07.10.2013 | U15
V dobri formi ob pravem času

Selekciji Slovenije U-19 in U-21 se v teh dneh temeljito pripravljata na pomembne kvalifikacijske tekme, ki so tik pred vrati. Če gre soditi po predstavah mladih reprezentantov v klubskih sredinah, pa se lahko slovenski ljubitelji nogometa nadejamo obilice užitkov tudi ob spremljanju mladih upov v dresih z državnim grbom.

Selektor slovenske reprezentance U-21 Tomaž Kavčič veliko upov polaga na Harisa Vučkića, ki je praktično sam premagal mlado zasedbo West Bromwicha. Srake so namreč na gostovanju slavile s 3:4, mladi slovenski reprezentant pa je odigral celo tekmo, zabil dva gola in prispeval še asistenco. 90 minut igre in pomembna zmaga je tudi za Enejem Jeleničem v Serie B. Padova je doma premagala Varese, kar pa ni zadostovalo za vzpon iz zadnjega mesta prvenstvene lestvice. Ažbe Jug pri Bordeauxu še ni v prvem planu, a tudi gretje rezervne klopi na tekmi Uefa lige prvakov proti Maccabiju iz Tela Aviva zagotovo dobro dene njegovemu nadaljnjemu razvoju. V Prvi ligi Telekom Slovenije so bili minuli konec tedna najbolj učinkoviti Koprčani. Matej Palčič se je v Celju razveselil že tretjega zadetka v sezoni, rezervist Matej Pučko je priigral najstrožjo kazen, Miha Blažič pa je znova vseh 90 minut pomagal kanarčkom do nedotaknjene mreže.  Dobra partija je še za Mitjo Lotričem, manj razpoložena pa sta razumljivo bila Miha Zajc in Blaž Vrhovec, ki nista navdušena nad devetim mestom Celja v prvenstvu. Domžalčani, Žiga Kous, Erik Janža in Žan Majer, igrajo pod vodstvom novega trenerja kot prerojeni, silovit razvoj pa uspeva tudi Tinetu Kavčiču pri močni Gorici. Nogometaši Maribora in Olimpije so bili tokrat pod povečanim pritiskom, ki ga običajno prinaša veliki derbi. Po obračunu se je smejalo Maticu ČrnicuAndraž Šporar pa je še vedno jezen na vratnico. Med nogometaši, ki so na zadnje nosili dres reprezentance U-20, je uspel preboj v udarno enajsterico vse boljšega Rudarja hitremu Denisu Klinarju, medtem ko se Rok Baskera in Andraž Žurej, ki je proti Kopru stresel celo vratnico, spogledujeta z mestom v začetni postavi Olimpije oziroma Celja. Nejc Pečovnik in David Lonzarič sta v drugi slovenski nogometni ligi odigrala celotno tekmo za Aluminij proti Veržeju, a ostala praznih rok, saj so tri točke presenetljivo romale v Prlekijo.

Prvi zvezdnik mladinske reprezentance Slovenije, ki kvalifikacije za Evropsko prvenstvo začenja v četrtek proti Angliji, je zagotovo Maks Barišič. Novi član AC Milana je pretekli teden odigral že drugo tekmo novo-ustanovljene mladinske Uefa Lige prvakov, ko so rdeče-črni s 3:1 odpravili škotski Celtic. Barišiču se sicer ni uspelo vpisati med strelce, zato pa sta se veselila njegova nekdanja soigralca pri Kopru, Matic Reja in Marko Krivičič, ki sta za zmago kanarčkov proti farmacevtom v mladinski ligi prispevala zadetek. Domen Črnigoj je dvanajst minut igre dočakal v članski ekipi Kopra proti Celju in po čudovitem prodoru vknjižil asistenco. Dobro so bili razpoloženi tudi Mariborčani na delu v Veržeju v drugi slovenski nogometni ligi. Žarel je predvsem branilec Damjan Vukliševič, ki je priključitev članski ekipi Maribora proslavil z odločilnim zadetkom proti Aluminiju. Blaž Poljanec, ki je zadnjič nosil dres reprezentance U-18, pa je dosegel vodilni zadetek za mladince Triglava in zmago nad Jadranom iz Dekanov.

Kadetska izbrana vrsta, ki je nedolgo nazaj neuspešno naskakovala preboj iz prvega dela kvalifikacij za Evropsko prvenstvo, se ponaša kar s štirimi strelci zadetkov v mladinski ligi. Dva je zabil Matic Marcius na štajerskem derbiju proti Mariboru, ki so ga s 3:4 dobili vijoličasti. Domžale so pripravile nonet velenjskemu Rudarju, dveh zadetkov se je veselil Tom Kolar, enega pa je zabil Žan Žužek. Ljubljanski derbi so dobili nogometaši Interblocka, za katere je zabil David Tijanič, ki je tik pred koncem tekme z Olimpijo zastreljal enajstmetrovko. Mladinci Aluminija pa so z 2:1 odpravili Gorico, čeprav je Tilen Ahec moral predčasno pod prho.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA