V pričakovanju informativnega dne

Letos mineva šestindvajset let od ustanovitve Gimnazije Šiška ter sedemnajst let dela v nogometnih oddelkih v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije. Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET) ima za sabo sedemdesetletno tradicijo ter dvanajst let sodelovanja z Nogometno zvezo Slovenije.

Na tem mestu bi vas radi povabili na informativni dan, ki bo tokrat potekal v petek, 15 .februarja!

Na Gimnaziji Šiška, kot vodilni šoli s športnimi oddelki v Sloveniji, razpolagajo z znanjem, izkušnjami in optimalnimi pogoji za kvaliteten športni razvoj ter možnostjo pridobitve odlične izobrazbe v gimnazijskem programu. V šolskem letu 2018/19 se tako na Gimnaziji Šiška šola 450 kategoriziranih športnic in športnikov, od tega preko 150 nogometašic in nogometašev.

Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠČ PET) ima v Srednji tehniški in strokovni šoli v programu ekonomski tehnik dobro razvit vzgojno-izobraževalni model, ki mladim športnikom omogoča, da so uspešni v šolanju in napredujejo tudi v vrhunskem športu. V šolskem letu 2018/19 je v obeh programih več kot 300 kategoriziranih športnic in športnikov, od tega 200 nogometašic in nogometašev.

Vpis deklet v omenjene športne oddelke v zadnjih letih narašča, zato so v letu 2013 vodstva Gimnazije Šiška, Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET) in Nogometne zveze Slovenije sklenila dogovor, da se v šolskem letu 2014/2015 bodočim dijakinjam omogoči vpis v dekliški nogometni oddelek v okviru oddelkov Gimnazije Šiška in ŠC PET. Trenutno je v nogometni oddelek vpisanih 32 deklet, večina izmed njih je članic mlajših ženskih nogometnih reprezentanc Slovenije.

Športni delavci nosimo veliko odgovornost, da mladim športnikom in športnicam posredujemo ustrezne informacije o možnostih usklajevanja udejstvovanja v vrhunskem športu s šolanjem, zato vas vljudno prosimo za pomoč pri posredovanju navedenih informacij in izročitvi tega obvestila zainteresiranim nogometašicam, ki obiskujejo deveti razred osnovne šole, da bi se z vašo pomočjo lahko pravilno odločile pri svoji izbiri za nadaljnje šolanje.

Gimnazija Šiška in Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET) želita vsem nadarjenim športnicam omogočiti možnost kvalitetnega izobraževanja in športnega razvoja, zato vabimo vse zainteresirane nogometašice in njihove starše oziroma skrbnike na informativni dan.

Informativni dan bo potekal v petek, 15. 2. 2019, za vsa zainteresirana dekleta, ki se želijo vpisati v nogometni oddelek deklet, po naslednjem razporedu:

1. predstavitev dela v dekliškem nogometnem oddelku na ŠC PET (Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana) ob 10.30 h, na lokaciji Celjska ulica 16 v Ljubljani;

2. predstavitev dela v dekliškem nogometnem oddelku na Gimnaziji Šiška ob 12.00 h, na Aljaževi ulici 32 v Ljubljani;

3. ogled treninga nogometnega oddelka deklet bo okoli 13.00 h na nogometnem igrišču poleg Gimnazije Šiška.

:: Predstavitvena zgibanka Dekliškega nogometnega oddelka

Priporočamo ogled obeh šol in njunih možnih izobraževalnih smeri.

Za informacije o pogojih za vpis v program sta vam na voljo:

• Tomaž Urbančič, športni koordinator dekliškega nogometnega oddelka Gimnazije Šiška (041 990 794; 01 500 78 41; tomaz.urbancic@guest.arnes.si)

• Iztok Žižek, športni koordinator nogometnega oddelka deklet Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije (041 516 859; iztok.zizek@scpet.si).

Za vse druge informacije pa vam je na voljo strokovna služba v okviru tehničnega sektorja NZS:

• Tina Kelenberger, vodja dekliškega nogometnega oddelka dijakinj 1. in 2. letnika (031 868 706; 04 27 59 445; tina.kelenberger@nzs.si)

• Petra Mikeln, vodja dekliškega nogometnega oddelka dijakinj 3. in 4. letnika (041 375 108; 04 27 59 449; petra.mikeln@nzs.si).

Tekst: Nzs.si
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 11.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Gimnazija Šiška v polfinalu svetovnega prvenstva
  Dijaki Gimnazije Šiška so v četrtfinalu svetovnega srednješolskega prvenstva premagali Libanon z 2:0 in se uvrstili v polfinale, kjer se bodo pomerili z reprezentanco Slovaške.
 • 11.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Podelili Pokal devetih vrednot
  Na stadionu Dragao so 23. marca podelili Pokal devetih vrednot.
 • 06.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Dijaki Gimnazije Šiška na SP v Beograd
  Dijaki nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška so se danes odpravili na 26. svetovno srednješolsko nogometno prvenstvo, pod okriljem ISF, ki ga bo gostila Srbija, natančneje Beograd.
 • 01.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Projekt Nogomet za prijateljstvo vstopa v sedmo sezono
  18. marca se je v Moskvi pričela že sedma sezona mednarodnega družbeno-odgovornega projekta za otroke pod nazivom Nogomet za prijateljstvo. Projekt poteka v organizaciji ruskega podjetja Gazprom, uradnega partnerja Uefa lige prvakov.
 • 27.03.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci podelili kartone staršem
  Pretekli konec tedna se je v športni dvorani Baza odvijal nogometni turnir, na katerem so se predstavile nogometna šole Boštjana Cesarja in Bojana Jokića, Marinka Galića, Roberta Korena, Mateja Mavriča Rožiča in Boštjana Krefta ter dve ekipi ONŠ Ljubljana.
 • 07.11.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Praznik ženskega nogometa se začne že ob 12. uri
  Prav Gornja Radgona bo med 12. in 14. uro gostila Festivalni dan dekliškega in ženskega nogometa, kjer se bodo dekleta, mame, tete, babice preizkusile v igranju nogometa, predvsem pa v igrah, ki so tako ali drugače povezane s to čudovito igro.
 • 19.10.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Finale lige SOS tudi letos v NNC Brdo
  Finale lige SOS je že drugo leto zapored potekalo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Udeležilo se ga je kar 15 ekip iz cele Slovenije in več kot 100 nogometašev, ki so uživali vrhunske pogoje in dokazali, da nobena ovira ni previsoka za uživanje v športu.
 • 27.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan Nogometa za vse v NNC Brdo
  Dan Nogometa za vse je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo praznovalo kar 170 udeležencev.
 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.

DELI NA