA - TRIGLAV KRANJ

Nova Gorica, 25. oktober, 17:15. Neposredni prenos: NZS.si

Maribor in Olimpija bosta prvi četrtfinalno srečanje odigrala 11. novembra, v prvoligaškem dvoboju pa se bosta za polfinalno vstopnico v sredo udarili tudi enajsterici Gorice in Triglava. Kranjčani bodo po tesnem porazu v minulem tednu na severu Primorske lovili preobrat in gol zaostanka, potem ko je prvo srečanje v korist sinje-modrih odločil Amarachi Osuji. Nigerijec je v polno meril po natančnem predložku Amela Džuzdanovića, ki bi si po dveh poškodbah kolena ter dolgem in mučnem okrevanju težko zamislil lepšega povratka na nogometne zelenice. Goriško moštvo si je na Gorenjskem priigralo minimalno prednost, ki sicer še ne zagotavlja polfinala, a prinaša lepo popotnico za povratno srečanje, v katerem bo zasedbi Mirana Srebrniča zadostoval tudi remi. Goričani bodo iskali vrnitev v zmagovalne tirnice, saj so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije pokleknili pred Domžalami.

Nov poraz so vknjižili tudi nogometaši Triglava, ki so bili že v petek neuspešni v Ljubljani. Elvis Džafić je moral trikrat pobrati žogo iz svoje mreže, kranjska obramba pa bo morala delovati nekoliko bolje v sredo, ko bo padla odločitev o uvrstitvi v polfinale Pokala Slovenije. V primeru kranjske zmage z 0:1 bi tudi v Novi Gorici spremljali polurni dodatek, vsaka zmaga z več kot zgolj doseženim golom pa bi orlom prinesla slavje. Gorica in Triglav se v Pokalu Slovenije na Primorskem še nista pomerila, so pa Goričani nogometaše Triglava dvanajstkrat gostili v sklopu Prve lige Telekom Slovenije. Statistika je na strani Primorcev, saj kranjski prvoligaš v novogoriškem Športnem parku še ni slavil. Ob šestih zmagah gostiteljev se je še šest tekem razpletlo z delitvijo točk. Lahko orli v sredo pridejo do zgodovinske zmage?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.

DELI NA