20.04.2023 | 2. SNL
V prenosu NZS dvoboj Beltinčanov in Grosupeljčanov

Drugoligaše do konca sezone loči še pet tekem, boj za vrh lestvice pa je znova tesnejši. Rogaška, ki bo gostovala v Dobu, ima dve točki prednosti pred Aluminijem. Kidričani že v petek gostujejo v Dekanih, pred kamero NZS pa se bodo srečali Beltinčani in Grosupeljčani.

Petek, ob 16.30: JADRAN DEKANI - ALUMINIJ
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: /

Dekančani so v dvoboju z Rogaško prišli do točke in tako pomagali Kidričanom, ki pred zadnjimi petimi krogi 2. SNL lovijo dve točki zaostanka za vodilnimi Slatinčani. Štajerci so bili na domačem igrišču boljši od Beltinčanov, odpor katerih so strli v drugem polčasu. Za pomembno zmago rdečih sta zadela Daniel Skiba in Nik Marinšek, ki je zdaj že pri 16 zadetkih. Omenjeni dvojec je v jesenskem delu sezone zatresel tudi mrežo Jadrana, ki je v Kidričevem doživel najvišji poraz sezone (4:1). A pozor, poraz v 11. krogu je bil predzadnji za Primorce, ki so zatem izgubili še na drugi tekmi nadaljevanja sezone, ko so jih premagali Biljenci. Desetouvrščeni zasedbi lige za nekoliko boljšo uvrstitev manjka zgolj kakšna zmaga več, doslej so namreč nabrali že 12 remijev.

 

Sobota, ob 16.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Jure Žagar
Prepoved igranja: Nejc Klašnja in Anže Šparovec (Brinje)
Neposredni prenos: NZS.si

V sobotnem delu sporeda bodo odigrane štiri tekme, kamera NZS bo na prekmurski ravnici pospremila dvoboj Beltinčanov in Grosupeljčanov. Gostitelji sobotnega obračuna se bodo na domači zelenici pobirali po dveh zaporednih porazih, saj so jih po Slatinčanih premagali še Kidričani. To sta bila tudi prva poraza zasedbe Damjana Gajserja v nadaljevanju sezone, Beltinci pa s petim mestom ostajajo lepo presenečenje letošnje sezone. Za hit pomladi pa lahko že zdaj proglasimo Brinje, Grosupeljčani v drugem delu prvenstva igrajo kot prerojeni. Kadrovska prevetritev med zimskim premorom je bila zadetek v polno, saj je ekipa Gorana Markovića najuspešnejša ekipa pomladi. Letošnji novinci v 2. SNL so šest od sedmih preizkušenj, izgubili pa so zgolj z Aluminijem. Lan Piskule je pred dobrim tednom odločil dvoboj z Bistrico, se bo dolenjski niz nadaljeval tudi v Prekmurju?

 

Sobota, ob 16.30: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - NAFTA 1906
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: Nejc Bračko (Bistrica) ter Žan Kumer (Nafta)

V Slovenski Bistrici odštevajo dneve do pokalnega obračuna z Mariborom, še prej pa ekipo trenerja Gorana Stankovića čaka domača ligaška tekma. Pred vijoličastimi bodo pod Pohorjem gostovali še modri iz Lendave, ki to pomlad močno nihajo v svojih predstavah. Nogometaši Nafte v nadaljevanju sezone še niso povezali dveh pozitivnih rezultatov, po porazu v Kranju so nazadnje remizirali s Fužinarjem. Bistričani so pri zbiranju točk v nadaljevnaju sezone podobno (ne)uspešni, za mirnejši zaključek sezone pa bi potrebovali še kakšno zmago. Dobljani in Krčani, ki na dnu lestvice zaostajajo za šest točk, se lahko z morebitno zmago hitro nevarno približajo. Bistričani so jeseni že vzeli mero Lendavčanom, pod goricami sta za slavje Štajercev zadela Jaša Martinčič in Nejc Bračko, ki v soboto nima pravice nastopa. S kakšno popotnico se bodo rdeči podali v dvoboj z Mariborom?

 

Sobota, ob 16.30: PRIMORJE EMUNDIA - KRŠKO
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Maj Fogec (Primorje) ter Timotej Rešetič (Krško)

Z Mariborčani so se v četrtfinalu pokalnega tekmovanja udarili Ajdovci, ki so dobro podobo v Ljudskem vrtu nadgradili z zmago v Velenju. Sinovi burje so bili manj uspešni v Novem mestu, saj so po enajstmetrovki Josipa Majića ostali brez točk. Rdeče-črni so z 31 točkami že dodobra oddaljeni od Krčanov, ki bodo tokratni gostje moštva Milana Anđelkovića. Posavci lovijo točke, s katerimi bi ohranili upe za drugoligaški obstanek, le-ta pa jim trenutno beži za šest točk. Zasedba Roka Zorka je zaostanek že nekoliko znižala z zmago v Dobu in remijem proti Biljam, lahko v Ajdovščini vnovič ostanejo neporaženi? Oktobra sta se nasprotnika razšla z delitvijo plena.

 

Sobota, ob 16.30: VITANEST BILJE - ILIRIJA 1911
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: /

Nogometaši Ilirije so jezo po treh zaporednih porazih stresli nad Dobljane, ki so jim v Šiški zabili kar pet zadetkov. S tremi goli se je znova proslavil Matej Poplatnik, ki zdaj z 20 goli vse močneje koraka proti strelski kroni. Ljubljančani z 42 točkami na četrtem mestu 2. SNL nimajo pravega rezultatskega pritiska.. To velja tudi za šeste Biljence, ki z dvema točkama zaostanka lovijo pete Beltinčane. Čeprav so Prekmurci izgubili zadnji dve tekmi, pa se črno-beli niso uspeli zavihteti na peto mesto, saj so sami zapadli v serijo neodločenih rezultatov. Ekipa Dominika Beršnjaka je v zadnjih tednih nanizala kar štiri zaporedne remije, po Rudarju, Primorju in Krki je brez zadetkov remizirala še s Krškim. Prav učinkovitost je težava Primorcev, ki so na sedmih tekmah nadaljevanja 2. SNL zadeli štirikrat, le enkrat na zadnjih štirih tekmah. Bamba Susso, ki se je s Poplatnikom dolgo boril za vrh ligaške lestvice strelcev, v drugem delu sezone še ni zadel.

 

Nedelja, ob 16.30: ROLTEK DOB - ROGAŠKA
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: Tibor Gorenc Stanković (Dob)

Če dvoboj v Biljah ne bo imel pravega rezultatskega naboja, pa tega ni moč zapisati za obračun v Dobu. Gostitelji potrebujejo točke, da se v coni izpada približajo mestom, ki zagotavljajo obstanek v 2. SNL, gostje iz Rogaške Slatine pa po remiju z Jadranom znova nekoliko bolj nervozno pogledujejo proti drugouvrščenim Kidričanom. Nogometaši Aluminija bodo srečanje 26. kroga prvenstva odigrali že v petek, Slatinčani pa bodo nove točke napadali v nedeljskem popoldnevu. Vodilna ekipa lige je tudi v Dobu postavljena v vlogo favorita, a velja opozorilo, da Slatinčani s štirih gostovanj pri modrih še nikoli niso prinesli zmage. Ob treh porazih so edini remi iztržili v sezoni 2018/19. Kako bo v nedeljo?

 

Nedelja, ob 16.30: RUDAR VELENJE - KRKA
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: Omar Kočar (Rudar)

Novomeščani so po štirih zaporednih remijih našli recept za zmago, enajstmetrovka Josipa Majića je bila dovolj za skalp Primorja. Tretjeuvrščeni Dolenjci kljub zmagi ostajajo sedem točk za drugim Aluminijem, ki je v času novomeškega zmagovalnega posta nekoliko okrepil svojo prednost. Kakšna bo razlika po 26. krogu tekmovanja? Krka bo v nedeljo gostovala pri velenjskem Rudarju, pri knapih, ki so se pred dobrim tednom pravtako veselili zmage. Velenjčani so po zgolj točki na predhodnih štirih tekmah premagali Kranjčane, za slavje v gorenjski prestolnici sta poskrbela Omar Kočar in Filip Kosić. Prvi v nedeljo ne bo imel pravice nastopa, bodo pa skušali varovanci trenerja Adnana Zildžovića ponoviti jesenski scenarij, ko so z remijem že prekrižali načrte Dolenjcev.

 

Nedelja, ob 16.30: FUŽINAR VZAJEMCI - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: Belmin Bobarić in Hasan Muzaferović (Triglav)

Še tretja nedeljska drugoligaša preizkušnja bo odigrana na Koroškem. Fužinar spomladi svoje tekme gosti na Prevaljah, kamor se tokrat odpravljajo Kranjčani. Skorajšnje sosedi na lestvici - med 11. Ravenčane in 13. Kranjčane so se vrnili zgolj Velenjčani - ločita dve točki razlike, oktobrski obračun pa so na domači zelenici dobili nogometaši Triglava. Orli so brez točk ostali v zadnjem krogu, ko so, kot že zapisano, izgubili z Rudarjem, nekoliko uspešnejši pa so bili Ravenčani, ki so po treh porazih odščipnili točko lendavski Nafti. Za 29. točko Fužinarja je v uvodu drugega polčasa zadel Chris Cener, ki je z osmimi točkami najboljši strelec svojega moštva.

Tekst: PDo
Foto: NK Brinje Grosuplje

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA