V taboru finalistk zaskrbljeni zaradi poškodb

Pokalni obračun deklet, danes ob 16. uri na koprski Bonifiki, prinaša vnovičen obračun starih znanec – na klopi Teleing Pomurja bo sedel Bojan Jančar, na drugi strani pa Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudarja Škale.

Finale Ženskega pokala 2014/15:

20.5. ob 16h: ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Rudar Škale

Stadion: ŠRC Bonifika
Glavna sodnica: Aleksandra Česen
Video prenos: NZS.si

Napočil je čas za Velenjčanke

»Nekaj napak nam je še ostalo. Zadnjo tekmo nismo igrali dobro v prvem delu, v drugem pač. Upamo na najboljše,« pove Uršnik, ki želi klubu iz Velenja priboriti naslov, ki bil prava vzpodbuda za nadaljnje delo. »Obeta se nam pravi taktični boj, a dejstvo je – vse je odvisno od naših deklet in kakšen dan bodo imele. Ob dobrem dnevu je vse mogoče,« verjame v svoje varovanke Uršnik.

»Napočil je čas za naš uspeh. Pazljivi in pozorni bomo, prepričan sem, da nam lahko uspe,« še pristavi velenjski strateg. »Kdor bo dal prvi gol, bo v veliki prednosti. Četudi se nam to zgodi, lahko ujamemo tekmice. Imamo dobro ekipo. Ko pa bomo zabile gol, bomo še pridobile na samozavesti,« je prepričan Uršnik, ki pa ima nekaj težav s sestavo ekipe. Moira Murič in Maja Jevtič sta poškodovani, manjkali sta tudi na zadnjih prvenstvih tekmah.

Dovolj dinamita

»S sredo in finalom se ne obremenjujemo. V prvenstvu nam je malce padel motiv, zdaj sem prepričan, da bo spet pravi,« Bojan Jančar ne dvomi, da njegova dekleta na Bonifiki ne bi imela dovolj dinamita in volje za obranitev naslov.

V Beltincih se zavedajo, da odloča ena tekma, takrat pa je vse mogoče. »Zavedamo se, da smo favoritinje, od tega ne bežimo, vlogo sprejemamo,« hrabro nadaljuje Jančar, ki ima prav tako nekaj težav s sestavo ekipe. Poškodovani sta Andreja Nikl in Manja Rogan. »Ne vem, kako bom sestavil ekipo. Upam, da bom lahko računal na vse razpoložljive sile.«

Pozabiti na vse

V Beltincih računajo tudi na podporo s tribun, prav tako jo bodo imele Velenjčanke.
»To bo tipična pokalna tekma. Nihče ne bo popuščal. Velenjčanke nimajo kaj izgubiti, mi pa bomo diktirale tekme. Vem, da de bodo tekmice branile. Želim si, da bi povedli,« še pove Jančar, ki opozarja, da so njegove nogometašice dobro fizično pripravljene in da so v Beltincih pozabili na vse dosedanje tekme in obračune z ekipo iz Šaleške doline.

Najboljše strelke v ekipah v sezoni 2014/2015:

Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 49
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 40

Moira Murič (ŽNK Rudar Škale) 23
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 19

Letošnji medsebojni obračuni (SŽNL):

4. krog:
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Teleing Pomurje Beltinci 1:8

13. krog:
ŽNK Teleing Pomurje Beltinci – ŽNK Rudar Škale 4:0

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Znana para polfinala ženskega pokala
    Letos je na sporedu jubilejna 25. sezona ženskega nogometnega pokala. V oddaji Pod prečko, ki jo predvaja Sportklub, je bil nocoj opravljen žreb polfinala. Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana.
  • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Ptujčanke prvič v polfinalu
    V četrtfinalu Ženskega pokala NZS so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, ŽNK Ljubljana ter WFC Drava Ptuj in ŽNK Olimpija Ljubljana.
  • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Kamere v Radomljah, naslov brani ŽNK Mura Nona
    Sreda prinaša četrtfinale ženskega pokala NZS. Tekme bodo v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in na Ptuju. Spletni prenos tekme se začne ob 14. uri, pred kamerami pa ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Ljubljana. Sezona pokalnega tekmovanja je s tekmama predkroga, pripadel je Ptujčankam in Primorkam, vstopila v 25. sezono
  • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Deseta jubilejna lovorika za Muro
    Igralke Mure None so zmagovalke ženskega pokalnega tekmovanja, potem ko so v finalu v Celju premagale branilca naslova Olimpijo s 3:1 (0:0).
  • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Mura desetič ali Olimpija tretjič
    Danes se bosta ob 16.30 v Celju na štadionu Z'dežele za naslov prvakinj ženskega pokala NZS pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, vstop na tekmo pa je prost.
  • 05.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Oboji po pokal, lovorika le ena
    Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 22 tekem (trinajst zmag Pomurja oz. ŽNK Mure Nona, osem Olimpije, ena tekma se je končala z remijem), od prve medsebojne, 23.8. 2015, bo že skoraj osem let. Takrat je bilo 10:0 za Pomurke. V pokalu NZS sta se ekipi pomerili petkrat, prve tri tekme so dobile Pomurke, zadnji dve Olimpija.
  • 05.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Pripravljene in motivirane za sobotni pokalni finale
    V soboto bo v Celju nogometni praznik, del spektakla na celjskem štadionu Z'dežele pa bo tudi finale ženskega pokala NZS – pomerili se bosta zasedbi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.
  • 03.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Vodilni ekipi lige še za pokalni naslov
    Za naslov najboljšega v ženskem pokalu se bosta na celjskem štadionu Z'dežele pomerili zasedbi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.
  • 19.04.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Olimpija in Mura v finalu ženskega pokala
    Igralke Olimpije in Mure None so finalistke nogometnega pokala. Olimpija, ki brani pokalno lovoriko, je v polfinalu s 4:0 (4:0) premagala Ljubljano, Mura Nona pa Radomlje Medex s 4:1 (1:0). Finale bo 6. maja v Celju.
  • 18.04.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Za finale pokala pred kamerami
    Za mesto v finalu se bosta v Ljubljani pomerili ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana, v Murski Soboti pa bosta pot v finale iskali ŽNK Mura Nona in ŽNK Radomlje Medex.

DELI NA