V taboru finalistk zaskrbljeni zaradi poškodb

Pokalni obračun deklet, danes ob 16. uri na koprski Bonifiki, prinaša vnovičen obračun starih znanec – na klopi Teleing Pomurja bo sedel Bojan Jančar, na drugi strani pa Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudarja Škale.

Finale Ženskega pokala 2014/15:

20.5. ob 16h: ŽNK Teleing Pomurje – ŽNK Rudar Škale

Stadion: ŠRC Bonifika
Glavna sodnica: Aleksandra Česen
Video prenos: NZS.si

Napočil je čas za Velenjčanke

»Nekaj napak nam je še ostalo. Zadnjo tekmo nismo igrali dobro v prvem delu, v drugem pač. Upamo na najboljše,« pove Uršnik, ki želi klubu iz Velenja priboriti naslov, ki bil prava vzpodbuda za nadaljnje delo. »Obeta se nam pravi taktični boj, a dejstvo je – vse je odvisno od naših deklet in kakšen dan bodo imele. Ob dobrem dnevu je vse mogoče,« verjame v svoje varovanke Uršnik.

»Napočil je čas za naš uspeh. Pazljivi in pozorni bomo, prepričan sem, da nam lahko uspe,« še pristavi velenjski strateg. »Kdor bo dal prvi gol, bo v veliki prednosti. Četudi se nam to zgodi, lahko ujamemo tekmice. Imamo dobro ekipo. Ko pa bomo zabile gol, bomo še pridobile na samozavesti,« je prepričan Uršnik, ki pa ima nekaj težav s sestavo ekipe. Moira Murič in Maja Jevtič sta poškodovani, manjkali sta tudi na zadnjih prvenstvih tekmah.

Dovolj dinamita

»S sredo in finalom se ne obremenjujemo. V prvenstvu nam je malce padel motiv, zdaj sem prepričan, da bo spet pravi,« Bojan Jančar ne dvomi, da njegova dekleta na Bonifiki ne bi imela dovolj dinamita in volje za obranitev naslov.

V Beltincih se zavedajo, da odloča ena tekma, takrat pa je vse mogoče. »Zavedamo se, da smo favoritinje, od tega ne bežimo, vlogo sprejemamo,« hrabro nadaljuje Jančar, ki ima prav tako nekaj težav s sestavo ekipe. Poškodovani sta Andreja Nikl in Manja Rogan. »Ne vem, kako bom sestavil ekipo. Upam, da bom lahko računal na vse razpoložljive sile.«

Pozabiti na vse

V Beltincih računajo tudi na podporo s tribun, prav tako jo bodo imele Velenjčanke.
»To bo tipična pokalna tekma. Nihče ne bo popuščal. Velenjčanke nimajo kaj izgubiti, mi pa bomo diktirale tekme. Vem, da de bodo tekmice branile. Želim si, da bi povedli,« še pove Jančar, ki opozarja, da so njegove nogometašice dobro fizično pripravljene in da so v Beltincih pozabili na vse dosedanje tekme in obračune z ekipo iz Šaleške doline.

Najboljše strelke v ekipah v sezoni 2014/2015:

Monika Conjar (ŽNK Teleing Pomurje) 49
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje) 40

Moira Murič (ŽNK Rudar Škale) 23
Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale) 19

Letošnji medsebojni obračuni (SŽNL):

4. krog:
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Teleing Pomurje Beltinci 1:8

13. krog:
ŽNK Teleing Pomurje Beltinci – ŽNK Rudar Škale 4:0

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 24.08.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Trojec suvereno v polfinale
  ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci so se z zmagami v četrtfinalu Ženskega pokala NZS pridružili v polfinalu ŽNK Olimpiji Ljubljana.
 • 23.08.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Začenja se četrtfinale ženskega pokala NZS
  Enajst dni po začetku ligaškega tekmovanja se bo jutri v sredo, 24.8.,začela 24. sezona pokalnega tekmovanja. V prvem krogu sodeluje šest ekip, proste pa so pokalne prvakinje ekipa ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 11.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Olimpija do 2. pokalnega naslova
  ŽNK Olimpija Ljubljana je z golom Ane Milović prišla do 2. pokalnega naslova. V finalu v Celju so varovanke trenerja Mikija Kondiča z 1:0 porazile ŽNK Ljubljano, ki je v finalu pokala zaigrala prvič.
 • 11.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Olimpija po 2. naslov, Ljubljana lovi prvega
  Danes od 15.30 naprej se v Celju igra finale Ženskega pokala NZS, tekmeca sta ŽNK Olimpija Ljubljana in Ljubljana, prenos tekme je na Sportklubu.
 • 10.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Zaveda se, da je lažje loviti kot pa braniti
  »Pripravljene smo na zaključek sezone,« odločno pove Manja Rogan, kapetanka ljubljanske Olimpije, ki bo v sredo v Celju lovila svojo 2. pokalno lovoriko. Tekma proti ŽNK Ljubljana se začne ob 15.30.
 • 10.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V Celju mestni ljubljanski derbi za pokalni naslov
  Pred nami je pokalna sreda, ko bo v Celju podeljena prva članska lovorika v tej sezoni ženskega klubskega nogometa. V finalu pokala se bosta pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana, tekma se začne ob 15.30.
 • 08.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Z Ljubljano prvič, v Celju že igrala finale pokala
  »Sobotna tekma nam je dala nekaj podatkov, kaj moramo popraviti in narediti pred sredinim finalom pokala,« je uvodoma povedala Lucija Grad, nogometašica ŽNK Ljubljana. Ta klub bo svoji krstni sezoni v članski konkurenci v sredo, 11.5., ob 15.30 v Celju igral finale pokala NZS, na drugi strani bo ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 06.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V finalu pokala članic tudi VAR tehnologija
  Medtem ko je prišlo državno prvenstvo SŽNL v sklepno fazo, pred nami so še trije krogi, pa bo v sredo jasno, kdo bo postal pokalni prvak. Za naslov najboljšega v ženskem pokalu se bosta pomerili zasedbi ŽNK Ljubljane in ŽNK Olimpije Ljubljana. Tekma bo v sredo, 11. maja,  ob 15.30 na celjskem štadionu Z'dežele.
 • 16.04.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Za pokalni naslov Olimpija in Ljubljana
  ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana sta finalista ženskega pokala. Finale bo na sporedu v Celju, 11 maja. Olimpija je v današnjem polfinalu izločila Radomlje (4:1), Ljubljana pa Ptujčanke (7:0).
 • 15.04.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Za finale pokala, prenos iz Radomelj
  V konkurenci so še štiri ekipe, polfinalna para pa sta ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana ter ŽNK Ljubljana – ŽNK Doxakey. Tekmo iz Radomelj boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na Nzs.si.

DELI NA