V četrtfinalu tudi Krka in Olimpija

Sreda je dala še drugega in tretjega četrtfinalista letošnje izdaje Pokala Slovenije. Po Velenjčanih, ki so si napredovanje včeraj priigrali v Dekanih, so se med osem najboljših ekip prebili še nogometaši Olimpije in Krke. Zmaji so bili boljši od Turnišča, Dolenjci so ugnali Dob.

Ljubljančani se z gostovanja v Turnišču, kjer je srečanje spremljalo okrog 600 ljubiteljev okroglega usnja, vračajo z zmago in izidom 2:0. Prednost bi lahko bila še višja, saj so zeleno-beli že v uvodnih minutah zapravili nekaj priložnosti, domačo mrežo pa je v 35. minuti, po predložku Andraža Kirma, načel Blessing Eleke. V nadaljevanju so nekoliko pogumneje zaigrali tudi Prekmurci, nekajkrat nevarno krenili na polovico Olimpije, ki pa je zmagovalca dokončno odločila štiri minute pred koncem dvoboja, ko je ob debiju v polno meril Leon Benko, tudi on po podaji Kirma.

Tesnejša odločitev o zmagovalcu je bila v Dobu. V ponovitvi sobotnega dvoboja z drugoligaških zelenic so se udarili Dobljani in Novomeščani, boljše volje pa so travnato zelenico zapuščali gostje. Zmagovalca je sredi polčasa odločil gostujoči napadalec Marko Brekalo, ki je izkoristil globinsko podajo, se otresel domače obrambe in s strelom v daljši vratarjev kot poskrbel za veselje v gostujočem taboru.

Pokalno tekmovanje se bo po ligaških obveznostih nadaljevalo prihodnji teden, ko bomo v torek, sredo in četrtek dobili še peterico četrtfinalistov.

ROLTEK DOB - KRKA 0:1

Brekalo (64.)

TURNIŠČE - OLIMPIJA 0:2

Eleke (35.), Benko (86.)

Preostali pari drugega kroga Pokala Slovenije:
TOLMIN - DOMŽALE (13. september, 16:00)
KRŠKO - CELJE (13. september, 18:00)
LUKA KOPER - ALUMINIJ (14. september, 18:00)
KALCER RADOMLJE - MARIBOR (14. september, 18:00, prenos na SPORTKLUB)
NAFTA 1903 - GORICA (15. september, 18:00, prenos na NZS.si)

Že odigrano:
JADRAN DEKANI - RUDAR VELENJE 1:2
Stepančič (55.); Dodlek (67., 92.)
RK: Pirjevec (76.); Mary (6.)

SORODNE NOVICE

DELI NA